7 Февруари, 2023 12:04 2 228 152

ЕС с доказателства за 15 000 случая на дезинформация след 2015 г. от страна на Русия

  • русия-
  • дезинформация-
  • борел-
  • демокрация-
  • война

"Ако информацията е манипулирана, демокрацията не може да работи."

ЕС с доказателства за 15 000 случая на дезинформация след 2015 г. от страна на Русия - 1
Източник: Shutterstock

ЕС разполага с ясни доказателства за 15 000 случая на дезинформация след 2015 г., по вина на Русия, съобщи днес европейският върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Ако информацията е манипулирана, демокрацията не може да работи. Информацията е маслото в двигателя на демокрацията, трябва да бъде качествена. Русия се меси, за да повлияе на дебата в демократичните общества, от години инвестира в дезинформационна индустрия и много повече, отколкото ние инвестираме в противодействието на дезинформацията, посочи той.

Майстори са, хиляди хора работят постоянно в тази посока. Дезинформацията и пропагандата днес са оръжия на Кремъл, нанасят поражения, унищожават възможността на хората да разберат какво се случва. Русия е изградила мрежи за лъжи, подвеждане и дестабилизация, за да подкопае доверието в институциите и това е голяма заплаха за либералните демокрации, които разчитат на информацията, за да направят политически избор, допълни Борел.

По неговите думи Русия полага усилия да наводни информационното пространство с постоянно изменящ се разказ за причините за войната в Украйна, така че накрая хората да изгубят доверие в съобщенията, които получават и повече да не вярват на нищо.

"Искат да подкопаят доверието в нашите медии и институции. Русия използва информационната манипулация като решаващо военно средство, не изстрелва само ракети, а се стреми да достигне до съзнанието на хората и да повлияе на разбирането им за войната", обобщи той.

"Това не е нищо ново, този подход бе измислен от Гьобелс през Втората световна война. Новото са интензитетът, волята и средствата. Гьобелс нямаше интернет и достъп до социални мрежи. Но и днес изричането хиляда пъти на една лъжа води до нейното разпространение със скоростта на светлината, като достига всеки, навсякъде. Призовавам "Туитър", и собственика на платформата, да спазват поетите ангажименти. Имаме нужда от споделяне на данни за работата срещу дезинформацията", заяви Борел.

По неговите думи дезинформационните кампании са набрали скорост при пандемията от ковид, а днес е ясно, че войната не се води само на бойното поле, а и в информационното пространство. В Русия посегателството над свободата на словото и на медиите достигна невиждани размери, както при всеки авторитарен режим. Всеки, който се опитва да каже истината, бива обявяван за "чуждестранен агент", посочи върховният представител.

Той съобщи, че ЕС ще обособи център за обработка на данните за заплахите, породени от дезинформацията. Предвижда се във всички представителства на ЕС по света да работи специалист по дезинформацията.

"Много хора по света не знаят английски език, необходимо е да се обръщаме към тях на техния език", отбеляза Борел.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    105 14 Отговор
    По нашите телевизии са 15 000 000 000.
  • 2 даскал

    133 22 Отговор
    Не че нещо, ама да питаме ли ЕС за тяхната дезинформация? Нещо за ваксата дето уж е безопасна и няма да се разболееш, после стана ще се разболееш ама леко и няма да заразяваш, а накрая се оказа, че даже и по зле ти става. Нещо за сърдечните "екстри"? Айде да не си мерим дезинформацията, щото да не се окаже, че дезинформацията ми е много по добра от дезинформацията ти.

    Коментиран от #23, #48

  • 3 9689

    97 10 Отговор
    Източник,Гьобелс.........
  • 4 Ха,ха,ха

    98 11 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел.
  • 5 Стига бе

    100 16 Отговор
    Дезинформация и пропаганда, ама къде? В САЩ и ЕС? Цензура! Това е ясно. Но как тази цензура ще се случи в останалия много по-голям свят. Комунизма в "колективния запад" набира яростна скорост! Трябва да се започне от масовите им медии. Но изглежда другите медии излъчват фалшиви новини. А само "западните" истината. Ох, колко глупост натисна има тази "западна цивилизация". Падението е следствие от тази глупост! 😅
  • 6 Да,да

    94 13 Отговор
    Знаейки своите методи и подхвати ги преписват на друг. Колко са елементарни тия.
  • 7 Тиква

    84 14 Отговор
    От обратната страна е всеки ден без спирка. Голямо Европейско промиване на мозъци пада!
  • 8 ТаУмВзе

    56 7 Отговор
    Гьобелс е лаик бейби! Z
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    94 12 Отговор
    И затова СПРЯХА всички руски медии и сайтове , даже тези за МТО обстановката ❗❗❗

    Коментиран от #11, #19

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    83 11 Отговор
    Преди 1989г ни забраняваха "Свободна Европа" ❗
    Сега Свободна Европа ни забранява Раша Тудей ❗
  • 11 ТаУмВзе

    39 7 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Когато уж демократчета са болшевики ли? Те и Доноси си пишат Официално. Черни списъци правят.
  • 12 Е това е нагло

    75 13 Отговор
    няма по-големи манипулатори на истината от ЕС фашистите.

    Коментиран от #34

  • 13 Гутьо

    61 11 Отговор
    На жената дядо й е работил в Коми и е внасял стоки с контейнер вика всеки месец по един лайнер отплаваше за България. А сега износваме парцалите на джендърите от Европа.
  • 14 Честно

    44 7 Отговор
    Класическа подвеждаща новина. Вече разбрах, горе в дясно са фейкаджиците, поне не им сменят мястото.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДДРОнег

    21 63 Отговор
    Аз си имам принципи
    Щом е рузко, значи е фейк !!!
    Щом е рузко, значи е нацистко и не струва !!!
    Щом е рузко, значи е във висша форма тъпо !!!

    Коментиран от #21, #27, #114

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Толкова са глупави,

    64 8 Отговор
    та не разбират, че яростното им нахвърляне върху Русия ги разкрива и има обратния ефект върху тях!!!!
    Всичко глупаво срещу човечеството, което правят, го приписват на Русия. Включително в областта на културата, спорта, науката, нормалните човешки отношения.
    ВОЙНАТА можеше да спре досега и те го знаят, но не искат, за да угодят на техния началник отвъд океана.
    И не резбират, че се компроментират невъзвратимо.
    АЗ ичн, много съжалявам за това. Искам мир и разбирателство между държавите и хората.
  • 19 Сократ

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Сайтовете си работят.
  • 20 Ош Кош

    58 7 Отговор
    ако вярваш на запада, ще мислиш, че Русия сама стреля по себе си в атомни електроцентрали и сама взривява газопроводите си за милиарди. Западът иска да сте марули, не разбрахте ли. За да се бодете с готовност и да храните децата си с мрачници. Марули, нищо повече
  • 21 Братята Кабабик

    25 8 Отговор

    До коментар #16 от "ДДРОнег":

    само дето никой не му пука за теб и принципите ти...
  • 22 Пропагандише

    32 4 Отговор
    Вчера един трол ми чертаеше "граници на мисълта и словото". Днес мисирките се изхвърлят с мощна статия - Бой по дезинформаторите. Още помня паметните думи на един ни доктор, ни политик: "Свобода на словото трябва да има, но не и когато е в ущърб на обществото". И някъде там ми се въртят в главата думите на един изпечен лъжец, Волтер:"Не съм съгласен и с дума от това, което казвате, но съм готов да умра за правото ви да го кажете". Защо още тогава не се е намерил някой да му извърти един звучен шамар на тоя лъжец?
  • 23 А в Русия

    9 34 Отговор

    До коментар #2 от "даскал":

    Ваксинацията беше задължителна
    забрави,ли?

    Коментиран от #24, #30

  • 24 Сод Омит

    25 3 Отговор

    До коментар #23 от "А в Русия":

    А вие що биете нигрите пхахахахахохаааа
  • 25 Македонец

    42 7 Отговор
    Аз разполагам с 1 милион доказателства за дезинформация от страна на САЩ и ЕУ. Достатъчно ми е да посоча този сайт и двама, трима автори на фатки плюс дойче зеле.

    Коментиран от #55, #80

  • 26 Лъжата

    14 52 Отговор
    Лошото е, че в България лъжата,щом е казана от Путин, е истина, въпреки че се вижда и чува, че е лъжа. Например, че Украйна нападна Русия, че Русия освобождава Украйна от самата нея като я изпепелява и избива населението, че се осъществява геноцид. Най-лошото е,че медиите са подчинени на руската пропагандна машина.Абсолютно нищо не съобщават за ужаса, който създаде Путин в самата Русия, за вцепенените от страх руснаци, които не смеят да кажат истината,защото ще ги осъдят на 15 г.затвор, за репресиите при насилственото мобилизирани на руснаците,които не искат да убиват украинци, за избягалите 1.5млн. руснаци от Путин от началото на войната, за превръщането на Русия в концлагер,защото е затворил всички граници. Това , което се случва в България е много страшно и целенасочено и се осъществява на държавно ниво. Управниците да кажат на хората ясно за каква България се борят - Путинска диктатура или демокрация. Справка за незнаещите : Северна или Южна Корея?

    Коментиран от #28, #36, #50, #103

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РобоШоп

    26 7 Отговор

    До коментар #26 от "Лъжата":

    Луд си, ако мислиш, че някой ти чете блавоча

    Коментиран от #139

  • 29 Айде Бегай

    31 4 Отговор
    И ние виждаме, че дедето страда от старческа деменция, но продължаваме да публикуваме брътвежите му.
  • 30 Хаха

    45 7 Отговор

    До коментар #23 от "А в Русия":

    За Русия не знам дали е била задължителна ваксинацията, но навсякъде на запад от нея - да! В някои "демокрации" небоцнат не можеше да ходи и на работа! Със сигурност единствено в "диктаторска" Беларус не беше задължителна нито ваксина, нито карантина! Медиите редовно дезинформираха за "хиляди трупове" в Беларус, които "режима крие"! А след 24.02 Ковида буквално изчезна! До момента хиляди жертви на фронта, студ, мизерия, ранени и.... нито един на фронта убит от Ковид или поне лекуван в полеви стационар! Кой дезинформира, може сам средноинтелигентен човек да си направи изводите!

    Коментиран от #38, #41

  • 31 Хасковски каунь

    30 4 Отговор
    Аз , да знаете разполагам с най-важния анализ за виновника на този конфликт.
    И 100% фалшиво инфо по българските СМИ. И голямата цензура тус. И за жалоните спускани от генералгубернаторството базирано на КОЗЯК.
  • 32 Коментар

    26 6 Отговор
    Има над 1 500 000 случая на дезинформация на sataninskia запад!
  • 33 Извод

    28 2 Отговор
    В днешни времена цел номер едно на правилните демокраций е да промият кристално мозъците на тези които създават благата , до степен при която няма да бъдат способни да правят разлика между истината и лъжата !
  • 34 Има

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Е това е нагло":

    Рузназите
  • 35 Руский балшой регрес

    10 17 Отговор
    И все пак, дезиформацията и лъжите прихващат само на недоразвит интелект.... проблемът на съвременното общество е, че населението с когнитивни дифицити се увеличава... Демокрация и свобода е, никой не може да накара дегенератите да учат и да се трудят..... Русия използва от години тези групи от хорица, като слабото място в Западното общество.
  • 36 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    28 4 Отговор

    До коментар #26 от "Лъжата":

    АЛООО А КОЛИН ПААУР С ЕДНА ЕПРУВЕТКА РАЗРУШИ ИРАК ...А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА ЛЪЖА ???
  • 37 Деугардя чутлее

    7 25 Отговор
    Всичко в русия е една голяма лужа и измама всичко което казват няма общо с реалността лошото е че такива смешници като вас им вярват и се ежат русия искала да демилитсризирс украинс то кво стана 100милярда в оеъжие света даде на украина русия искала да се бори с наццистите и сатанатадуми на руските пропагандисти какви нацисти каква сатана ве пропаднала нация едни големи потьовци заблудени ще си уумретее тъпо руснаци
  • 38 ТИРбушон

    8 21 Отговор

    До коментар #30 от "Хаха":

    Лъжец. В Швеция никога не е била задължителна
    Насред ковидистерията ми бе ОТКАЗАНА ваксина във Франция. В момента работя в Австрия също без да съм ваксиниран.

    Май само себе си лъжеш

    Коментиран от #65, #95

  • 39 От оня свят

    28 4 Отговор
    "Доказателствата" на ЕС са същите, които ползват и по времето на Хитлер, когато Целокупния Запад, под предводителството на Германия(Хитлер) напада СССРи започват такива информационни лъжи от стана на Райха( Запада), че и дявола беше изумен от тези негови служители.

    Коментиран от #46

  • 40 ЕС и краварите колко лъжи пуснаха

    25 4 Отговор
    Трудно се преброяват, но имат трибуна и дезинформират на воля!
  • 41 ПалавНИК

    6 15 Отговор

    До коментар #30 от "Хаха":

    От кое българско село пишеш?

    Някога напускал ли си границите на България?!

    Аман от диванни специалисти по всичко!

    Коментиран от #91

  • 42 Е да де...

    17 3 Отговор
    Ама пък от жeндъpo copоска страна фсичко е фeйк и още нещо!!!

    Коментиран от #44

  • 43 Истината

    11 28 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Но няма нормален човек по света, който да вярва на руските лъжи.

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Салтиков-Щедрин

    9 19 Отговор
    Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря – ПИЯТ И ЛЪЖАТ.
  • 46 Историк

    5 19 Отговор

    До коментар #39 от "От оня свят":

    " когато Целокупния Запад, под предводителството на Германия(Хитлер) напада СССР" Лошо е, когато си неук, но е двойно по-лошо, когато си неук И слуга на Злото. Европа в по-голямата си част се бори СРЕЩУ Хитлер. Ти си 15 001 доказан случай на руЗЗка лъжа.

    Коментиран от #58

  • 47 Да ама

    4 18 Отговор

    До коментар #43 от "Истината":

    Тука кма едни руски балъци дето само се напуват да говорят за русия все едно им е майка а русия използва такива сопола ковци да ги праща на война за пишечно месоа тея тука я защитават и се кефят нс един диктаторски ибиец който заслужава само едно гавра с теупа му и не смеят да се покажат навънка щото са мишоци като бункерния плъх

    Коментиран от #51

  • 48 Калпазанин

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "даскал":

    Този кромид цирк беше тест, да се затвори стадото и да ни запушват устите, донякъде успяха аз не намирам едно логично обяснение за този вирус, тва е нещо и като промивка на мозъци от сутрин до вечер и продължава все още, и ще ми говорят за дезинформация всичко в европейските и краварски медии е лъжа и психология дълбока психология, уж разследва ха урсула и какво, как може да се платят по 10 вакси на човек и то без да ни питат
  • 49 Ето истината

    5 17 Отговор
    Че всеки знае че питун харесва мъже и има връзка с мъже как може да се кефите на на един долен хом0сексуалистт
  • 50 Овена Генади

    8 11 Отговор

    До коментар #26 от "Лъжата":

    Ако ти трябва информация от извора, че Путлер е мракобесен психопат и Русия е феодална губерния, за което сам не можеш да се сетиш си е твой проблем. Знаеш ли, че във Великобритания правителството на Торите от край време се опитва да прокара закон за криминализирането на протестите? Това няма как да го чуеш, защото медиите, които ти казват, че дезинформацията идва само от мадараша не казват такива неща! Западния лявофашистка шарена цензура е не по-малка и не по-малко опасна!

    Коментиран от #138

  • 51 Истината

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "Да ама":

    Нали баш русофила Николай Малинов беше казал :"За българите да обичаш Русия е като да обичаш майка си".

    Коментиран от #53

  • 52 нпо агент

    17 2 Отговор
    наследници на гьобелс..седят в западна европа, нацизма все още там..а най лошото тази пропаганда се подхранва с парите на евреина сорос...каква ирония.. след години пак ще правят проучвания...как и защо..еврейски милиарди подхранвали германската икономика..през 2 св.война..и как с тези пари хитлер провеждаше холокост...нищо ново..

    Коментиран от #56

  • 53 Ами аз съм българин

    6 17 Отговор

    До коментар #51 от "Истината":

    И не навиждам русия те са едни долни измекяри ибиици и комунисти като се припознава с думите нс тоя малинов му пожелавам да умре от спин
  • 54 Мдам

    0 2 Отговор
    🤡😆👻😂🤡😜👻😆🤡😆👻
  • 55 😂.........

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Македонец":

    Щом като разполагаш с 1милион доказателства, сега бръкни и в контакта да провериш има ли ток?😂, ...иди.......ттт!!!!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мишо

    12 2 Отговор
    А информация за причините за бягството на америчкия асвабадител от Афганистан, от обич ли?
  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    🤔🤔🤔🤔🤔
    "Европа в по-голямата си част се бори СРЕЩУ Хитлер. ..."
    Как❓
    пАляците като строят концлагери,
    франсетата с "Ало , ало",
    или Мусолини го е нападнал 🤔🤔🤔

    Всъщност си прав, защото половината Европа е била в СССР и се е борела срещу ХИТ Л ЕР ❗❗❗

    Коментиран от #60, #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Историк

    6 5 Отговор

    До коментар #58 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Дечурлига, които не могат да пишат адекватни постове, се занимават с използването на цветни апликации, все пак да има нещо, което да впечатлява. Отивай на училище.
  • 61 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    4 15 Отговор

    До коментар #58 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Май забравяш, че нацистка Германия и болшевишка Русия от 23 август 1939 година до 22 юни 1941 година бяха съюзници и бойни другари? Заедно започнаха ВСВ като си поделиха Полша а Русия взе Прибалтика и Бесарабия и нападна Финландия. И докато Великобритания се сражаваше за свободата си руските zv.инe снобдяваха нацистите със стратегически суровини а руската пропаганда величаеше силата на немското оръжие.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 16 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!

    Коментиран от #68, #70

  • 65 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 2 Отговор

    До коментар #38 от "ТИРбушон":

    Прегледай си БУШОНИТЕ ‼️
    Целия Свят видя как Австралия отказа да пусне Новак Джокович на своя територия ЗАЩОТО НЕ БЕШЕ ВАКСинирАН ‼️

    Коментиран от #96

  • 66 БАНко

    15 3 Отговор
    ЗАЩО НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА В БЪЛГАРИЯ НЕ ПОКАЖАТ ИСТИНАТА ЗА ПРОПАДАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА ОТ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ , ПОКАЗАНИ В ЗАДНА ЕВРОПА ???
  • 67 Защо ли

    13 2 Отговор
    ЕС реши и принуди БГ да прекъсне предаванията на руските телевизии? Явно за да не се разкрият 15 000 ди те фалшиви западни дезинформации!

    Коментиран от #75

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    ‼️ КО--ПИЛЕ ГА--Д--НО
    ПАК ЛИ ТЕ ПУСНАХА ‼️‼️
  • 70 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ‼️ КО--ПИЛЕ ГА--Д--НО
    ПАК ЛИ ТЕ ПУСНАХА ‼️‼️
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Глупаци

    5 10 Отговор
    Много малко, само тук на ден има стотици коментари от рузки тролове.
  • 73 Токсик

    9 4 Отговор
    Русия изгуби единствено пропагандата война с Дойче Зеле и Факти. Дойче Зеле направо попиля руснаците на медийния и на бесарабския фронт.
  • 74 хахах

    15 1 Отговор
    това сигурно е някакъв хумор по европейски. Запада е ненадминат по дезинформация, особено "нашата" бтв.
  • 75 Хомосапиенс

    4 9 Отговор

    До коментар #67 от "Защо ли":

    Никога не съм гледал рузки телевизии така че не ми пука че са спрени.
  • 76 цензура

    16 1 Отговор
    Затова ли "големите демокрации" наложиха цензура и забраниха почти всички руски медии? Това не е ли тоталитарен фашистки похват?

    Коментиран от #82, #116

  • 77 Иван

    5 1 Отговор
    Факти бг, стига с тези Въшливи доказателства! Вие поне сте за Пример да имаме сравнение!
  • 78 Крадецът вика

    4 1 Отговор
    Дръжте крадеца!
  • 79 защо

    10 0 Отговор
    "Предвижда се във всички представителства на ЕС по света да работи специалист по дезинформацията."

    С истинското му название - политкомисар. И какато в доброто старо време с подобаваща заплата и правомощия :)
  • 80 Тиква

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Македонец":

    Извинявай, но те не са Автори тук! Само преписват жълтини и нищо друго! Явно дори не знаят и Стайков и Джамбо и Мара фронта - как се пише статия!
  • 81 пенко

    5 1 Отговор
    " НАЙ ТОЧНИ " СА БЕЛИНГКЕТ ; МОНД; СНН ; ВТВ ; " ШВАЙНЕ ВЕЛЕ "; БРИТАНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА РАЗУЗНАВАНЕ ; ШПИГЕЛ ...И Т. Н. !?!?!?!?!? А БОРЕЛ СИ Е -ТОЧНО КАТО: "ЛУФВАФЕН ФОН ДЕР Л АЙ НЕН " И "ЩУНБАНФЮРЕР ШОЛЦ " !?!?!?

    Коментиран от #83

  • 82 Солей

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "цензура":

    Ти още не си стоплил каква е разликата между забрана и забрана ли? :)))) Нали сте шахматисти бе? :)))))
  • 83 Солей

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "пенко":

    Схванал си, само си изключи Капс Лока :)))))
  • 84 САЩ

    10 0 Отговор
    Нали никой не си спомня, как ударихме ИРАК под предлог, че има химически оръжия, които използва с/у кюрдите. Нищо не намерихме. Измънкахме едно "ама ЦРУ ни подведе".... и всичко мина :) Нашата истина е най-вярната истина! Я помислете за некви санкции с/у Русия, че много време вече нищо не правите по въпроса.
  • 85 САЩ са заплаха за света

    9 1 Отговор
    Всяка война на Сащ е предшествана и съпроводена от цензура, тонове лъжи и манипулации. Последната година пак е доказателство за това! Сащ/НАТО/ЕС:

    Фашизираха с бясна русофобия Укрия
    С преврат инсталираха киевската хунта
    Въоръжиха укрофашистите
    Подписаха Минските споразумения с цел печелене на време за да подготвят укрите за война с Русия и ги потъпкаха (западните пропагандисти да питат Меркел... ... )
    От 2014 г. укрофашистките терористи убиха 15 000 мирни жители в Донбас = геноцид
    150 000 укрофашисти бяха на границата на ДНР и ЛНР, готови да нахлуят и потопят в кръв през март тези републики...!


    Вече никой не се съмнява в лъжите на Сащ/Запада и че зад думите свобода на словото
    И демокрация се крият само егоистичните интереси на шепа лицемери, владеещи богатствата на света. Техният неоколониален модел е в миналото, Русия никога няма да им позволи да ограбват повече света!

    Коментиран от #89

  • 86 знаещ

    7 0 Отговор
    Кажете нещо за дезинформацията и пропагандата от българските медии които защитават американските интереси

    Коментиран от #130

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 аааааа

    6 0 Отговор
    ЕС да разследва фактибг за фейк новини и дезинформация
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Цоко и Боко

    1 0 Отговор
    Добре ,че не ги броим, че тук цифрата ще е шестцифрена
  • 91 Хаха

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "ПалавНИК":

    От село пиша, българско! Какъв ти е проблема? Стой си в мегаполисната к.чина, рупай гмо, палавей с "модерни" от твоя пол и дишай "чист" въздух! Бързо "забравихте" как Джокович не го допуснаха до турнир в Австралия, на колко футболисти искаха да прекратят договорите във Висшата лига, блокираните сметки и терора над шофьорите в Канада и т.н.!? Я сподели, като живееш в "модерния запад" дали даваха да се качиш без "сертификат" в самолет, което значи набоден!?
  • 92 Сатана Z

    8 2 Отговор
    Не е нужно да се съмняваме ,че информацията е преиначена.Само отворете учебниците по история на България и ще ви се изправят косите от написаното в тях.Ние,Българите,ежедневно сме подложени на “Информационен тероризъм” от страна на медиите на режима под натиска на либерал—фашистите,които са окупирали държавата ми и пренаписват всичко свързано с България и българщината.Успяхаза съжаление.

    Z

    Коментиран от #98, #148

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "ТИРбушон":

    Поне 2 години не можеше да напуснеш границите на България без "сертификат", т.е. ваксиниран защото важеше само 6 месеца за преболедували и то само с официален писиар! Не за друго, а щото "демокрациите" не ни пускаха без "сертификат"! Май ти нещо взе бързо да "забравяш" или сам себе си лъжеш....
  • 96 Майстор готвач

    2 8 Отговор

    До коментар #65 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Австралия не е България! Няма и да бъде!!! Там има закони и никой не е над закона. Справка-Джокович

    Коментиран от #97, #102

  • 97 Хаха

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Майстор готвач":

    Абе то и в С. Корея има подобни закони, ама се възмущаваш от тях, нали!? И в Катар има строги закони, като тези срещу ЛГДБ, ама това не попречи на част от "демокрациите" да ги критикуват публично по време на СП!
  • 98 Историк

    2 8 Отговор

    До коментар #92 от "Сатана Z":

    България беше окупирана от 1944 до 1990! По онова време хората нямаха право да притежават паспорти, да не говорим, че хранителните продукти са били дефицит. А за жилищната криза да споменавам ли? А най-голямата “свобода” се изразяваше в еднопартийния политически режим. Няма смисъл да изброявам и още и още…

    Коментиран от #105, #107, #111, #112

  • 99 факторите

    0 1 Отговор
    сами си го лапат с густо ....
  • 100 БПФ

    0 2 Отговор
    А вие русите по 15000 лъжи на месец...
  • 101 Бесен- _Язовец

    5 1 Отговор
    Така наречения ЕС е фашиска структура която се крепи само на пропаганда
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Перко

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Лъжата":

    Няма кого да убедиш в това ,което казваш.В тоя сайт ,мнозинството са от сектата на путин.Истината е една - путиновата.Всичко друго е лъжа.Целия свят лъже,само Путин ни казва истината.Тоя ,демек е новия Спасител...Опазил ни Бог...

    Коментиран от #109

  • 104 Гост 103

    5 0 Отговор
    Имам 15 000 доказателства, че ЕС е подлога лъжлива на Ротшилдите
  • 105 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️у

    7 0 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    🤔🤔🤔🤔🤔
    "По онова време хората нямаха право да притежават паспорти..."
    ❗❗❗❗❗❗
    Ти изби РИБАТА
    😀😀😀😀😀😀

    Коментиран от #128

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    Ти си пример за дезинформация! Не знам някой да е бил без паспорт до 90-та г.... Може би във Факултето да е имало такива и ти да си от там и ги познаваш, щом го твърдиш?! Останалите глупости, особено за жилищата, няма какво да ги коментирам...

    Коментиран от #136

  • 108 Мисля

    5 0 Отговор
    А дезинформацията ,че ваксините срещу Ковид помагат да не се заразиш?Или,че сертификата не е ограничение на човешките права?Чии са?
  • 109 Запознат

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "Перко":

    Сорос ви е събрал само ЛБГТИ в Разложено общество
  • 110 Срам

    2 3 Отговор

    До коментар #102 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "и ме гониха в Морската градина" 80% от руските слуги в България са по Черноморието, щото руЗЗнаците ги изкупиха за жълти копейки. Трябва да си ОСОБЕНО некадърен, про Зт и мързелив, за да трябва да се продадеш при положение, че ПРИРОДАТА ти е ДАЛА В РЪЦЕТЕ ЕСТВЕСТВЕНО ПРЕПИТАНИЕ с което да не зависиш много от някаква конюктура.

    Коментиран от #117

  • 111 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    .... да не говорим, че хранителните продукти са били дефицит.
    🤔🤔🤔🤔🤔🤔
    Ами НЕ говори глупости , че и канарчетата вече ще ти се смеят ❗❗
    А за жилищната криза да споменавам ли
    🤔🤔🤔🤔🤔
    Ами спомени ,че ми е и телесно.
    Родителите ми си купиха апартамент на изплащане , като цената беше 50 минимални заплати - как вървят сега ❓❓❓
    Лихвата по заема беше... 0.5% - колко е сега ❓❓❓

    Откъде Ви намират , келеши да ни казват как сме живели ❓❓❓❗❗❗❗

    Коментиран от #119

  • 112 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    Ти откъде падаш?Ако в периода 1944-1990 г нямаш паспорт,ти на улицата не можеш да излезеш.В паспорта ти пишеше дали си семеен,колко деца имаш и къде работиш.А храна имаше достатъчно и то качествена и българска.Дойдоха демократите и от 11 млн овце в момента има 1,3 млн и от 7млн крави сега са 270 х.млекодайни.И млякото ти струва сега 3 лв.Анадънмо?
  • 113 КовидманЯк

    3 0 Отговор
    ЕС и САЩ са центровете за дезинформация, пропаганда и откровени лъжи!
  • 114 И аз имам принцип

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДДРОнег":

    Щом си го писал ти, значи е пр@стутия!
  • 115 Ххс

    2 0 Отговор
    Да, щото пък вие европедерали не бълвате фалшиви новини и дезинформация, нали. Незнам обаче от както руснаците взеха да опердаше ат ЯКО урките, статиите ви за войната рязко намаляха и такъв тип взе д ни залива, за руската дезинформация.... Защо ли, спестяването на истината нима не е дезинформация, ФАКТИ, жалки сте
  • 116 Хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "цензура":

    Да бе! Що забраняват руски медии щом същите "дезинформират" според "демократичния" запад? Оставете ги да гледаме, слушаме и четем "глупостите" на руските медии, за да можем да ги сравним с "истината" по западните и по този начин да ги "изобличаваме" непрекъснато... Или се притесняват, че "истината" по западните медии може да се окаже нелицеприятна и маааалко фалшива!?
  • 117 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Срам":

    Не знам какво е
    " КОНЮКТУРА" ,
    ама то явно е защото съм всичко което изброи❗❗❗
    Чудно какво общо това къде живея , явно те дразни , че чакаш отпуск ако може да дойдеш на МОРЕ❗❗❗
    За какво препитание лалосваш --- явно въобще не схвана написаното ❗❗
    Ама то от ФнГЛ , толкова ❗❗
  • 118 Един

    3 1 Отговор
    Тия ли ще ми говорят за пропаганда, бе...тия дето измислиха измисления вирОз и изпонабодаха населенията си с евтанизираща течност?Точно тоя ли ще ми обясняват кое било лъжа и пропаганда, хах, демони проклети!

    Коментиран от #140

  • 119 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ИНТЕРЕСНО
    / мой пропуск/
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Ко прайм...?!

    2 1 Отговор
    ,,ЕС с доказателства за 15 000 случая на дезинформация..."
    А в този сайт-150 000 случая на дезинформация ,в лицето на Джамбаз и Мара......!
  • 122 Анонимен

    6 1 Отговор
    Доказателства- ха, ха! Затова ли спират Руските телевизии- да не знаем истината!
  • 123 Обяснение

    2 2 Отговор
    Либералният милиардер Джордж Сорос е свързан най-малко с 253 медийни организации по света, според ново разследване, проведено от MRC Business.
    „Подкрепяни от Сорос журналистически групи формират общественото мнение почти на всеки континент и на много езици. Те не разследват далаверите на Сорос, защото го смятат за съюзник, а не за цел на разследване“, коментират Джоузеф Васкес и Даниел Снейдър – анализатори в MRC Business.
    „Ето колко амбициозен е този човек“, пояснява Бозел. „Той е на път да унищожи основите на западната цивилизация като харчи за това 36 милиарда долара. Този човек сериозно вярва, че има мисия.“
    Защо не говорите за това мисирки, или и вие получавате пари от него?
  • 124 Мдаа

    3 0 Отговор
    Щом Туитър успя да свали дори Тръмп от власт, представете си за каква сила става въпрос ! А относно бтатушките, те се научиха да лъжат повече и от китайците !
  • 125 Тук

    1 1 Отговор
    Само Джамбаза прозведе 15000 дезинформации...
  • 126 вЪксиниран джендрофил съм с 🇺🇦 байраче

    1 0 Отговор
    Истина е...даже са изтървали няколко нули.

    Коментиран от #129

  • 127 Катя

    0 0 Отговор
    Лъжа, долна гнусна лъжа!
    Много повече са.
  • 128 Историк

    2 3 Отговор

    До коментар #105 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️у":

    Сега в учебниците по история друго ли пише?!? В интерес на истината хората не са имали паспорти, защото много е елементарно да се провери, че не е съществувала институция “Паспортна служба” или нещо подобно. Затова много хора са си оставили костите на граничните бразди, в желанието си да живеят свободно. Нямам намерение да споря, до тази информация в съвременни дни трябва да има безпрепятствен достъп, така, че може да се провери. България по онова време е била над 8 500 000, сега е под 6 000 000. Ако тогава хората са имали достъп до паспорти в България щяха да останат само политбюро и активните борци…

    Коментиран от #142

  • 129 Пише се с А

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "вЪксиниран джендрофил съм с 🇺🇦 байраче":

    Факсиниран джендрофил
  • 130 А аз пък съм незнаещ...!

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "знаещ":

    И искам да сравня информацията от нашите медии и от руските...!И като нормален Гражданин на ЕС,в духа на демократичните ценности,да сравня двете информации и сам да преценя къде е истината ..!
    НО!Съвсем по Гьобелскови ,бяха забранени руските медии и ме лишиха от моето демократично право на многостранна информация!Като сега ми се представя само едностранна информация...!

    Коментиран от #137

  • 131 Българин

    2 0 Отговор
    Писна ни от глупостите и демагогията на ЕС.Тия са в пъти по зле от тоталитарните режими над които се присмиваха, а всъщност те ги задминаха.Тъпите брюкселски евродирективи мачкат и унижават обикновените хора особено в по-бедните страни като България.Не вярваме в положителното съдържание на ЕС и счятаме , че спокойно можем да минем и без него, даже по добре.

    Коментиран от #133

  • 132 едсеве

    1 0 Отговор
    Испанския фашист Борей лъжец и мръсник от сой, тръгнал да ни разправя че Русия лъжела!? Евро лъжец защо спряхте руската телевизия бре, от страх да не видим и чуем и другата гледна точка и да разберем истината. Страх ви е че ще ви лъснат лъжите, иначе защо е тая цензура?

    Коментиран от #134

  • 133 Ами минавай...

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "Българин":

    Щом не ти харесва ЕС, никой не те задължава да живееш в Евросъюза, България е в ЕС и българите тук живеят, недоволните като теб нали знаете пътя...?
  • 134 Аре ве...

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "едсеве":

    Че кой в България гледа руска телевизия?
  • 135 Муаха-ха-ха-ха...

    0 0 Отговор
    Даже не четох пасквила.Всеки ден ни облъчват за "непобедимите" укри и как Запада извил врата на Русия.Сигурно за това спряха кабеларките 1Канал на РФ.Утре,друга песен ще пеете.Само не знам къде ще се криете !
  • 136 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "Хаха":

    Дезинформацията е разпространяваш ти!!! Онова за което говориш е със стойтаст на лична карта! Да комунистите промиваха мозъци, едно от доказателствата си ти!!! С документа за който споменаваш не беше възможно да се пътува, да пишеше паспорт, но без стойност на такъв документ с който да пътуваш извън страната! Къде бяха страниците определени за виза?!? Това беше документ за да докажеш местоработата си, и съответно къде живееш (адресна регистрация), също и семейно положение. Нищо повече!!! С една дума според комунистическата пропаганда е паспорт, а според международните споразумения с този документ не можеш да пътуваш извън страната. Според международното право паспорт е документ с който можеш да пътуваш извън страната на която си гражданин.

    Коментиран от #143

  • 137 Аз ако съм на теб....

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "А аз пък съм незнаещ...!":

    За това че са те лишили да гледаш руска телевизия, и от демократичното ти право да получаваш само вярна и достоверна информация, ще си прережа вените в знак на протест, или ще си направя харакири пред американското посолство, как може такава Гьобелска недемокрация.
  • 138 Лъжата

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Овена Генади":

    Всички проксита на Кремъл реагират по един и същи начин, което доказва, че латерните им са курдисани от едно и също място. Коментираме дезинформацията на Кремъл, какво общо имат торите, англосаксонците, изтървал си колониите на САЩ, с което доказваш,че нямаш представа от историята на света. Колкото по-малко знае човек, толкова по-лесно му се промива мозъка.

    Коментиран от #141, #147

  • 139 Лъжата

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "РобоШоп":

    Ти си го прочел и си побеснял, защото е истина.
  • 140 Тц...тц...

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Един":

    Явно тази "евтанизираща" течност е попаднала в главата ти, резултата не е трагичен..по скоро е комичен.😂
  • 141 Интересно...

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Лъжата":

    Как става промивката при тях?, при положение че те нямат мозък.🤔
  • 142 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Историк":

    Не знам с какво сега ви пълнят главите, но аз ще ти отговоря с историята за една сватба ....
    " .. . за онзи селянин, дето чул, че бият тъпана на сватбата, известявайки, че булката е честна. Та като чул, "дум-дум" и рекъл: „ Абе аз на тъпана ли да вярвам или на оная си работа“.
    И твоята теория работа е същата ❗

    Аз имах Паспорт и мога да ти кажа , че в него пишеше доста неща ❗
  • 143 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #136 от "Историк":

    Ти 1/2 иди .... ли си или 100% ❓❗
    Това за което се НАПЪВАШ е
    МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ ‼️
    Такива имаше тогава , има и сега ‼️
    Що не пробваш сега с личната карта да отидеш в ШАШт например, а ама то и с Паспорт НЯМА ДА МОЖЕШ , ако нямаш виза ‼️ О чудо и тогава бяха нужни ВИЗИ ‼️

    Коментиран от #144

  • 144 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Няма такова определение “Международен паспорт”! На всички паспорти независимо от коя държава са издадени пише ПАСПОРТ.

    Коментиран от #145

  • 145 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "Историк":

    Абе то за такива , като тебе не само предназначението , ами и цвета трябва да се указва ! Едните бяха ЗЕЛЕНИ, а другите ЧЕРВЕНИ ❗ Е , сега вече с въвеждане на личната карта, отпадна нуждата от уточнението !
    Това не променя факта , че пишеш глупости за документи, жилища, стоки и пр.

    Коментиран от #146

  • 146 Остави

    1 0 Отговор

    До коментар #145 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Остави го, вариантите са три:
    1. Троли те

    2. Не иска да напише "паспорт НРБ" в Гугъл и да види поне снимки. Излизат както на зелените /т.нар. "Личен паспорт", това, което се замени от личната карта/, така и на червените /задгранични паспорти/.

    3. По някаква причина се бърка със... СССР. До колкото ми е известно, до 1970-и-някоя, гражданите на СССР, работещи в колхоз /т.нар. "колхозници"/ нямат документ за самоличност. Ама какво общо има това с България и 1990-а година не е много ясно...
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Овена Генади

    0 1 Отговор

    До коментар #92 от "Сатана Z":

    Аре ве, сериозно ли? А кой тогава пренаписа българската история и проми мозъците на поколения българи? Май любимите ти Z-каджии! От спиртолоците нищо хубаво не сме видели !
  • 149 БТА що не си

    1 0 Отговор
    ЕбетвМиризливатаМайка. Дезинформацията за Ковид?иВойната идва точно от еврогейАтлантиците.
  • 150 анонимен

    1 0 Отговор
    Всичко руско е лъжи и пропаганда
  • 151 Бай онзи

    1 0 Отговор
    Българите е време да се събудят от вековния си сън защото братушките със свойте инсталирани марионетки патреоти и уж национални интереси Радевци и мафиоти в момента се гаврят с нас разделят ни на парченца за ни унищожат и заличат
  • 152 анонимен

    0 0 Отговор
    И това ще свърши един ден рано или късно има възмездие и рашките ще си го получат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания