Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 13:03 4 217 17

Турският външен министър отправи обвинения към Запада

  • турция-
  • чавушоглу-
  • запад-
  • консулства-
  • тероризъм-
  • атаки-
  • заплахи

Той заяви, че те не са изпълнили съюзническите си задължения

Турският външен министър отправи обвинения към Запада - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу обвини западните страни, затворили консулствата си в страната поради заплахи за сигурността, че не са изпълнили съюзническите си задължения, предава "ТАСС".

"Ако бяха съюзници, щяха да ни предупредят за предстоящи заплахи. Ако има терористична заплаха, не трябва ли да ни информират? Питахме нашето вътрешно министерство и разузнаването. Няма конкретен обмен на информация. Смятаме, че тези затваряния на дипломатически представителства са умишлени“, подчерта първият дипломат на Анкара на пресконференция в Истанбул, излъчена на страницата му в "Twitter".

Според Чавушоглу Анкара е наясно, че "някои страни казват на други да се присъединят към решението им... Във всяко отношение тези затваряния са целенасочени“, добави той.

По-рано в турското външно министерство бяха привикани посланиците на държавите, които преустановиха работата на генералните си консулства (Белгия, Великобритания, Германия, Италия, Нидерландия, САЩ, Франция, Швейцария и Швеция). В разговорите е било подчертано, че сигурността на всички дипломатически институции в Турция се осигурява въз основа на международни споразумения. Обърнато е и внимание на необходимостта от сътрудничество в борбата с тероризма. От външното министерство в Анкара посочиха, че подходът на западните държави обслужва интересите на терористичните организации.

Посланиците бяха привикани във външното министерство, след като турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че редица западни държави са отприщили "психологическа война" срещу страната му, затваряйки дипломатически мисии под претекст за терористична заплаха, но без да предоставят никакви доказателства, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    16 1 Отговор
    Ми не изпълнява колко танка даде Германция на украйна нула зироу нюл и тн.
  • 2 Моля моля

    10 2 Отговор
    "Обвиненията " се правят с ракети,инак никой не та хайбава..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Правят си вътрешна политика за

    7 45 Отговор
    да събират електорат. Знаят ли турците, че 80% от износа им отива за страни от ЕС. Ако ЕС им се разсърди и им врътне кранчето като на Путин, Ердо ще падне за 20 дни. Докога ЕС ще търпи маргазлъците на турския външен министър !

    Коментиран от #8, #9, #10, #16, #17

  • 5 Вашата русия - двойна поробителка

    7 21 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    и убийца на най-добрите българи !

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хихихи..

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Вашата русия - двойна поробителка":

    Най-добрият Ганьовец е до втори февруари..
  • 8 Роня

    47 3 Отговор

    До коментар #4 от "Правят си вътрешна политика за":

    Ако им врътне кранчето ще търгуват с всички извън ЕС! Само 27 държави няма в света... Мевлют с право пита що за съюзници са изброените в статията държави. Опитват да създадат напрежение на религиозна основа, което е повече от страшно!

    Коментиран от #13

  • 9 Е като врътна кранчето на пурин

    32 5 Отговор

    До коментар #4 от "Правят си вътрешна политика за":

    Колко ти стана бензина? Айде, ти вероятно нямаш и кола защото ти е скъсан джобът, но предполагам все нещо трябва да ядеш. Като врътнеш кранчето и на Турция умираш прав от глад 😂😂😂
  • 10 ДремкаМиСе ДремеБайно

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Правят си вътрешна политика за":

    Значи им изнася нещо щом си мълчат. Имат си печалбата да го препродават на така мислещите като вас. Добре че ви има. Множете се.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пенко

    20 0 Отговор
    АМЕРИКАНСКИЯТ ---" К У Р С ГР ЕС" СЕ ЧУДИ --- ЗАЩО ТУРЦИЯ НЕ П ЪЛ ЗИ , А СТОИ ---ГАРДО ИЗПРАВЕНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 Българските турци

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "Роня":

    Виждате как всичко се плете бримка по бримка !...Намират "луди" които подстрекават!... После идват уж съжаления и осъждане на постъпките им !... Сега сериозна разтревоженост и грижа за невинни граждани и свои сънародници на територията на набелязаната страна мишена !?... На ред са "бесните" които чакат сигнал за да натиснат бутоните и да настъпи Адът на терора за да започне пощуряло Сатанизиране !!!...Много пошло !... Много банално !... Но страхотно ефикасно и мигновенно въздействащо !!!... И всички са стратегически "съюзници" ?!!!...Това ако не е лицемерие и открит вражески ход...тогава коя е дефиницията или кодекса на понятието съюзник в рамките на НАТО ??! ...

    Коментиран от #14

  • 14 Роня

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българските турци":

    Мисля, че съюзник в рамките на НАТО за в момента може да се нарекат няколко западно от България държави, които не са в ЕС !
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 17 Отговор
    "Порасна им работата" на ефендитата и взеха да се дуят като ПУЙКИ на всички!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не става само с мускули

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Правят си вътрешна политика за":

    трябва и акъл.В Европа има поне десет милиона турци,дали няма да скочат ако роднините на им са заплашени.
Новини по държави: