Last news in Fakti

20 Януари, 2023 07:47 944 6

Извънредна ситуация! Стотици южнокорейци са евакуирани при голям пожар в гъстонаселен квартал на Сеул

  • южна корея-
  • сеул-
  • пожар

Повече от 800 пожарникари, полицаи и обществени служители са изпратени да се борят за потушаване на огъня и евакуиране на жителите на квартала

Извънредна ситуация! Стотици южнокорейци са евакуирани при голям пожар в гъстонаселен квартал на Сеул - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 500 жители на гъстонаселен квартал в южнокорейската столица Сеул бяха евакуирани заради голям пожар, който е унищожил най-малко 60 къщи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на противопожарните служби, съобщава БТА.

Пожарът е избухнал около 6:30 часа сутринта в квартала, разположен в южната част на столицата, където живеят над 600 семейства.

Повече от 800 пожарникари, полицаи и обществени служители са изпратени да се борят за потушаване на огъня и евакуиране на жителите на квартала.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол отправи призив за намаляване на щетите и масово мобилизиране на всички пожарникари и оборудване, които са на разположение, съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    7 0 Отговор
    Що бе , то в Сеул има ли не гъсто населени квартали.??
  • 2 Г образен соросоид

    6 1 Отговор
    Тия са толкова нагъсто че скоро ще се връщат обратно при Кимчо . Там въздуха е по чист .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Неосведомен

    5 0 Отговор
    Хубаво е да се разшири статията...вижте кои са собствениците на тези къщи и как живеят ..много хуманно и цивилизовано....в богата Южна Корея ....но нали бедни и бездомни няма при демокрацията .....или май има ....
  • 5 Бай Байдън

    1 0 Отговор
    Путин?!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: