Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Януари, 2023 11:20 856 26

Сергей Рябков: Преговорите за зона за сигурност около Запорожката АЕЦ в Украйна са трудни

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • запорожие-
  • сергей рябков-
  • запорожката аец -
  • маае-
  • рафаел гроси

"Ние връчихме на генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси нашите предложения, но доколкото ни е известно, Киев все още не е дал ясен отговор на неговото искане. Струва ни се, че по този начин Киев просто иска да печели време", добави той

Сергей Рябков: Преговорите за зона за сигурност около Запорожката АЕЦ в Украйна са трудни - 1
Снимка: БГНЕС

Преговорите за създаване на защитена зона около окупираната от Русия Запорожка АЕЦ в Украйна са трудни, като Киев изглежда се опитва просто да печели време, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс.

"Преговорите с Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) продължават и на този етап не е редно да се изнася информация за вероятните параметри на защитената зона около Запорожката АЕЦ. Преговорният процес не напредва лесно", каза Рябков в интервю за РИА Новости, на което се позовава Ройтерс.

Още новини от Украйна

"Ние връчихме на генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси нашите предложения, но доколкото ни е известно, Киев все още не е дал ясен отговор на неговото искане. Струва ни се, че по този начин Киев просто иска да печели време", добави той.

Колкото до преговорите между Русия и САЩ за размяна на затворници, те продължават, но е малко вероятно да се стигне до размяна на всички затворници, поясни Рябков.

САЩ и Русия ще трябва да правят "малки крачки" към постигане на споразумение по двустранните въпроси, отбеляза руският заместник външен министър. Той допълни, че "напълно възможен е сценарият" сключеният със САЩ договор за ядрените оръжия "Нов СТАРТ да изтече през 2026 г., без да бъде подновен.

Преговорите между САЩ и Русия за възобновяване на инспекциите на ядрените оръжия съгласно договора "Нов СТАРТ", който изтича през февруари 2026 г., бяха отменен в последния момент през ноември миналата година. Двете страни не се споразумяха за времева рамка за нови преговори, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    4 6 Отговор
    За всезнайковците и егоцентризма им
    Колко е лесно да бъдеш влюбен! В себе си разбира се, с другите по-трудно се получава. Все има някакви различия, които трябва да се борим взаимно да изгладим и да погледнем в една посока и да тръгнем по един път. Ще ви дам настоящ пример, войната на територията на Украйна. Всеки си има своето мнение и не допуска чуждо. Поглежда се в огледалото и си казва, как може тези да са толкова глупави и да не виждат моята истина? Нима не усещат, че аз съм най-умният. Имам дори свободата да изказвам словата си на просветлението, за да могат да проумеят, че са ограничени в мисленето си. Може и да нямам разбираем словоред и грамотност, но аз знам, че съм прав, защото се виждам колко съм умен. Налага ми се дори и да ги псувам, обиждам и заклеймявам, за да ги убедя да ми повярват на моята истина, единствената. Нямам нужда от аргументи и доводи за собствената си теза, но пък мога с три думи да пратя всеки по дяволите. Ако мога да цитирам Лари Кинг:- "За какво ми е свобода на словото, ако не мога да ви тегля една?"
    Аз най-добре знам, колко много не знам. Но самовлюбените "умници" дори това не знаят. И ако това е тяхното бъдеще, със сигурност не е моето!

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Българин

    2 19 Отговор
    ватенките скоро ще напуснат и АЕЦ и Крим

    Коментиран от #13, #20

  • 3 Българин

    2 15 Отговор
    жив руснак няма да остане в Украйна

    Коментиран от #10

  • 4 с Русия напред!

    14 2 Отговор
    То ще е руско, защо им е зона?
  • 5 Българин

    2 18 Отговор
    смелите украинци денонощно могилизират ватенките

    Коментиран от #19

  • 6 Време е!!!

    11 2 Отговор
    Още малко и Украйна я няма!
  • 7 Теле

    3 1 Отговор
    Не преговаряйте с нещастници

    Коментиран от #11

  • 8 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Пепи-Я.М.Х.

    Коментиран от #25

  • 9 Скорпи

    2 7 Отговор
    Украинска АЕЦ...руска охрана...какви са тези изг..и..че и условия ще поставят алкашите...

    Коментиран от #24

  • 10 Теле

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Като гледам как руснаците ги избиват по330 на ден, бавно и нежно, ще останат само женски укри
  • 11 Сиво Искърско

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Теле":

    ...за руснаците пишеш нали...

    Коментиран от #15

  • 12 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Тролейбус....дай ти да разтягаш локуми,....кратки постове не може да качваш...все си в обяснителен режим...да се уморим да ти четем простотиите...
  • 13 скапан укрофашаг..

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Оди при бандера и петлюра-малко ще ти е студеничко..но ще свикнеш.
  • 14 ТИРбушон

    2 9 Отговор
    Генерал Залужни поиска триста танка, още 500 гаубици от точните и хиляда бойни машини за пехотата, за да разцепи през пролетта и лятото руснаците в Запорожието и излезе на Азовско море. Което май ще приключи руската окупация на Украйна. Взето е решение това да се случи. Тристате танка, но и 1200 БМП /повечето Брадли/, много ефективна нападателна бронетехника. Плюс многоцелеви изстребители. Ето защо руснаците отчаяно напъват да излязат поне на административните граници на Донецка и Луганска област до края на зимата. Начело с Пригожин, с увисналата джука, и серийните му убийци. Как нормален русофил, минавайки край съветския паметник в сега гледа на звездочелия воин, размал автомат? Не провижда ли вагнеровец рецидивист, размахал каменарски чук да разбива главите на непокорните българи?

    Коментиран от #23

  • 15 Теле

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сиво Искърско":

    Лельо, деменцията пак те атакува
  • 16 Биволъ

    7 1 Отговор
    Окраинските фашисти са и ядрени терористи. Руснаците са длъжни да денацифицират цялата Крайна
  • 17 Батко Нур

    4 2 Отговор
    Ятаган за окраинските фашисти
  • 18 ПалавНИК

    1 8 Отговор
    Вече няма шест-пет. Ако сгънат Украйна, озверелите кремльонци ще продължат нататък. И това трябва добре да го осъзнаят западняците, защото тогава в танковете и самолетите ще трябва да седнат техните хора, а не укралнците. А нашите зелени чорапи да не се надяват много на "братушката", че и техните булки ще подхване заедно с домашнярката и бурканите в мазите им. Не че не са го правили и 44та, ама сега са по-гладни и озверели.
  • 19 скапан укрофашаг..

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Смелия пригожин..прати в соледар над 1 200,бандеровци на телк-все първа категория,а колко е пратил при ония бандери дека ги нема-още ги броот,не моот да ги съберат-много части нема от них.
  • 20 Жокера

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    И колко и или какво би заложил на това.Аз си мисля,че нищо...
  • 21 ТИРбушон

    2 9 Отговор
    И днес има идиoти, които смятат, че не русия е нападнала Украйна, а НАТО - руснаците!
    Краят на жалката степна федерация е близо!
  • 22 нннн

    3 0 Отговор
    Абе, кой ид.oт стреля по АЕЦ? Изплюйте камъчето, де! Защо прикривате престъпници? Това е съучастие в престъпление, опасно за цяла Европа.
  • 23 Орка

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТИРбушон":

    Путин мисли да разцепи Украйна през Лвов 2000 танка са по добре от 300 Ко ши кайш
  • 24 Просто

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Скорпи":

    Руска охрана няма преговори
  • 25 ПарапетПетко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    ЩЩД
    ЩЩД
  • 26 Орка

    2 0 Отговор
    Що да са трудни Вземате бял флаг каса водка и отивате да преговаряте с началника на Руската охрана Глейте да не ви гръмне в гръб някой Бандеровец
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания