Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 18:11 736 1

Силно земетресение удари Филипините - Февруари 2023

  • филипини-
  • земетресение-
  • магнитуд-
  • трус-
  • епицентър

С магнитуд 6

Силно земетресение удари Филипините - Февруари 2023 - 1
Източник: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 6.0 е регистрирано на остров Минданао във Филипините в 12:44 часа българско време, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Епицентърът на труса е бил на дълбочина от 10 километра, на 45 километра североизточно от Магугпо Полбласион.

Земетресението е усетено и в град Давао, родния град на бившия президент Родриго Дутерте, съобщи регионалната агенция за граждански бедствия във Facebook, цитирана от "Фокус".

Снимки и видеоклипове в социалните медии показват хора, които се евакуират от търговски центрове и университет, за да открият пространства в града, докато светлините, висящи в църква, се люлеят, информира Reuters.

Земетресението е усетено по-силно в близката провинция Давао де Оро.

Очаква се информация за причинените щети и вторични трусове, се казва в доклад на сеизмологичната служба на страната, цитира bgonair.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ДАНО няма загинали ХОРА