Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 10:30 2 007 20

Шойгу инструктира руските военни при ликвидиране на последиците от земетресението в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • помощ-
  • земетресение

Сформирани са 10 консолидирани отряда от военнослужещите на Руската федерация в Сирия, които са започнали да изпълняват задачите по отстраняване на отломки, търсене на пострадали и оказване на медицинска помощ. Включени са над 300 военнослужещи и 60 единици техника

Шойгу инструктира руските военни при ликвидиране на последиците от земетресението в Сирия - 1
Снимка: САНА

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу възложи на командващия руската групировка в Сирия да окаже незабавна и професионална помощ на пострадалото от земетресението население, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Също така са сформирани 10 консолидирани отряда от военнослужещите на Руската федерация в Сирия, които са започнали да изпълняват задачите по отстраняване на отломки, търсене на пострадали и оказване на медицинска помощ в райони, претърпели най-големи разрушения.

В работата са включени над 300 военнослужещи и 60 единици техника.

Освен това в авиобазата Хмеймим е дислоцирана мобилна група от военни лекари.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 8 Отговор
    Докато чиновниците в Брюксел умуват руските войници вадят деца от развалините.Помощта трябва да е навреме.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Инна

    32 6 Отговор
    В турския град Адана кацнаха три самолета на Министерството на извънредните ситуации на Русия: два Ил-76 и Ан-148. В Турция за ликвидиране на последствията от разрушителните земетресения пристигнаха над сто опитни руски спасители и лекари, както и кинолози с обучени кучета. В състава на пристигналата група е доставена аеромобилната болница на Министерството на извънредните ситуации за оказване на помощ на пострадалите.

    Руските спасители са донесли георадари, ендоскопи, термовизори и акустични прибори, позволяващи да се търсят хора под развалините на дълбочина до 4,5 м, дронове за наблюдение на обстановката от въздуха и друго оборудване. Групата на руските спасители в Турция се ръководи от заместник-началника на Министерството на извънредните ситуации на Русия Александър Чуприян.

    Коментиран от #8

  • 3 кой

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ти каза,че искат да помогнат и то точно на Сирия,която я свързват с неуспешното отстраняване на Асад?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Инна

    22 2 Отговор
    Самолетът Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации на Русия със спасители, кинолози и специална техника на борда пристигна в Сирия за оказване на помощ след земетресението, станало на 6 февруари.

    На борда на самолета има 50 души. Специалистите разполагат с всичко необходимо, за да намерят хора под развалините, както и да ги спасят.

    Коментиран от #16

  • 6 Глупаци

    7 10 Отговор
    Лицемерие
  • 7 Хомосапиенс

    11 23 Отговор
    През другото време ги убиват, а сега ще ги спасяват абе рузки бок луци 🤮
  • 8 дет мароз

    9 18 Отговор

    До коментар #2 от "Инна":

    "Спасенията" на червените тикви продължават по 45 години

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ушанка

    6 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колко "извадени деца" от руските войници в Сирия преброихте?

    Коментиран от #11

  • 11 Последния Софиянец

    11 6 Отговор

    До коментар #10 от "ушанка":

    Много.

    Коментиран от #13

  • 12 Инна

    18 7 Отговор

    До коментар #8 от "дет мароз":

    През годините руски спасители и пожарникари са оказвали помощ в чужбина, спасявайки хора от земетресения в Турция, Пакистан, Колумбия и Индия, Тайван и Хаити, цунами в Шри Ланка и Индонезия, при гасене на пожари в Гърция, Турция, Франция, България, Сърбия, Португалия, в конфликтни и постконфликтни ситуации в страните от бивша Югославия, Афганистан, Абхазия и Южна Осетия.
    След като избухна през пролетта на 2020 г., Москва изпрати военни и лекари на помощ на Италия като лидер по честота 2-19.

    В контраст тогава, през 2020 г., можехме да видим от първа ръка какво струва така наречената европейска солидарност. Страните от ЕС започнаха буквално да ограбват бедстваща Италия, като обираха контейнери, които отиват на полуострова с лични предпазни средства, тестове и оборудване за лечение на пневмония.

    Коментиран от #14

  • 13 ушанка

    5 16 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Колко "много"? Две деца ли?
  • 14 дет мароз

    12 17 Отговор

    До коментар #12 от "Инна":

    Знаеш ли броя на избитите в Украйна за година от оръжието на "руските спасители"?
  • 15 Опааа

    9 4 Отговор
    Браво! Браво! Слава!
  • 16 В рузия

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Инна":

    Няма такива специалисти ма "кинеложке"

    Коментиран от #19

  • 17 Алекс

    7 4 Отговор
    Избиваш едни, помагаш на други, рашисти фашисти пропагандисти путлеристи и половина
  • 18 Русия

    4 2 Отговор
    Ние сме у.р.у.д.и, търсещи само изгода.
  • 19 Инна

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "В рузия":

    по някаква причина оригиналният текст се изкривява по време на процеса на публикуване
    разбира се, "кинологи"
  • 20 пенко

    2 0 Отговор
    В РУСИЯ НЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ !!!!?... НО РУСИЯ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКВА ТАКИВА ТРЕСЕНИЯ !?!?!? ОСОБЕННО СЕ ОТНЕСЯ ЗА ЕСТОНИЯ --- МОЖЕ ДА ЗАГУБИ ТЕРИТОРИИ --ЧАК ДО БАЛТИЙСКО МОРЕ И НАТЮ НЕ МОЖЕ ДА И ПОМОГНЕ- ПРЕДВИД ЕСТОНСКИТЕ РУСНАЦИ --- ИЛИ РУСНАЦИТЕ В ЕСТОНИЯ ---КОИ СА ПОВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания