Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 10:42 844 9

Ердоган се отправя към засегнатите от земетресенията райони

  • турция-
  • сирия-
  • ердоган-
  • земетресения-
  • райони

"Ние сме изправени пред едно от най-големите бедствия не само в историята на Турската република, но и на нашия регион и света като“

Ердоган се отправя към засегнатите от земетресенията райони - 1
Източник: Shutterstock

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще се отправи към южната част на страната, за да инспектира засегнатите от земетресенията райони и работата, която извършват спасителните екипи, предава "Anadolu Agency".

"Президентът Ердоган ще отиде в засегнатите от земетресенията райони и ще проследи отблизо работата“, съобщиха от Дирекцията за комуникация в "Twitter".

Най-малко 6 234 души загинаха, а 37 011 бяха ранени в Турция след две силни земетресения в понеделник, разтърсили южната част на страната, според последните данни на властите.

Няколко държави в региона, включително Сирия и Ливан, усетиха двете големи земетресения, които удариха Турция в рамките на по-малко от 10 часа.

Очаква се Ердоган да посети първо центъра на Кахраманмараш, а след това и Пазарджък.

По-късно се очаква той да се отправи към Хатай за инспекции.

Във вторник Турция обяви извънредно положение за три месеца в 10 провинции, включително Адана, Адияман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Кахраманмарас, Килис, Малатия, Османие и Шанлиурфа.

"Ние сме изправени пред едно от най-големите бедствия не само в историята на Турската република, но и на нашия регион и света като“, заяви по-рано Ердоган, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дякон Унуфрий Араллампиев

    13 11 Отговор
    Такива политици трябват на България Политик за пример
  • 2 терорист

    10 9 Отговор
    ислямист, само злини и бунерангът се връща
  • 3 Ердо

    10 6 Отговор
    Повечито срутени сгради са строени от фирми близки до партията на Ердоган.Армията не е пратена да разчиства поради страх да не се предизвика метеж.

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Диктатори сър

    3 4 Отговор
    Путин разграби армията и сега праща на смър мобилизирани да щурмуват украйнските позиции със скъсани гащи.Ортака ме пък открадна цимента и сега хиляди хора загинаха.

    Коментиран от #6

  • 5 ?????

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ердо":

    Ще казвам нещо но неискам да се понижа до твота култура .
  • 6 Груьо

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Диктатори сър":

    НЕ ЗНАМ ЗАЩО КАКВОТО И ДА СЕ НАПИШЕ,ИМА ХОРА ДЕТО В УСТАТА ИМ Е САМО ПУТИН. САМО ДА ГИ ПОПИТАМ ТЕЗИ,РУСИЯ ИЗПРАТИЛИ ЕКИПИ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ ДА ПОМАГАТ НА БЕДСТВАЩИТЕ ХОРА.ИЗПРАТИ.МАКАР И НА МНОГО ОТ ТУК ПИШИЩИТЕ ДА НЕ ИМ СЕ ВЯРВАШЕ.ПОМОЩТИ ИЗПРАТИ ДАЖЕ И АФГАНИСТАН. А САМО МИ КАЖЕТЕ ФАЩ,КАКВО ИЗПРАТИ ,ЧЕ НЕЩО НИКЪДЕ НЕ ПРОЧЕТОХ.ИЛИ КАКТО ВИНАГИ ТЕ СА НАД ТИЯ НЕЩА. А НАЙ-ВЕЧЕ НЯМАТ ФАЙДА.
  • 7 турската и руската армии са съборили

    3 4 Отговор
    Много повече сгради и са убили повече хора за седмица в Сирия и Украйна, колкото това земетресение...окупатори и безкруполни търговци на петрол и суровини са диктаторите путин и ердоган
  • 8 А такааа

    0 1 Отговор
    Преди изборите хохохаохо моли се за гласове пак
  • 9 Aнонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ердо":

    Дрънкаш глупости,това са стари сгради от години.Има разрушени цели градове почти,а що се отнася за армията има хиляди войници които са мобилизирани още от самото начало.
Новини по държави: