Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 05:43 673 8

Вицето на Тръмп Майк Пенс и съветникът му по национална сигурност получиха призовки от специалния прокурор

  • доналд тръмп-
  • призовки-
  • разследване-
  • майк пенс-
  • прокурор-
  • джак смит-
  • робърт о'брайън

Смит води разследване за класифицираните документи, открити в имението на бившия президент във Флорида "Мар а Ларго", както и за опитите на Тръмп да бъдат анулирани резултатите от изборите през 2020 г.

Вицето на Тръмп Майк Пенс и съветникът му по национална сигурност получиха призовки от специалния прокурор - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е получил призовка от специалния прокурор, разследващ бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Ей Би Си нюз, предаде БТА, позовавайки се на свои неназовани източници. Телевизията не уточнява за какво е била връчена призовката, предаде Ройтерс.

Бившият вицепрезидент Пенс е получил призовка от специалния прокурор Джак Смит, който ръководи разследването за опитите на бившия президент Тръмп и привържениците му да анулират резултатите от изборите през 2020 г., предаде Асошиейтед прес, като се позова на добре информиран източник.

Призовката на Пенс като част от разследването на специалния прокурор е била връчена през последните няколко дни, допълва източникът, пожелал да запази анонимност поради чувствителното естество на темата.

Необикновената възможност, че бившият вицепрезидент евентуално може да свидетелства срещу бившия си шеф в криминално разследване, се появява в момент, когато Пенс обмисля дали да издигне кандидатурата си срещу Тръмп за президентските избори през 2024 г.

Двамата се отчуждиха един от друг откакто тълпа от привърженици на Тръмп щурмува Капитолия на 6 януари 2021 г. в опит да бъде анулирана загубата му от президента демократ Джо Байдън, отбелязва Асошиейтед прес.

Бившият съветник на Доналд Тръмп по националната сигурност Робърт О'Брайън също е получил призовка от специалния прокурор Джак Смит, съобщи Си Ен Ен, като се позова на свой източник, предаде Ройтерс.

Смит води също така разследване за класифицираните документи, открити в имението на бившия президент във Флорида "Мар а Ларго".

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд назначи Смит за специален прокурор през ноември миналата година, за да ръководи разследванията срещу Тръмп. Това стана скоро след като Тръмп обяви, че ще участва в надпреварата за номинацията на Републиканската партия, за да се кандидатира отново за президент на изборите през 2024 г., припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен русофил

    3 12 Отговор
    Тръмп е марионетка на Путлер, не бива да се връща на власт.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 ТаУмВзе

    9 1 Отговор
    Краварчето у гражданска война! Много добре. Ще се разпаднат по зле от СССР.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Смит

    5 0 Отговор
    ще разпрати ли призовки и за намерените секретни документи в имението на Байдън? Или ще чака да му изтече мандата...
  • 7 Тише, бате

    0 0 Отговор
    Ти си големо ВИЦ(Е), БЕ БАТЕ
  • 8 Това е един от

    5 0 Отговор
    Най умните им президенти в историята на сащ.