Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Януари, 2023 15:36 804 10

Белгия отпуска военна помощ от 92 млн. евро на Украйна

  • белгия-
  • украйна-
  • военна помощ-
  • оръжия

"Програмата включва превозни средства, преносими противовъздушни системи, противотанкови гранатомети и автомати"

Белгия отпуска военна помощ от 92 млн. евро на Украйна  - 1
Източник: БГНЕС

Белгия ще предостави на Украйна пакет от военна помощ на стойност 92 милиона евро, който ще включва автомобили, преносими системи за противовъздушна отбрана, стрелкови и леки противотанкови оръжия. Това обявиха премиерът Александър Де Кроо и министърът на отбраната Лудивин Дедондер, предава HLN.

"Белгия ще предостави на Украйна най-големия пакет военна помощ от миналия февруари насам - 92 милиона евро от миналия февруари", обяви Де Кроо. "Програмата включва превозни средства, преносими противовъздушни системи, противотанкови гранатомети и автомати, които държавата ще закупи от FN Herstal“, заяви на свой ред Дедондер.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    9 3 Отговор
    клоуна такива балъци търси

    Коментиран от #7

  • 2 Русофил

    3 6 Отговор
    А за руснаците няма ли нещо. Путин ще помоли Си да нареди на банките да ни отпуснат какъвто и да е заем,
    даже и в юани, защото досега китайските банки отказваха. Не вярват, че ще върнем парите им.
    Бюджетът ни е на минус, приходите се сринаха, няма пари тук.
  • 3 Факман

    6 2 Отговор
    Това са другите лицемери,целящи войната да продължи за сметка на човешки животи и след нея да си поискат даденото от Украйна,може и с цената на земя.Когато лъва си намери жертва хиените започват да кръжат наоколо и когато лъва се нахрани,мятат хиените да ръфат наред.
  • 4 Опааа

    7 2 Отговор
    Белгийски ненормални тЪ пана ри!
  • 5 Някой...

    4 1 Отговор
    ...би ли си направил труда да събере и изчисли кооолко милиарда долара се изсипаха в Украйна ..!И накрая -какъв е ефекта...- напълване банковите сметки на Зелената Върхушка...!
    Ах да...!Оня ден Зеленчука обяви,че уволнява една част от тях,щото отякъде все пак трябваше да замажем общественото мнение за тотална корупция с тези не малки средства...!!!
  • 6 Стига железа бе

    3 1 Отговор
    пратете храна да има какво да ядат хората. Ама вие искате да ги ликвидирате шот са православни и говорят на руски. Идва време за разплата. Западните изверги ще бъдат наказани за престъпленията си от колониализма досега.
  • 7 ПРАВ СИ...!

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Като му гледам физиономията на тоя от снимката...-Жив Балък...!!!
  • 8 Мим

    4 0 Отговор
    Вместо да се надпреварвате да давате пари и оръжие на вятъра за зеления,дайте някой лев и на нас,за да ви вардим външната граница.. иначе сте провокатури..
  • 9 Хвърлени на фашистите пари!

    4 1 Отговор
    Тези не са добре! Защо целия "цивилизован свят" помага на фашисти?
    Къде бяха от 2014 г. до сега, когато фашагите пълниха гробищата с русначета? Армия и полиция на провалената страна Крайна си избиваше част от народа, а тези западналите си бъркаха в носа! Точно така, както и когато ФАЩ и Британия избиваха масово населението на Ирак!!! И там хиляди убити деца, но нито един от тези "западни дебили" даже и едно евро не прати там!!!
    Направо смърди от двойни и тройни стандарти!
    Този Запад изобщо не се е изменил, от времето на национал-социализма!
    Той ги привлича, както мухи мед! Не са хора изобщо!
  • 10 оня с коня

    0 0 Отговор
    Ама тия май се надпреварват да снабдяват Украйна с Пари и Оръжия?Мито както е тръгнало Русия ще бъде ЗАТРИТА няколко пъти,а Украйна ще продължава да воюва ...просто ЗА КЕФ:)
Новини по държави: