Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Януари, 2023 18:36 5 792 180

Скандал! Проруски активисти в Германия даряват пари на руската армия

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • оръжие

Според германското законодателство наказанието за всеки, който наруши санкциите, е до пет години затвор

Скандал! Проруски активисти в Германия даряват пари на руската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Група проруски активисти в Германия дариха 500 евро на руска армейска дивизия, воюваща в Украйна, за закупуване на радиостанции, слушалки и телефони, съобщава Reuters, позовавайки се на офицер от дивизията и на съобщения от организаторите на групата.

Парите са предадени лично на офицера от двойката в центъра на групата- Елена Колбасникова и Макс Шлунд в края на миналата година. Това се случва въпреки Регламента на ЕС от 25 февруари 2022 г., който забранява доставката или финансирането на покупката на определени стоки за руската армия, включително радиооборудване (предаватели, приемници и приемо-предаватели).

Още новини от Украйна

Според германското законодателство наказанието за всеки, който наруши санкциите, е до пет години затвор.

Доклад на Reuters от 3 януари разкрива, че Колбасникова и Шлунд са сред редица лица в Германия, които насърчават промосковска позиция, като същевременно поддържат връзки с Русия, санкционирани руски организации и крайната десница.

Този доклад показва, че Колбасникова и Шлунд са получили билети от берлинското подразделение на руска държавна агенция за пътуване до Москва за конференция, на която говори руският президент Владимир Путин. След това берлинската прокуратура заявява, че разследва офиса на агенцията в Берлин.

Новите доказателства, събрани от Reuters, показват, че двойката участва по-активно във военната кампания на Кремъл в Украйна, отколкото се смяташе досега.

Колбасникова и Шлунд са дали парите, които според тях са събрали от поддръжници на руския офицер Дмитрий Ткачев в Ростов на Дон, град в южната част на Русия, на връщане от пътуване до Донбас в Украйна, споделя Ткачев.

По искане на своя командир Ткачев използва парите за закупуване на комуникационно оборудване и го изпраща на дивизията, която е дислоцирана на фронтовата линия в Източна Украйна, каза той. Ткачев посочи, че служи в 42-ра дивизия и отговаря за сигналите и връзките.

Руското министерство на отбраната не даде коментар, пише Reuters. Олег Силкин, началник на комуникациите на 42-ра дивизия, потвърди, че Ткачев отговаря за закупуването на оборудване, но каза, че постоянният началник на комуникациите Николай Ситников е на фронтовата линия в Украйна и е достъпен само чрез специални военни канали. "Ройтерс" не успя да се свърже с него.

Министерството на вътрешните работи, митниците, министерството на правосъдието и министерството на икономиката на Германия отказаха да коментират дейността на групата, ръководена от Колбасникова и Шлунд, а пресслужбата на германското правителство изобщо не отговорила.

Макс Шлунд е учил в руска военна академия и се премества в Германия през 2012 г. По-късно започва връзка с Елена Колбасникова, която е родом от Украйна и е работила в Германия като медицинска сестра.

След нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари 2022 г. двойката организира протести в град Кьолн, призовавайки германското правителство да спре да въоръжава Украйна и да сключи мир с Москва.

Като част от дейността си те по-рано са публикували как са събрали дарения в Германия и са използвали парите, за да доставят хуманитарна помощ, включително лекарства, на хората в региона на Донбас по време на посещението си миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    20 90 Отговор
    специлно КОЛБАСНИКОВА си е немка/ от едно време я зная по плажовете

    Коментиран от #104

  • 2 гост

    29 151 Отговор
    Еми тва е , русолюбците са си гольовци и в България и в Германия , цели 500 евро им се откъснали от "бюджета" , хахаххахахахаххахаха !! То това си е за показване отвсякъде , да видят кой "подкрепя" безаналоговите , хахахахахха !! Направо ще отнесат ВСУ с тия 500 евро , то да се смееш ли да плачеш ли не знае човек , хахахахахахаххаха !!!

    Коментиран от #6, #11, #21, #64, #86, #93

  • 3 хихихихи

    138 16 Отговор
    не обичат немците укрите и тва си е

    Коментиран от #66, #95

  • 4 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    164 23 Отговор
    Загиващият капиталистически Запад е в най-лошото си състояние от съществуването му. Вече никой не вярва за светлото им бъдеще и измислените им евро атлантически ценности, всички намразиха дивата им и алчна капиталистическа система!

    Коментиран от #13, #16, #150

  • 5 Верно ли

    79 19 Отговор
    Хахахаха, 500 еврака, а? От пари за щрудели, до "групировка"! Тея немците пощуряха тотално!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Евала

    13 72 Отговор
    Ушанките тарикати бият запада със парите му..не отиват да строят руския мир лично

    Коментиран от #68, #141

  • 8 Два свята.

    28 69 Отговор
    Немските проруски активисти даряват,нашите копейкаджий чакат да им дадат.
  • 9 Раданч Татлъту

    78 11 Отговор
    Ужассс!Ми що не ги дават на Зеленият стратег?🙉😁🤡😁🙉
  • 10 Дългият

    22 68 Отговор
    Незабавно интерниране в Русия...на момента...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 12343211

    69 4 Отговор
    За кокошка няма прошка, за милярди няма закони.
  • 13 Ти за Запада

    12 57 Отговор

    До коментар #4 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Не се тревожи!

    Коментиран от #24

  • 14 Смерш

    78 5 Отговор
    Германците охотно приемат куцо и сакато във вид на имигранти, но тази безконтрона имиграция ще доведе на власт някой австриец с мустаци .

    Коментиран от #105

  • 15 мгфртфгк

    112 13 Отговор
    Ами все повече европейци открито подкрепят Русия в борбата и с новия фашизъм. Все повече народи одобряват действията на руснаците и разбират че краварите и марионетките им само бутат човечеството към пропаст и конфликти. Пълно е с клипчета в тубата на явна подкрепа за Русия. Краварите плащат на мисирите си но напразно. Света не желае ботуша на чичо Сам. Простите му подръжници са все по малко , все по смешни и жалки.

    Коментиран от #33, #180

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рошко

    48 7 Отговор
    Вие такива буламачи как ги измисляте, вярвате ли че нормален човек би ви повярвал писсници на глупаци за глупаци, да ама нали не мислите че всички сме прости

    Коментиран от #142

  • 18 Град Симитли

    36 4 Отговор
    ".... Доклад на Reuters от 3 януари разкрива, че....."...
    ...... те не бяха ли мисирки, а не военни или ченгета?!
  • 19 Верно ли

    61 5 Отговор
    "Като част от дейността си те по-рано са публикували как са събрали дарения в Германия и са използвали парите, за да доставят хуманитарна помощ, включително лекарства, на хората в региона на Донбас по време на посещението си миналата година." - ахаааа, тази "групировка" явно има познати или роднини в Донбас и са имали "наглостта" да им пращат пари за лекарства и храна! Не ги е срам! 500 евро! А тези нашите милиарди в подкрепа на укрофашките за какво са там!!!
  • 20 ХА ХА ХА

    69 7 Отговор
    АБЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ОТ КЪДЕ ИДВА НАЦИЗМА ? КОЙ ЩЕ СЪДИ ТЕЗИ КОИТО СЪДЯТ СЕГА ? ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА.....СЕГА ТИЯ КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА БАБАИТИ И ГОСПОДАРИ НА СВЕТА ЩЕ СА МНОГО ЖАЛКИ И ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ !! ЗАПАДА ЗАЛЯЗВА И УМИРА!
  • 21 Домакин

    54 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Обаче инфаркт получиха стотина козяшки трола,а и ти си в състояние прединфарктно .Сондират хората само,нещо като Ковид-23.Пуснат мухата да бръмне и край с евроатлантици и разни други козяшки послушковци.
  • 22 Просто човек

    5 28 Отговор
    Глупаци има навсякъде...

    Коментиран от #90

  • 23 Хамди

    3 7 Отговор
    Днес аз умрях,и се родих за нов живот
  • 24 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    54 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ти за Запада":

    Аз, за Запада не се тревожа, още утре да изчезне и да се изпари ми е все тая! За нас е лошото, че ни натикаха да сме с тия изверги и да ни грабят и унищожават чрез марионетките и подлогите които се докопват до властта у нас.
  • 25 То бива , бива будълнък

    21 8 Отговор
    Ама тия фрицове избиха рибата !!!!!!!!!
  • 26 Ветеран от Протеста

    9 53 Отговор
    Ми най- великата (според тях) нация и един телефон не могат да си сглобят...Руските разузнавателни дронове са с фотоапарати Лайка с фото ленти и щракат снимки,после ги проявяват и....Кажи - Зелеее... И щрак,щрак....Тва са Космическите и Въздушни сили на Руския Окупатор....Щрак....

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Майна

    17 17 Отговор
    Малко истина за Германия, та ..търсете истината..
    ,,Полша иска война с Германия и Германия не може да я избегне, дори и да иска.

    Защитавани от Полската Армия с влети сили от новопристигналите НКВД отряди от евреи, Полските евреи започват да изнасилват и избиват Германци в коридора Danzig отвъд десетки хиляди. Любимо занимание е заковаването на живи деца с пирони на плевните във формата на кръст. Германия изказва възмущението си от тези зверства в писмен вид към Обществото на Народите (ОН) няколко пъти, но не получава отговор.

    Само през един ден, познат като Бромбергската Кървава Неделя, Полските евреи под протекцията на Полската Армия, атакуват малкото градче Бромберг и избиват над 5,000 цивилни Германци. От този момент, Хитлер вече е длъжен да се намеси и дава отговора, който Англичаните, Американците и Французите чакат. Войната с Германия и последвалата й капитулация води до установяване на еврейския план за налагането на комунизъм в Европа по подобие на Русия – резултат, който позволи на еврейското управляващо съсловие да подлага Християнското Европейско население на геноцид в рамките на няколко десетилетия след края на Втората Световна Война. Зверства, документирани и от Български писатели, като Георги Войнов в книгата му ‘Геноцидът и Холокостът на Българите извършен от юдеи, турци, гърци, руснаци, сърби, комунисти, масони, богоборци, глобалисти, ционисти‘.,,

    Коментиран от #38

  • 30 Брейка

    16 3 Отговор
    Много правилно а ние ще ядем дебелия
  • 31 Хи хи хи

    55 5 Отговор
    Ей такива идиоти от ЕС ни управляват !!!!!
    Дават милиарди и фалират ......ама за стотинки вкарват във затвора !!!! Да живее простотията на джендърляка !!!!!!!!

    Коментиран от #43

  • 32 Немците

    32 7 Отговор
    Си остават фашисти. Само че с отработено чувство за вина.
  • 33 Верно бе

    8 54 Отговор

    До коментар #15 от "мгфртфгк":

    Като ти е мъчно за руснаците отивай да помагаш там..нито едно болче не трябва да заминава за руските фашисти от нашата страна на завесата

    Коментиран от #45, #50

  • 34 Сега разбрахте, ли защо Копейката

    7 40 Отговор
    Не връща субсидията?Ще я дарява на руската армия.А пък оня,дето му викат Бялата Златка,не му ,ли остана нещо от ерата на Златният пръст,сега да върне жеста и да прати и той нещичко на (бившите) си господари ?!

    Коментиран от #59

  • 35 3.14К

    46 5 Отговор
    Какво да се коментира! Шрьодер им изгради силна икономика и перфектна държава, а след него урсулите и бербоците ще я съсипят. Лошото е, че слугувайки на ДД ще унищожат човечеството. Все едно са ги подбирали от психиатрии.
  • 36 пешо

    37 5 Отговор
    ако ги дадат на бандеровците няма да е скандал
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Руснаков

    7 35 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Не си майна... и аз не знам какъв си...Четеш документите като Дявола... Евангелието...което ти изнася...Защо започва погрома над немски граждани в Полша...и кога става това...в резултат на какво...хайде напиши..Тези небивалици в Руската Енциклопедия ли ги прочете...
  • 39 Иван

    25 6 Отговор
    Сатанинската нацистка Синагога стои зад джендърството........защото Мешията бил третополов.
  • 40 Тра-ла-ла

    39 6 Отговор
    Висшата демокрация скоро ще надмине и сталинизма по свобода на личноста. Излиза, че ако взема та пратя на някой мой роднина в Русия пари, ще ме тикнат в затвора, че допринесъл за укрепването на "рашизма" както се изразяват мисирките.
  • 41 Начи

    26 0 Отговор
    Спирам да чета глупостите.Сбогом
  • 42 Майна

    24 4 Отговор
    Откъс от ,,конспиративно писмо,,:
    ,,. Тъпият славянски етнос не разбира, че най-страшните фашисти са тези, които никога и никъде не говорят открито за фашизъм, а организират всичко по най-демократичен начин. Ние дори ще забраним думата "фашист". От този етикет ще се страхува всеки, на когото го лепнем. Ние много добре знаем, че национализмът сплотява нацията и я прави силна. Лозунгът "интернационализъм" вече е остарял и не действа, затова ще го заменим с "общочовешки ценности", което е същото. Ние не ще допуснем да се надигне никакъв национализъм, а тези националистически движения, които се стремят да освободят народа си от нашия диктат, ще унищожим с огън и меч, както правим това в Грузия, Армения и Сърбия. За сметка на това пък ще осигурим пълно процъфтяване на нашия национализъм - ционизма, или по-точно еврейският фашизъм, който благодарение на своята тайна и мощна организация, представлява свръхфашизъм. Неслучайно генералната асамблея на ООН в 1975 г., прие резолюция, в която ционизма се определя като най-отявлена "форма на расизъм и расова дискриминация", но в резултат на нашето победно шествие по цялата планета, в 1992 г. това решение е отменено. Този международен орган ние превърнахме в наше оръжие, за да властваме над "всички царства и народи".

    Коментиран от #67

  • 43 Верно ли

    26 3 Отговор

    До коментар #31 от "Хи хи хи":

    Мен ако ме питаш тия са от вчерашните хипарливи лелки и чички, които протестираха За мир в Берлин, и сега искат да им затворят устите, да не правят лошо впечатление пред "съюзниците". Явно тази жена, родом от Украйна има роднини там и им праща пари, за да скърпят двата края, ама това хич не е политкоректно.
  • 44 Иван

    20 4 Отговор
    Губернаторът на Забайкалския край Александър Осипов подписа указ, с който се въвеждат еднократни плащания на военнослужещи за улавяне или унищожаване на танкове, произведени от страните от НАТО, по време на участие в специална военна операция. Документът е публикуван на сайта "Забайкалский рабочий" - официалното издание на Забайкалския край
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Механик

    36 6 Отговор
    За 500 евро, да се купят телефони, слушалки и радиостанции?!
    Бе, вие за ептен задръстени ли ни взимате бе? Че то за тия пари какво може да се купи? Най-много няколко слушалки.
    Или търсите "лов на вещици", или нямате връзка с реалността.
    Толкова сте трогателни в безпомощнстта си, че чак будите присмех.
    Славa РOCСИИ!
  • 47 Забележително

    14 6 Отговор
    "Макс Шлунд е учил в руска военна академия!
    Елена Колбасникова, която е родом от Украйна!"
    Коментарът е излишен!

    Коментиран от #98

  • 48 Иван

    14 6 Отговор
    Актьорът и режисьор Иван Охлобистин обяви в блога си награда от 10 милиона рубли за всеки свален Ейбрамс.

    Коментиран от #52, #56

  • 49 Дългият

    7 31 Отговор
    Пак да повторя...тук вони на проруска мърша....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Иван

    16 3 Отговор
    Така че, според документа, за залавянето на един танк Leopard от всякаква модификация се дължи еднократно плащане от 3 милиона рубли. Военните, участвали в залавянето на танка, имат право на по 500 хиляди рубли. За унищожаването на танка - награда от 1 милион рубли, участвалите в залавянето - по 150 хиляди рубли.
  • 52 Гочо

    8 5 Отговор

    До коментар #48 от "Иван":

    За осведомение...Ейбрамса не хвърчи....
  • 53 Иван

    10 8 Отговор
    Нещо повече, този пример изглежда е вдъхновил и други руски бизнесмени. Те вдигнаха залога и обещаха награда от 10 милиона долара за всеки свален Ейбрамс. Информация за това сподели Иван Охлобистин.
  • 54 Нищо ново

    11 3 Отговор
    И Ленин е получавал пари оттам !
  • 55 Иван

    15 2 Отговор
    имаме долар 70 рубли, на едро е още по-евтино. За 10 милиона можете да си купите два добри апартамента в Санкт Петербург. А ако взривиш два танка, ще си купиш и къща на най-красивото място. помислете добре. Дават пари и за свалени ракети.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Иван

    1 10 Отговор
    Българи всички на фронта. Резервоарите може да не са достатъчни. за всеки резервоар по 10 милиона.
  • 58 Яне Сандански

    29 6 Отговор
    Това ли е демокрация ????Запада изпраща оръжие на нацисти ,но определя ,че ако аз реша да си даря парите на руската армия ме грози затвор???Това ли е демокрация??????мерси ,но не.
  • 59 Хи хи хи

    16 4 Отговор

    До коментар #34 от "Сега разбрахте, ли защо Копейката":

    А КИКИ - ЛЪЖЕЦА да не би да връща субсидията ? Той ще я дарява на лесната ЛЕНА и оня паток годеника и ще намаже !!!

    Коментиран от #65

  • 60 Иван

    13 2 Отговор
    FORES, която произвежда керамични пропанти за нефтени кладенци, заяви, че е готова да плати 5 милиона рубли за първия унищожен или заловен в Украйна танк M1 Abrams или Leopard 2. Изявлението на компанията е публикувано на официалната страница на VKontakte
  • 61 КОТарАК

    5 3 Отговор
    Не ми обръщайте внимание ,не ме слуша главата .
  • 62 Госあ

    16 5 Отговор
    Браво ! И тук трябва така ! Да събираме пари за дарения за руската армия
  • 63 стоян георгиев

    5 8 Отговор
    На път съм за Украйна
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Голям майтап !

    12 2 Отговор

    До коментар #59 от "Хи хи хи":

    Годеника на ЛЕНЧЕТО кара все стари коли както и много разработени и употребяеани жени !!!!!!!!
  • 66 като е почнало

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "хихихихи":

    и 2танка може Леопарче за пазара ....
  • 67 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "Майна":

    Тука си по правдив и може да се вярва на на този ти пост! Но в първия къде си намесил комунизма с фашизма и евреите? Евреите никога не са искали комунизъм или социализъм, в тях са парите и търговията и мошеничеството, няма как да искат всички да са добре и задоволени и те да се грижат за благосъстоянието на всички!

    Коментиран от #111, #126

  • 68 Смотльо,

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Евала":

    Като теб,ти отиде ли в Украйна да биеш ушанките или ги биеш през компа.
  • 69 Сатана Z

    23 6 Отговор
    Откъс от речта на Полската представителка в ЕП:
    “Русия трябва да бъде унищожена: Русия трябва да престане да съществува в днешните граници, разпадането на „агресивната империя“ ще донесе неоспорими предимства на демократичните държави в Европа и Централна Азия. „Няма такива неща като руски газ, петрол, алуминий, въглища, уран, диаманти, зърно, дървен материал, злато и т.н. Всички тези ресурси принадлежат на отделни народи, живеещи на тези територии. Освен това сред тези народи очевидно няма руснаци. Западът трябва да установи контрол върху богатството на Русия. Депутатът предложи на западните страни да помислят върху концепцията за създаване на „свободни и независими“ държави на проруска територия, чиято основа ще бъдат коренните народи. А за техния "просперитет" ще се "погрижат" западните държави.
    Затова и немските граждани ше даряват пари на Руската армия,защото ако я няма Русия ше ги вкарат в концлагери.


    Z

    Коментиран от #72, #75, #103

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Иван

    9 18 Отговор
    А лидера на една проруска Варненска партия, кога ще бъде разследван?
  • 74 И тази вест

    1 17 Отговор
    Какво ни засяга?Имали ,дали.Нашенските проруски (уж) подобия,кво са дали?
  • 75 Как

    4 15 Отговор

    До коментар #69 от "Сатана Z":

    Как можеш да пишеш толкова много глупости?
  • 76 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #64 от "Смотльо,":

    ОТ ФИЗИЧЕСКИ лица в България досега са събрани и дадени НАД 5 МИЛИОНА лева за ХУМАНИТАРНА помощ , за военна са поне 10 пъти по толкова от фирми и държавни организации !! Май в статията се говори за ГРУПА русколизци , а не за отделен човек !!

    Коментиран от #122, #125

  • 77 АНТИФАШИСТ

    26 5 Отговор
    Фашисти от ЕС много ще страдате още нищо не сте видели подлоги на ФАЩ
  • 78 Фронт

    23 5 Отговор
    Който праща оръжие и оборудване за, фашиската хунта от Киев подлежи на денацификация
  • 79 Мадлен

    19 4 Отговор
    ЕС про - фашиска организация
  • 80 Гърга Питич

    5 17 Отговор
    Тва щото разбраха, че Путята бил гей ли?
  • 81 Ъъъъ

    5 16 Отговор
    Да бъдат изхвърлени от Германия или в затвора. Подкрепата към нацизма и фашизма, трябва да се преследва и наказва!
  • 82 ФК Горно Уйно

    9 2 Отговор
    Скандал е цялата за паднало настроена по-умия с мнение на хомосапиенс, но много полов..
  • 83 Окраин4е

    19 2 Отговор
    Това се нарича фашиска агония на ЕС и Германия да ги страх да пратят локи-токи в посока Русия.
  • 84 Госあ

    23 6 Отговор
    Мишки сме и мишки ще си останем ! В северозападна България дори не са давали на четниците на Ботев вода, Левские предаден и никой не си мърда пръста да го освободи от слабо охранявания конвой. Обществото от държави които нямат никакви взаимовръзки с Русия се застъпват, а ние, които дължим Освобождението си правим далавери с чутовен експорт на руско оръжие за украинските нацисти ! И ни звук, ни стон от обществото !

    Коментиран от #87

  • 85 Националист

    2 9 Отговор
    В затвора и бой с камшик
  • 86 Ти си

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Колега , не е важна сумата а жеста и символиката в него - това показва че има хора с друго мнение по въпроса и си го изказват !
    Щом пропагандата машина изпадна в истерия и системата почва да малтретира хората за това че имат друго мнение освен казиното да ти дрфикирам и на ценностите и на свободите и на демокрацията - добре дошли в 1984 г. ....
  • 87 Събуди се

    8 19 Отговор

    До коментар #84 от "Госあ":

    Затова си мишка , за какво да помагаш на Русия да извършва геноцид ли. Никой не я нападнал стига с това че сме длъжни на някой тази РУСИЯ която насъска срещу нас Сърбия в балканската война

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Цензура

    17 2 Отговор
    Не нищoжества. Скандал е това, че германското правителство финансира и всячески подпомага една човеконенавистна нацистка хунта !!! Че даже заплашват със затвор тези, които не желаят нов нацизъм !!!
  • 90 И ти

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Просто човек":

    си в листата нали?
  • 91 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #87 от "Събуди се":

    Междусъюзническата война я започва виенската пияница докарана от един мишок за цар на България ! Въпреки българското правителство ! Това е първата огромна национална катастрофа предизвикана от виенската семка. Следват ПСВ, ВСВ и накрая ликвидирането на енергетиката от т.нар Симеон !
  • 92 Иван

    4 4 Отговор
    Актьорът и режисьор Иван Охлобистин обяви в блога си награда от 10 милиона рубли за всеки свален Ейбрамс.

    Коментиран от #132

  • 93 мммда

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Кой те излъга, че немците имат кинти?
  • 94 Иван

    8 2 Отговор
    FORES, която произвежда керамични пропанти за нефтени кладенци, заяви, че е готова да плати 5 милиона рубли за първия унищожен или заловен в Украйна танк M1 Abrams или Leopard 2. Изявлението на компанията е публикувано на официалната страница на VKontakte
  • 95 Така е

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "хихихихи":

    цели 87% са против моментната политика на Германия.
  • 96 оня с коня

    9 1 Отговор
    чак пък скандал!!!
  • 97 ми нексо как дарява на украйна

    10 1 Отговор
    .................................... а танасов им ги носи на ръка дарявайки ги на дрогирания боклук !?
  • 98 Опа

    15 2 Отговор

    До коментар #47 от "Забележително":

    Това някак се изпуска в коментарите. Украйнка дарява макар и 500?евро на руснаци? Явно нямаме пълната картина на ситуацията. Само малко да допълна и нещо друго. Украунец в Германия ми сподели че Зеленски е читат (лаком за пари). А и в Германия има градове в които руският е вторият официален език и никак не са малко. Таа мисълта ми е ще става все по интересно.
  • 99 Уса

    10 4 Отговор
    Повечето руснаци и украинци в сащ изпращат пари постоянно.Украинците откупиха своите близки от лапите на бандеровците.Незнам,какво имате в предвид "даряват"?Това са помощи а не дарения
  • 100 ханс

    6 1 Отговор
    Поздравления за тях!
  • 101 Да, бе

    12 3 Отговор
    Пари могат да се дават само за фашистката кауза. Демокрация на макс, а мустакатото австрийче се върти в казана, но от кеф... Само не мога да разбера ние православните християни какъв дявол търсим в ес и нато, това си е заплюване на родовата памет.
  • 102 Артилерист

    15 1 Отговор
    До какво жалко дребнавие са стигнали тези новинари. Целият капиталистически богат империализъм затрупа укронацистите с повече от 100 милиарда, а тези ентусиасти дали 500 евро и голямо престъпление извършили! До какви унизителни низости стигат само проамериканските пропагандатори само, а!?!?
  • 103 000013

    11 2 Отговор

    До коментар #69 от "Сатана Z":

    Като гледам как се грижат за коренните народи в САЩ направо рай а някой зли езици му викат индиански резервати
  • 104 Тъй, тъй

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Писе, само едно дръпване на вратлето и опашлето рязко и ще ми станеш на лош спомен за едно фашистко котенце.

    Коментиран от #109

  • 105 мммда

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Смерш":

    То всичко с времето си, от началото мислех, че е Шолци претедента, но като го гледам няма топки.
    Те немците продължават да огладняват и недоволстват, щом чак си позволиха няколко пъти вече стачка през работната седмица(свръх наглост). Историята се повтаря, но водача се губи нещо още, въпреки че икономиката в момента се реорганизира за конфликт.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 TV Бобов дол

    7 1 Отговор
    Нюз бг !? Аз очаквах да е Джамбазов , DW или "Бесарабски фронт.
  • 108 Иван

    11 2 Отговор
    Ой, ой! Какой позор! Как посмели поддержать Россию? Как теперь жить?
  • 109 КОТарАК

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "Тъй, тъй":

    и ще ми се счупи гръбначето/ нали така?

    Коментиран от #117

  • 110 Иван

    3 5 Отговор
    Ох ох! Какъв позор! Как смеете да подкрепяте Русия? Как да живея сега
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Иван

    3 1 Отговор
    Актьорът и режисьор Иван Охлобистин обяви в блога си награда от 10 милиона рубли за всеки свален Ейбрамс.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Иван

    3 2 Отговор
    Нещо повече, този пример изглежда е вдъхновил и други руски бизнесмени. Те вдигнаха залога и обещаха награда от 10 милиона долара за всеки свален Ейбрамс. Информация за това сподели Иван Охлобистин.
  • 115 Иван

    5 3 Отговор
    Според указа забайкалците ще получат по 3 милиона рубли. за залавянето и 1 милион рубли. за унищожаване на немски танк Leopard от всякаква модификация.
  • 116 Иван

    5 2 Отговор
    Губернаторът на Забайкалския край Александър Осипов подписа указ, с който се въвеждат еднократни плащания на военнослужещи за улавяне или унищожаване на танкове, произведени от страните от НАТО, по време на участие в специална военна операция. Документът е публикуван на сайта "Забайкалский рабочий" - официалното издание на Забайкалския край
  • 117 Тъй, тъй

    7 1 Отговор

    До коментар #109 от "КОТарАК":

    Ще ти се прекъсне единственият мозък, за гръбначния става въпрос. Чети по-бавно и няколко пъти!

    Коментиран от #133

  • 118 Иван

    6 1 Отговор
    10 милиона плюс 3 милиона са добра сума
  • 119 Иван

    5 1 Отговор
    българи! Можете ли да си купите къща за $200 000?

    Коментиран от #138, #140

  • 120 Браво

    8 3 Отговор
    Германия и Русия трябва да се поддържат пред лицето на американската агресия.
  • 121 Иван

    8 2 Отговор
    FORES, която произвежда керамични пропанти за нефтени кладенци, заяви, че е готова да плати 5 милиона рубли за първия унищожен или заловен в Украйна танк M1 Abrams или Leopard 2.
  • 122 Смотльо,

    1 4 Отговор

    До коментар #76 от "гост":

    Ти специално ,включи ли се в това дарение ,от тези милиони има ли и твои стотинки???

    Коментиран от #136

  • 123 Иван

    6 1 Отговор
    така че нашите буряти ще унищожат всичките ви танкове. Амин!
  • 124 Той

    7 2 Отговор
    Браво на руснаците
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Майна

    3 7 Отговор

    До коментар #67 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Около 20 години преди началото на Втората Световна Война, Болшевиките вече бяха започнали да извършват масиран етнически геноцид над Руснаците, Българите, Сърбите, Хърватите, Латвийците, Литовците, Поляците, Унгарците, Румънците, Естонците, Австрийците и Германците. След Втората Световна Война Германците посрещнаха Червената Армия като освободители от Болшевишкия режим с отварянето на някои закрити християнски храмове и кратко преустановяване на масовите изнасилвания на жени и деца
  • 127 ТръмпЛин

    9 3 Отговор
    Значи за хо хо л ски 6 вай нен може,за руснаци не може.Да ви имам и демокрацията и двойните стандарти.Че се и хвалите.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Иван

    3 2 Отговор
    бизнесмените ще плащат по 10 милиона, губернаторът плюс 3 милиона, тогава ще живеем!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Майна

    7 2 Отговор
    И по въпроса- тя беше уволнена ,но съдът го намери за неправомерно ,защото ХЕРМАНИЯ все още има работещи институции..
    Сега под тяхна организация ще има протес пред Рамщайн на 28 февруари
  • 132 Ти не виждаш ли

    5 4 Отговор

    До коментар #92 от "Иван":

    Каква простотия си написал .
    Как се сваля Ейбрамс бе , да не е самолет .
    Хахага
    Русофила чел нещо си , някъде но даже и не мисли за какво става дума.
    И пише ли пише , и повтаря ли повтаря .


    Хахаха

    Коментиран от #154, #161

  • 133 КОТарАК

    4 1 Отговор

    До коментар #117 от "Тъй, тъй":

    де да знам..да си менкаме ли координати?

    Коментиран от #139

  • 134 Ушанков

    3 6 Отговор
    Дарение от 500 едро .
    Това направи си е гавра.
    Хахаха
    Но по интересното е колко дарява Русофилос Булгарикос .
    Той даже не е дарил и 5 копейки .
  • 135 Матей преображенски

    9 1 Отговор
    Въй,дарили 500 евро и то за свързочна техника,колко страшно!Скоро на западните цер-бе-рю-ги това ще им остане последния дерт,защото може да възникне цяло антифашистко движение.Германия се плъзга по наклонената плоскост на американския империализъм,който всячески се стреми да я вкара във войната.Днес танки,утре изтребители,вдругиден ракети,дивизии.Американците имат такъв стил на пълзящо,постъпателно набутване на набелязаната страна в свлачище ,от което да не може да се измъкне.Такава съдба подготвят последователно след Украйна на Полша,Румъния,България,Чехия,Прибалтика и за капак и перлата,черешката на тортата--Германия.
  • 136 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #122 от "Смотльо,":

    Не съм длъжен да ти казвам , ама ще ти кажа да те е яд , два генератора в Украйна работят от мен , а ти колко даде на ватниците , ще им стигнат ли за ковчези , а ??

    Коментиран от #153, #156, #157

  • 137 дядото

    9 2 Отговор
    и къде е скандала.според хартата,всеки човек има право на избор,на свобода-бла,бла.не е скандално,че прозападните граждани даряват на украйна.обратното обаче е,вероятно ще го обявите и за престъпление.да ви е... демокрацията,която насила ни насаждате.
  • 138 Уса

    4 1 Отговор

    До коментар #119 от "Иван":

    Българите броят по 120 000 евра за панелка в Люлин за какви ги мислиш?Богата държава с политици милиардери и безплатно злато за Америка.Един натовски патрон нямат да гръмнат за кеф поне
  • 139 Тъй, тъй

    4 2 Отговор

    До коментар #133 от "КОТарАК":

    Няма проблем, толкова хора съм пребил за пари, че е крайно време да го правя за удоволствие.

    Коментиран от #145

  • 140 Шопо

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Иван":

    Аз мога без проблем. Дай парите и ще ти демонстрирам!
  • 141 Гешо

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Евала":

    Запада СЪС парите му ще строи руски грамотен интелигентен мир. Да могат да учат и да пишат правилно , не да са неграмотни и толкова да им е акъла.
  • 142 Наистина!

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рошко":

    Тия автори,на такива пасквили,са много зле,пробутвайки ни такива словесни буламачи...!Нямате ли достойнство,та да се продавате за 500 евро и да пишете тъпотии...?!?!
  • 143 Да ви е

    5 0 Отговор
    Ба дермокрацията!
  • 144 9689

    2 0 Отговор
    И това е само началото.....
  • 145 КОТарАК

    0 3 Отговор

    До коментар #139 от "Тъй, тъй":

    най-после срещнах достоен съперник!! до Варна идва ли ти се?

    Коментиран от #149

  • 146 Баро

    1 3 Отговор
    Това са някви останки от щази и гдр явно болни мозъци има не само унас
  • 147 Моряка

    6 0 Отговор
    Защо да е скандал,за някоя друга армия ли на дават.

    Коментиран от #159

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Тъй, тъй

    3 1 Отговор

    До коментар #145 от "КОТарАК":

    Идеално, живея във Варна. Направо безплатно удоволствие.
  • 150 Меншевик

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Много зле се живее в Германия. В Русия е рай.
  • 151 летец банокин

    3 1 Отговор
    защо за едните може а за другите не може.....
  • 152 Амии

    3 2 Отговор
    Тия статии ги пишат от краволандия
  • 153 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #136 от "гост":

    Да не са тези дето Украдците ги продават в ОLX ❓❓❓
    Виж ги има и фактура с БГ печат ‼️
  • 154 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "Ти не виждаш ли":

    е получена оферта от украинска страна, войниците от въоръжените сили на Украйна са готови да карат непокътнати танковете Abrams за 10 милиона. очаквам с нетърпение заявките!
  • 155 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Моряка":

    Тренирах много, дори запомних името на оръжието
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "гост":

    Не се ядосвай , ако твоят генератор се продава за около ИЛЯДА кинта ‼️‼️‼️
  • 158 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Моряка":

    мога да тичам бързо...
  • 159 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #147 от "Моряка":

    На украинските фашисти може да се дават пари, а на руските не. винаги е било така, двуличието на Зарад
  • 160 !!!?

    8 5 Отговор
    Неонацизмът насъпва ! НАРОДЕ !!!?

    Коментиран от #164, #165, #167, #168, #169, #170

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Хан Аспарух

    1 1 Отговор
    Какви са глупостите които пишат някой от вас, че все повече европейци подкрепят агресията на Русия и войната която водят срещу независима Украйна. Само жалки руски зомбита заразени с вируса Русия се държат като руски лакей. Целият цивилизованн свят е на страната на жертвата Украйна. Отделни и платени провокатори обслужващи руските интереси винаги е имало, но те са малобройни. За съжаление в комунистическа България са повечко. Президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип, служебните му правителства, начело с най старата и кагабейска партия Бсп, Дс и Възраждане, движение русофили на съдения за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов са най опасната част от обществото за настоящето и бъдещето на
    европейска и натовска България, както и за националната ни сигурност. Време е някой избиратели да се събудят от розовите си сънища и да спрат да гласуват и подкрепят другарите. Защото олигархията е от техните среди.

    Коментиран от #174

  • 164 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "!!!?":

    някои размазани снимки, вмъкнати руски надписи, някои фалшификати, трябва да го направите с високо качество, а не да показвате снимки от Украйна!
  • 165 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "!!!?":

    къде е връзката? Къде се случи? В Украйна? В България? В Литва? Или в Германия? Един фалшив, един фалшив!
  • 166 Иван

    1 0 Отговор
    В Русия вкарват в затвора за пропаганда на нацизма, а в Украйна това е държавна идеология. Бандера е техният герой!
  • 167 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "!!!?":

    Бандера беше лидер на Организацията на украинските националисти (ОУН) (организацията беше призната за екстремистка и забранена на територията на Русия - прибл. InoSMI) - украински съучастници на нацистите, които мечтаеха за расово чиста Украйна, свободна от евреи , етнически руснаци и поляци. По време на Втората световна война, предимно във Волиния, ОУН унищожи най-малко 100 000 поляци
  • 168 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "!!!?":

    Измиването на украинските нацисти от Вашингтон е национален позор за Съединените щати, пише American Greatness. Америка е готова да си затвори очите за всички престъпления на нацизма в Украйна заради лудата идея за унищожаване на Русия и възстановяване на световната хегемония.
  • 169 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "!!!?":

    къде е? Заснет? качеството е много лошо, надписите са зле залепени, не вярвам! Станиславски
  • 170 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "!!!?":

    Чудик!изрод! Разпечатах две-три снимки, не разбирам от къде и нещо чат. Вижте нацисткото шествие в Украйна на 1 януари! Ето къде е чудото!
  • 171 Аспарух

    0 0 Отговор
    В Швеция бяха обобщени резултатите от конкурса за карикатура за турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който беше обявен преди седмица от левия вестник Фламан. Победител стана художникът Анри Остром. ето ви свободата на словото!
  • 172 Аспарух

    2 0 Отговор
    Порошенко построи храм в чест на себе си и семейството си и нарисува себе си и членовете на семейството си до Исус, да се побъркаме! Поздравете клоуна и наркомана, издигнете паметник
  • 173 Аспарух

    0 1 Отговор
    По-рано България оттегли за консултации посланика си в Република Северна Македония заради тежката ситуация с човешките права на българите в Северна Македония и ескалацията на престъпленията от омраза срещу тях през последните месеци. Гответе се българи, сега е ваш ред да се биете със Северна Македония, както Украйна с Русия.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Аспарух

    0 0 Отговор
    Европейската комисия заведе дело срещу България и Словакия за това, че техните власти не са въвели правила за използването на възобновяеми енергийни източници в местното законодателство. Това се съобщава на сайта на изпълнителната власт на Европейския съюз.
  • 176 Аспарух

    0 0 Отговор
    Бившият британски премиер Борис Джонсън обсади украински журналист, който сравни руснаците с нацистите. В ефира на телевизионния канал "Рада" политикът припомни, че народите на Русия и Украйна са понесли тежки загуби по време на Великата отечествена война. Украински журналист сравни руските войски с нацистите, че те са на една и съща страна, само украинските войници са се сражавали срещу германците. Нямам думи!
  • 177 Аспарух

    0 1 Отговор
    скоро българите ще говорят на украински, сега всичко украинско е модерно: навсякъде висят украински знамена, на украинците се дават помощи, санаториуми и жилища за украинци, украински проститутки...
  • 178 Аноним

    0 0 Отговор
    Демократът Хилари Клинтън обяви президента на Русия за "новия Хитлер".

    Републиканският сенатор Линдзи Греъм призова за убийството на президента Путин.

    Вместо да се придържа към Минското споразумение на президента Путин за поддържане на мира в Украйна, Вашингтон го използва, за да подмами президента Путин да създаде украинска армия, която да атакува републиките в Донбас.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 коментар:

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "мгфртфгк":

    7 милярда плюса из целия свят, без така наречените златния милярд
Новини по държави: