Last news in Fakti

19 Януари, 2023 12:45 2 387 43

ЕС търси начин да използва замразените резерви на Руската централна банка

  • русия-
  • рубли-
  • елвира набиулина-
  • кремъл-
  • владимир путин

Ръководителят на централната банка Елвира Набиулина посочи миналата година, че размерът на замразените резерви възлиза на около 300 милиарда долара, но точната цифра се променя всеки ден

ЕС търси начин да използва замразените резерви на Руската централна банка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз проучва възможностите за конфискуване и използване на замразените резерви на Централната банка на Русия. Това съобщи информационната агенция ТАСС.

Темата бе повдигната от заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова в интервю за Politico. Може би има начин, който ще отговаря на международните правила. И трябва да обсъдим това и с украинските партньори, заяви тя.

Ръководителят на Банката на Русия Елвира Набиулина посочи миналата година, че размерът на замразените резерви на Централната банка възлиза на около 300 милиарда долара, но точната цифра се променя всеки ден поради промени във валутните курсове.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни

    37 6 Отговор
    глупости !

    Коментиран от #37

  • 2 Иван С

    69 8 Отговор
    Това ще е кражбата на века, може би и на хилядолетието!
  • 3 БОЗА

    82 6 Отговор
    "Европейският съюз проучва възможностите за конфискуване и използване на замразените резерви на Централната банка на Русия."

    Експорприация, конфискация,отнемане...все синоними на кражбЪ...западът не е мръднал на милиметър от историческите си корени... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Жеко

    6 54 Отговор
    Путин не може да воюва със запада, понеже иска да е част от него, да хапва и пийва, като децата му в Холандия. Да му дават долари и да харчи с милиционерите.
  • 5 Искат да крадът

    62 6 Отговор
    Лесни пари само да не се опарят.
  • 6 бай

    61 4 Отговор
    Корупцията е реална в европейската централа ,сега трябва да се научат по какв начин да крадат ресурсите на други държави и после ни учат да бадем чесни и коректни с две думи Ужас Ужас евро ценности и Урсула е такъв военнолубец навярно по тоя начин изка да избегне разследване против нея за ваксините
  • 7 Дон Кихот

    7 36 Отговор
    Путин ще им даде оше 300 милирада, само да го вземат обратно и да го гушнат.
  • 8 ха ха

    46 6 Отговор
    ще замирише на протони и електрони в цяла европа
  • 9 Ванго

    7 35 Отговор
    Путин държи парите в западна валута, понеже е милиционер-патриот.
  • 10 В цялата си история

    48 5 Отговор
    западна европа краде от страните по света
  • 11 Хохо Бохо

    5 31 Отговор
    Тия 300 милиарда долара ще са само първата вноска...
  • 12 И ПОСЛЕ ВСИЧКИ

    35 8 Отговор
    НАЧЕЛО С ЮРОВА АРЕСТАНТИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД В ХАГА! МАКАР ЧЕ, ДВЕ ТРЕТИ ОТ ХОРАТА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ И РАЗБИРАТ, ЧЕ НАЧЕЛО НА ЕС СТОЯТ ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 13 Сандо

    33 4 Отговор
    Как да откраднат чуждите пари,без да им счупят потрошат шавливите кунки - ето това е проблем.Но най-вероятно ще има разбити алчни и нагли мутри.
  • 14 Мдааа

    33 3 Отговор
    Глупаците са на път да създадат опасен прецедент! Коя държава ще си държи парите в подобна "банка"?!

    Коментиран от #16

  • 15 Урюрвкос

    24 4 Отговор
    ЕС търси начин да открадне замразените резерви на Руската централна банка но Украйна няма да получи нищо от тях
  • 16 Хаха

    3 13 Отговор

    До коментар #14 от "Мдааа":

    Руснаците
  • 17 Катасонов

    16 10 Отговор
    Това е най-доброто което може да се случи на Русия. Тъкмо ще може законно да обяви в несъстоятелност най-анти руската структур. " ЦБ"
    Ще си създаде своя централна банка и ще поеме финнасовата си система, това е най-голямият проблем който има.
    След това може да уволни и минстри като Силуанов и др.
    Да .. ще има загуба на пари,но щтетите които нанася ЦБ на Русия са колосални.
    АМИН ДАЙ БОЖЕ.

    Коментиран от #26, #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вела

    27 2 Отговор
    Има начин. Отварят историята и виждат как Хитлер е използвал парите и златото на евреите чрез одържавяване, изземване със сила, вадене на зъби с клещи в концлагерите. Защо ЕС се прави на незнаеща? Има си опита, има си плана и очевидно хич ней пука че е същата нацистка тоталитарна паплач каквато е била през 1941 година, например! Ще дойде ден в който не само Германия ще изпитва срам от малоумието си, но и всички държави в ЕС. А дали? Щом са готови да повторят грешката от тогава, дали са осъзнали какво всъщност са сторили? Как мислите?
  • 20 Хмм

    12 2 Отговор
    И ние имахме Замразени ЗЛАТНИ! резерви завещани от бай тошо с предтекст бели пари за черни дни, с които да се опазим от инфлации.
  • 21 Реалист

    34 1 Отговор
    А после ще обсъдят как да национализират банковите сметки на обикновените хора, като например дажба за възстановяване на Украйна. Интересно ми е тия дето сега са най-големите радетели за Украйна дали ще си дадат заплатата, личното имущество и спестяванията за славата на Украйна? Все пак не всички са секретарки в Нексо! Питам се колко от вас ще са готови да дадат всичко което имат като данък Украйна? Колко? Направят ли го днес с парите на Русия, ще го направят утре с парите на партията опонент. След това с парите и земята на гражданите и докато се събудите ще сте се озовали в тоталитарния свят на Джордж Оруел. Събудете се сега, докато все още не е късно.
  • 22 12345

    20 1 Отговор
    Много лошо. Явно третата световна война вече е въпрос на време.

    Коментиран от #23

  • 23 Ветеран от Протеста

    4 18 Отговор

    До коментар #22 от "12345":

    Ако използват ядрено оръжие,ще загубят много повече от 300 милиарда...Ще загубят всичко,че и себе си в това число...И те го знаят!!!Ще го преглътнат.Ще пият една студена вода с водката и тва ще е !!!

    Коментиран от #25

  • 24 Пешо

    15 2 Отговор
    Само се краде неимоверно много и всичко.Сега , ще ни налапат златния резерв и ще ни набутат Евро хартия.
    Това което се отпуска на Укрия голяма част се връща в сметките на тези които ги отпускат. Фащ заявяват , че война ще има с Русия. На всички им е ясно , кой каквото открадне сега, после няма кой да го търси. Ще рухне и ЕС и Фащ и Русия и ще останат широките пусти полета. И нас няма да ни има.
  • 25 Пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ветеран от Протеста":

    А ти къде ще си? Няма да пиеш нищо , а няма да има и кой да те прелее, за деветини и 40.
  • 26 Катасонов

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Катасонов":

    Странно,кои ли са тези хора които не харесаха коментара който написах,ще се радвам да кажат защо:
    Дали са русифоби или само прости(маргинали)

    Коментиран от #31

  • 27 Сандо

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Катасонов":

    В момента най-големия вътрешен проблем на Русия е финансово-икономическия блок във властта.Само той може да доведе до загуба на Русия във войната.За съжаление Путин с неговото либерално сърце така и не намери сили да се справи с тях,въпреки че неколкократно имаше подходящи възможности.Именно те и в момента поставят властта му на атаки.А фактите за дейността на този блок,някои от които директно могат да се класифицират като саботаж,се трупат,но Путин е глух и сляп за тях.Жалко за Русия,ако беше по времето на Сталин и ВСВ то отдавна щяха хората на Берия да са извършили проверки и виновните да са разстреляни - защото във време на вона действат военновременните закони,ако искаш да спечелиш победа.
  • 28 накрая ще проучват

    7 0 Отговор
    колко лихви + пропуснати възможности + тези милиарди на Русия трябва да изплащат с държавни дългове
  • 29 конфискация=кражба

    15 2 Отговор
    Тези в ЕС искат да компенсират всичко, което до момента са наливали в Украйна за сметка на руснаците. Те си знаят, че не вземат ли руските средства, то изгоряха. Търсят формално правно решение, тъй като осъзнават, че всички други държави гледат как точно ще реализират заграбването/присвояването на руските активи. Очевидно, и в банковия сектор се е настанила посредствеността. Дори не осъзнават, че само поставянето на този въпрос, вече е сигнал за останалите, че банките в ЕС не са сигурни.
    Не ни стигат директните последствия от санкциите, а ще трябва да се справяме в бъдеще и с очакваните банкови проблеми, след изтеглянето на паричните маси на страните извън ЕС.
  • 30 Пеци

    4 10 Отговор
    Конфискуват!!!! Нацистите от Просия и репарации ще плащат

    Коментиран от #43

  • 31 Русофоб

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Катасонов":

    Ортодоксално погледнато, към парадоксалната същност в контекста на маргиналните понятия, това е една имагинерна възможност, за развитие архетипа на креативното мислене, иманентно и итеркурентно пречупено през призмата на индивидуалния мироглед в субверсивния дух на съвременните явления и априорни форми на този нон-сенс, в съчетание със сакрален дисфемизъм.

    Коментиран от #35, #36

  • 32 От страни

    9 2 Отговор
    Демек, ако преведем от европейски на български търси възможност да ги открадне. Само че не бързайте да ги харчите щото ще требва да ги връщате. "Руские всегда приходят за своими деньгами...."
  • 33 Тити

    3 1 Отговор
    Да ги конфискуват както взеха заводите и самолетите на лизинг.
  • 34 Бъдеще

    7 1 Отговор
    Те така са си свикнали,само да експлоатират и крадат,иначе са най-демократични и спазват всички човешки права:)))
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Катасонов

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Русофоб":

    Да беше научил български език преди да коментираш, но все пак разбрах кой стои зад "РУСОФОБ"
    Ти не разбираш нито от икономика, нито от финанси а си един дървен философ който ако си на запад ще работиш на полето.
  • 37 бл.134 в Zап. парк

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пълни":

    Давайте ги насам ! Нека да построим за всеки по още 5-10 празни апартамента А, защо да не прати армията в Украйна ,малко да се повъргалят
  • 38 ганю

    5 2 Отговор
    Мафията в европа се чуди как да се наяде с руски пари
    няма да стане точно така
    в задницу
  • 39 така е

    2 2 Отговор
    Евро крадци !....
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 дибе

    2 1 Отговор
    дибе Евро апаши....
  • 42 Кочан

    2 0 Отговор
    Парите трябва да се конфискуват в полза на Украйна и с тях да се възстанови разрушената от агресора инфраструктура.
  • 43 Кочан

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пеци":

    Да се надяваме че този път сърцата на АнглоСаксите няма да се разтопят когато рашките протегнат ръка както направиха 1992 г с Чубаис и особено Елцин след 2004 г.
    Нека тази помощ отиде за Украйна. Ние ще се оправи и без тях. Просто трябва да спрат да на прикрепват към Русия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания