Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 14:20 1 185 10

Турското външно министерство привика посланика на Норвегия

  • турция-
  • посланик-
  • норвегия-
  • протест-
  • външно министерство

Заради разрешението на норвежките власти за протест в страната

Турското външно министерство привика посланика на Норвегия - 1
Източник: Shutterstock

Турското външно министерство привика посланика на Норвегия заради разрешението на норвежките власти за протест в страната, насрочен за петък, информира "Ройтерс".

Анкара остро осъди издаденото разрешение, което според нея е провокативен акт, който ще атакува Корана. Турското външно министерство е поискало отмяна на планираната демонстрация.

Протест, включващ изгарянето на копие на Корана миналия месец, близо до турското посолство в Стокхолм, предизвика силно осъждане от Анкара, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердо

    12 3 Отговор
    Ша ви изколим, нежно с ятаган

    Коментиран от #5

  • 2 пуешки куран

    0 9 Отговор
    аман, аман, заман...
  • 3 Смеееееех

    8 19 Отговор
    В Норвегия има нещо наречено ПРАВА и СВОБОДА на словото, свобода на протеста. Знаем, че в Турция ги пращат такива хора в затвора, но в Норвегия не е така.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Сега пък Норвегия ли ?

    4 12 Отговор
    Русия е бясна на Норвегия, че е дала убежище на бивш командир от руската наемническа групировка "Вагнер" и хоп, Турция веднага започва да протестира пред Норвегия, че там ще се провежда демократична демонстрация....!

    Коментиран от #6

  • 5 Кат цъфнат налъмите

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ердо":

    в турската баня.Тия анадолски....все посланици привикват,докато не им бият един як и си ги приберат в родните им страни.
  • 6 Българските турци

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сега пък Норвегия ли ?":

    и Коментар до 3:

    Абе каква изчанчена омраза притежавате вие бре хора ? ... То това е бетер от лудост !... Какво общо с Вагнер, Русия и Коран ?...И защо Турция ще недоволства заради Русия ?...Кой кога е видял вековни врагове да се застъпват един за друг? ... Турците никога не са се съюзявали с руснаци в никоя от войните в които са воювали в цялата си вековна история ! И сега са от отсрещната страна един срещу друг с Русия ! Каква логика ...каква фобия боже ???!...
    Да се оскверняват свещени книги е кощунство и варварщина и няма нищо общо с "ПРАВА и СВОБОДА на словото, свобода на протеста" ! Щом в Норвегия, в Дания ,Нидерландия и Швеция се прави това то значи не са демокрации а са си чисти варвари !!!
  • 7 Калпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смеееееех":

    То и тука имаш, ама ако имаш кинти
  • 8 НоРовегиЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Смеееееех":

    И в Норвегия ще доказват че лидерът на ИСЛЯМА е в лицето на Турция.

    Коментиран от #9

  • 9 Българските турци

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "НоРовегиЯ":

    Няма нужда да доказват кой е лидерът на ИСЛЯМА !?...Мечът и печатът на последния активен Халиф на ислямския свят ca в сейфовете на Република Турция !... Бъдете сигурни че когато стане необходимо ще излезе наяве !...В САЩ с ЦРУ разиграваха и продължават да разиграват Фетулах Гюлен и терористичната му гладио организация ФЕТО именно с лъжата че ще му помогнат да се добере до тези сейфове , стига да премахне Ердоган !...
    Виждате как всичко се плете бримка по бримка !...Намират "луди" които подстрекават!... После идват уж съжаления и осъждане на постъпките им !... Сега сериозна разтревоженост и грижа за невинни граждани и свои сънародници на територията на набелязаната страна мишена !?... На ред са "бесните" които чакат сигнал за да натиснат бутоните и да настъпи Адът на терора за да започне пощуряло Сатанизиране !!!...Много пошло !... Много банално !... Но страхотно ефикасно и мигновенно въздействащо !!!... И всички са стратегически "съюзници" ?!!!...Това ако не е лицемерие и открит вражески ход...тогава коя е дефиницията или кодекса на понятието съюзник в рамките на НАТО ??! ...
  • 10 Българските турци

    7 0 Отговор
    Възможно е да се ревизира кодексът на НАТО ...След една такава ревизия пактът или ще парадира с военната си мощ и междусъюзническата си солидарност и строг устав или ще се разтури поради разпуснат либерализъм , двоен стандарт и анархията на доминиращите сили !
    Турция отдавна знае това и никога няма сама да се отцепи от пакта, защото членството и е най ефикасната и отбранителна стратегия срещу самото НАТО !!! А ако НАТО се опита да промени кодекса за да ги отлъчи ще значи че покерът свършва и картите се свалят на явно върху масата и меллето в североатлантическия бар започва !!!...
Новини по държави: