1 Февруари, 2023 22:00 1 348 20

Руското посолство в Скопие: Няма основание за твърдението, че Русия има интерес от конфликт между Северна Македония и България

  • русия -
  • северна македония -
  • българия-
  • посолство

От посолството призовават медиите в Република Северна Македония „към отговорен и професионален подход при публикуването на новини и аналитични материали за Русия

Руското посолство в Скопие: Няма основание за твърдението, че Русия има интерес от конфликт между Северна Македония и България - 1
нимка: Фейсбук профил на посолството на Руската федерация в Скопие

Няма основания за твърденията, че „третият фактор“, заинтересован от конфликти в региона на Западните Балкани, включително между Северна Македония и България, е Руската федерация. Така реагираха на Фейсбук страницата си от посолството на Русия в Скопие, по повод казаното от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в интервю пред радио Свободна Европа.

„Напротив, приносът на страната ни за разрешаването на конфликтите на Балканите през последните много десетилетия, включително в Босна и Херцеговина и в сръбската автономна област Косово и Метохия, не може да бъде подценен. Винаги действаме в съответствие с международното право и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Ние сме заинтересовани от просперитета и мирното съжителство на всички страни от региона, без изключение, с чиито народи ни свързват вековни приятелски връзки”, пишат от посолството на Русия на Фейсбук страницата си.

От посолството призовават медиите в Република Северна Македония „към отговорен и професионален подход при публикуването на новини и аналитични материали за Русия и принципите на нейната външна политика за взаимодействие, основано на равнопоставеност, взаимно уважение и зачитане на взаимните интереси”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    16 13 Отговор
    това е само в акъла на българските продажници евроатлантици

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МАЛКАТА КРАВАРКА

    9 3 Отговор
    БРАВО НА СКОПИЕ ЗА ПОЗИЦИЯТА! ИСТИНСКИ БЪЛГАРЕ И ЕВРОАТЛ П.Л.ГИ
  • 7 Жега

    4 16 Отговор
    Москва и Белград имат интерес.
    Президентът трябва да посети Македония да се извини за простотията извършена от комунистите и да каже,че България няма да прави спънки на страната да влезе в ЕС. Нещата ще се променят към по-добро.

    Коментиран от #19

  • 8 ТтТ

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Наивника си е наивник!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Жреца на Ботунец

    10 9 Отговор
    И макетата разбраха кави долни боклуци са руснаците.За една година ватниците станаха най-мразените в целият Свят и навсякъде ги гонят и не ги искат,дори като туристи.Войната отвори очите на хората по света и те видяха каква долна сган са сибирско-азиатските дегенерати.
  • 12 Жега,

    5 3 Отговор
    Първо трябва импийчмънт на сегашния случайник.
  • 13 Местния Козар

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Петров":

    Я от кога казвам..... Столицата обратно в Търново и да, ще се лишим от ненужна територия, ония у софето да се присъединяват към Македония (и без български паспорти).......
  • 14 Ушанков

    3 5 Отговор
    Когато Ватник се мъчи да те убеди в нещо ,значи не трябва да му се вярва .
    Долнопробни лъжци.
  • 15 Смех

    3 4 Отговор
    Интересно тия дали си вярват като го говорят това или е просто за будалите, плюещи по умните и свободни хора ?
  • 16 Грогу

    1 1 Отговор
    Да бе да , ще си чака Русия адекватни анализи от евроатлантиците в двете държави , винаги тя ще бъде виновна . И все пак , като се има пред вид , че СССР създаде македонската нация , народът “македонски“ съвсем основателно смята , че Русия ще защити тяхната “права македонска идентичност“ , от фашистките българи , а охуления и унизен народ български (не политиците) , който смята Русия за единствения техен защитник и покровител , се надяват Русия да защити Българската история свързана с Османското робство , Руско-Турската война и отделянето на територията на днешното РСМ . И как ще стане тази работа , Русия истинската история ли ще защити , или Сталин и Сърбия и ще направи голяма услуга на глобалистите ?
  • 17 Боклук си е и това си е!

    0 0 Отговор
    Защо бре , сте такива ууууТрееепкии
  • 18 КАНАС ЮВИГИ

    1 0 Отговор
    A ПЕНДО ПРЪЦКО ОСМАНИ КОВАЧЕВСКИ ТРАЯНОВ НИКОЛОВСКИ ЩЕ ПРИЗНАЯТ ЛИ ГЕНОЦИДА ПРЕЗ 1945 НА 07 01 КЪРВАВАТА КОЛЕДА 1200 ЧОВЕКА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА РАЗТРЕЛЯНИ ЛАГЕРА ГОЛОБЪРДО И ОЩЕ МНОГО УБИТИ И РЕПРЕСИРАНИ И ИЗГОНЕНИ ?????? ЗАЩОТО СА БЪЛГАРИ ??? ТЕ БЕЛИ УБИДЕНИ ЗА КОЕ ?? ЗА ЛЪЖИТЕ И МАЙМУНСКОТО ИМ ПОВЕДЕНИЕ !!!! ТАМ КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРИТЕ КАТО ЦЯЛО ??? ДА ИЗЛЕЗЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА СКОПСКА УЛИЦА КАТО ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН ВЕРХОВ ГОПОЖА ФОН ДЕР ЛАЙЕН И ПОСЛАНИКА НА САЩ В СКОПИЕ И ПОПИТА ВЕЛИКИЯ И АНТИЧЕН НАРОД КАКВО МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИТЕ А СЕГА ДА ВИДИШ ??? ДА ПИТА ПОСЛЕ ПЪК В СОФИЯ ПЛОВДИВ БЛАГОЕВГРАД ?? БЪЛГАРИТЕ СЪЩО ИМАТ САМОЧУСТВИЕ ДЪРЖАВА ПОВЕЧЕ ОТ 1300 Г НЕ КРАДЪТ ИСТОРИА КУЛТУРА ЕЗИК !!! А ТЕ СА ОТ 1992 Г ПРИЗНАТИ С ПОМОЩА НА БЪЛГАРИЯ И СЕ СРАМУВАТ ЧЕ НЯМАТ ИСТОРИЯ ЕЗИК КУЛТУРА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА !!! МАКЕДОНИЯ Е ГЕОГРАФСКО ПОНИЯТИЕ !! ИВАН МИХАЙЛОВ АЗ КАЗАХ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин 🇧🇬

    1 0 Отговор
    Кой прави конфликт между българи и макета ? Ами новите ни евроатлантически партньори, дето скарват православните народи помежду си : укри и руснаци , сърби и черногорци , българи и макета .
Новини по държави: