Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 04:24 2 589 82

24 февруари 2022 г. Путин вероломно напада Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия-
  • зеленски-
  • путин

Операцията беше обявена като "специална военна операция в Донбас"

24 февруари 2022 г. Путин вероломно напада Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕПА

На 24 февруари 2022 година рано сутринта руският президент Владимир Путин обяви военно нахлуване в Украйна от север, изток и юг.

Операцията беше обявена като "специална военна операция в Донбас".

Путин се оправда, че решението е взето, за да защити хората, които "в продължение на осем години са подложени на геноцид от страна на киевския режим".

На 21 февруари Кремъл призна независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, а малко след това изпрати там "миротворци".

Ето някои от основните събития в конфликта през изминалите 12 месеца, подготвени от БТА.

2022 г.

ФЕВРУАРИ

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обявява военно нахлуване в Украйна от север, изток и юг. Така наречената от него "специална военна операция" има за цел "демилитаризация" и "денацификация" на страната, за да защити етническите руснаци, да предотврати членството на Киев в НАТО и да го задържи в "сферата на влияние" на Русия. Украйна и Западът твърдят, че това е незаконен акт на агресия срещу страна с демократично избрано правителство и президент евреин, чиито роднини са били убити по време на Холокоста.

Руските войски бързо достигат покрайнините на Киев, но опитите им да превземат столицата и други градове в североизточната част на страната срещат твърда съпротива. Украинският президент Володимир Зеленски записва видеоклип пред президентството, за да покаже, че е жив, не е избягал и продължава да управлява.

МАРТ

На 2 март Русия установява контрол върху южния град Херсон. В първите дни на март руските сили превземат и останалата част от Херсонска област и окупират голяма част от съседната Запорожка област, включително Запорожката атомна електроцентрала, най-голямата в Европа.

Руската армия скоро остава блокирана в близост до Киев, а колоните от бойни машини по магистралите, водещи към украинската столица, стават лесна мишена за украинската артилерия и безпилотни самолети. На 16 март Русия нанася удар по театър в стратегическия пристанищен град Мариупол, където са се укрили цивилни, и убива стотици хора в едно от най-смъртоносните нападения във войната.

На 29 март Москва обявява изтеглянето на силите си от Киев и други райони, като заявява, че ще се съсредоточи върху източното индустриално "сърце" Донбас, където подкрепяните от Русия сепаратисти се сражават с украинските сили от 2014 г. насам след анексирането на полуостров Крим.

АПРИЛ

При изтеглянето на руските войски от Киевска област стотици тела на цивилни граждани са открити в масови гробове или захвърлени по улиците на град Буча, а по много от тях има следи от изтезания. Това кара световните лидери да заявят, че Русия трябва да бъде подведена под отговорност за евентуални военни престъпления.

На 9 април руски ракетен удар по железопътна гара в източния град Краматорск убива 52 цивилни и ранява над 100 души.

За пристанищния град на Азовско море Мариупол се водят интензивни сражения, а руските въздушни удари и артилерийски обстрел превръщат голяма част от града в руини.

На 13 април ракетният крайцер "Москва", флагманът на руския Черноморски флот, е улучен от украински ракети и на следващия ден потъва.

МАЙ

На 16 май украинските защитници на гигантския стоманодобивен завод "Азовстал", последната останала украинска крепост в Мариупол, се съгласяват да се предадат на руските сили след близо тримесечна обсада. Падането на Мариупол прекъсва достъпа на Украйна до крайбрежието на Азовско море и осигурява сухопътен коридор от руската граница до Крим.

След дълги години на неутралитет, на 18 май Финландия и Швеция подават своите кандидатури за присъединяване към НАТО. Това събитие е смятано от анализатори за сериозен удар по Москва и за един от най-големите поврати в геополитическо отношение след края на Студената война.

ЮНИ

Още западни оръжия са доставени в Украйна, включително изпратените от САЩ реактивни системи за залпов огън "ХАЙМАРС".

На 30 юни руските войски се изтеглят от завзетия в първите дни на инвазията Змийски остров, край черноморското пристанище Одеса.

ЮЛИ

На 22 юли Русия и Украйна, с посредничеството на Турция и Организацията на обединените нации, се споразумяват за подновяване на доставките на зърно, блокирано в украинските черноморски пристанища, с което се слага край на противопоставянето, застрашаващо световната продоволствена сигурност.

На 29 юли ракетен удар поразява затвор в контролирания от Русия източен град Оленовка, където са държани украински войници, пленени в Мариупол, и убива най-малко 53 души. Украйна и Русия си разменят обвинения за нападението.

АВГУСТ

На 9 август мощни експлозии избухват във военновъздушна база в Крим. Седмица по-късно още взривове поразяват електрическа подстанция и складове за боеприпаси там. Това е сигнал за уязвимостта на анексирания от Москва черноморски полуостров, използван от Русия като основен център за доставки по време на войната. По-късно висшият военен на Украйна признава, че нападенията в Крим са били извършени от силите на Киев.

На 20 август Даря Дугина, дъщеря на руския идеолог националист Александър Дугин, загива при експлозия на кола бомба край Москва, за която руските власти обвиняват Украйна.

СЕПТЕМВРИ

На 6 септември украинските сили започват изненадваща контраофанзива в североизточната част на Харковска област, като бързо принуждават Русия да се оттегли от обширни райони, контролирани от нея от месеци.

На 21 септември Путин разпорежда мобилизация на 300 000 резервисти - непопулярен ход, който подтиква стотици хиляди руснаци да избягат в съседни страни, за да избегнат вербуването. В същото време Русия набързо организира "референдуми" в украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за това дали да станат част от Русия. Гласуването е широко отхвърлено и непризнато от Украйна и Запада.

На 30 септември Путин подписва документите за анексиране на четирите региона на церемония в Кремъл.

ОКТОМВРИ

На 8 октомври камион, натоварен с експлозиви, се взривява на моста, свързващ Крим с континенталната част на Русия, като Путин обвинява за това Украйна. Русия отговаря с ракетни удари по електроцентрали и друга ключова инфраструктура на Украйна.

След първата вълна от нападения на 10 октомври, атаките продължават редовно през следващите месеци, което води до прекъсвания на електрозахранването и режим на тока в цяла Украйна.

НОЕМВРИ

На 9 ноември Русия обявява изтегляне от град Херсон при украинска контраофанзива, изоставяйки единствения регионален център, който Москва е превзела, което е според Запада е унизително отстъпление за Кремъл.

ДЕКЕМВРИ

На 5 декември руските военни заявяват, че Украйна е използвала безпилотни самолети, за да атакува две бази за бомбардировачи на територията на Русия. По-късно през месеца е нанесен още един удар, който подчертава готовността на Украйна да повиши залога и разкрива пропуски в руската отбрана.

На 21 декември Зеленски посещава САЩ при първото си пътуване в чужбина от началото на войната, среща се с президента Джо Байдън, за да осигури ракетни системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът" и други оръжия и говори пред Конгреса.

2023 г.

ЯНУАРИ

На 1 януари, само няколко минути преди настъпването на Новата година, десетки току-що мобилизирани руски войници са убити от украински ракетен удар по град Макеевка. Министерството на отбраната на Русия съобщава, че са загинали 89 войници, докато украинските официални лица посочват стотици загинали.

След месеци на ожесточени сражения на 12 януари Русия обявява превземането на солодобивния град Соледар, въпреки че Киев признава това едва няколко дни по-късно. Москва също така засилва офанзивата си за превземане на украинския бастион Бахмут.

На 14 януари, когато Русия нанася поредната вълна от удари по енергийните съоръжения на Украйна, руска ракета удря жилищна сграда в град Днепър, при което загиват 45 души.

ФЕВРУАРИ

На 20 февруари президентът на САЩ Джо Байдън прави изненадващо посещение в Киев, където се среща с украинския президент в забележителна и дръзка проява на солидарност.

Справката е подготвена от Любомир Мартинов, БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Една година

    34 66 Отговор
    А втората армия на света трябваше да може да се бие със САЩ,а затъна във Украйна,нямам думи,по добре да се върне и да има мир!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 3 ГЕШЕВ + КОПЕЙКИН ВНЛ

    31 62 Отговор

    До коментар #1 от "Жиката":

    Русия изгуби тази война от СВОБОДНИЯ свят!

    Коментиран от #38

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дякона

    27 48 Отговор

    До коментар #2 от "Една година":

    Като всяко руско нещо създадено за едно а то се оказва друго ,така им лъсна авторитета че няма opraviq ама ся китаеца ще им повдигне духа 😄😄😄
  • 6 Пламен

    29 58 Отговор
    Нападнаха вероломно без обявяване на война в 4 сутринта както хитлеристка Германия и ще свършат като нея.

    Коментиран от #40

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 "Вярно е"

    57 24 Отговор
    Защото преди това, от 2014 г. Украйна се бе отдала на будистки практики в Донбас.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Презвитер Козма

    21 54 Отговор

    До коментар #9 от "Днес":

    И аз приятелю бях, до преди няколко години. После започнах да чета история и разбрах какви душмани са ни били руснаците, а и до ден днешен. Нито са ни братя, нито са славяни, а най са си угро-фини и крадци на история.
  • 11 Гнусно е

    59 19 Отговор
    да тиражирате лъжи и пропаганда като буча и др. Явно много сте го закъсали, щом от сутрин до вечер, тиражирате подобни бози.
  • 12 Име

    4 11 Отговор
    Трябва да се спрат войните, по-добре да се превеждат пари на военните, но да не се правят реални конфликти.

    Примерно - дават им се милиарди, но - без да правят никакви упражнения.

    Както и да е.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Малко и остана на РФ

    17 37 Отговор

    До коментар #1 от "Жиката":

    Ще се разглоби като пъзел, когато обърнеш дъската
  • 15 Русия е в агония

    16 33 Отговор

    До коментар #1 от "Жиката":

    Военна, финансова,, политическа, социална и......екзистенциална
  • 16 Най хубавото е, че когато Русия загуби

    13 36 Отговор
    Всички останали диктатори, деспотични и радикални режими, сепаратисти и терористи, в рамките на няколко месеца ще "сдадат багажа"!

    Коментиран от #67

  • 17 Сащ фашизира Украйна

    51 20 Отговор
    и я превърна във фашистка диктатура и от години я въоръжава, за да нахлуе през март 2022 г и потопи в кръв ДНР, ЛНР и Крим, които на легитимни референдуми през 2014 г. обявиха автономия от киевската неонацистка хунта, която е инсталирана след организирания от Сащ държавен преврат. За осем години са избити 15000 рускоговорящи в Източна Укрия (Донбаски геноцид)....

    Естествено, че Русия ще защити руснаците и ще дефашизира Укрия!

    Сащ, които подпалиха поредната си война, с истерична пропаганда и доставка на още оръжия на киевския режим насъскват бясното куче Укрия да хване Русия!

    От тази си война Сащ не могат да се измъкнат безнаказано както от всички останали. Защото, ако ескалират конфликта, и тяхната територия ще бъде унищожена!

    Слава на Русия!

    Z

    Коментиран от #21, #39

  • 18 Лъжа лъжа лъжа

    43 11 Отговор
    Тоя път фашистите ще свършат!!
    За всичко е виновен задокеанският атлантически демократичен кълнящ се ценности терорист!!
  • 19 Ало, Сащисаните,

    31 11 Отговор
    много ви забуксуваха санкциите, братушките доста ви демилитаризираха старите железа (а и на ЕС), не останаха бесни укрокучета да мрат за чичо Джо.
  • 20 гост

    13 27 Отговор
    Не знам Русия как ще излезе от тази война с Украйна след като 10 години едни голи афганистанци ги направиха за смях
  • 21 Путин обосрался

    14 30 Отговор

    До коментар #17 от "Сащ фашизира Украйна":

    Дай ми дефиниция за фашизъм и обясни по кои критерии Украина може да се нарече фашистка държава?

    Коментиран от #26

  • 22 Поредните лъжи

    24 13 Отговор
    Жалка статия от куп лъжи
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    17 21 Отговор
    тридневната оси...я днес навършва година-руснаците са там,където бяха-пред Бахмут-без 200 хил.,във фалит и пълна изолация-Путин съсипа Русия ....
  • 25 реру

    25 11 Отговор
    "На 20 февруари президентът на САЩ Джо Байдън прави изненадващо посещение в Киев, където се среща с украинския президент в забележителна и дръзка проява на солидарност."

    Наздраве... "За победата"...

  • 26 Ами ето ти

    29 15 Отговор

    До коментар #21 от "Путин обосрался":

    Даже по критериите на САЩ..-през 2019 г. в американският сенат признават Азов за крайно дясна радикална терористична организация...В Евро Парламента освен Азов признават и партията Свобода за крайно дясна радикална..-а тя е в украинският парламент и кове закони...-още подробности искаш ли? Или не можеш сам да видиш фашистките шевствия по улиците на Киев? Или забрави татуировките на азовците излизащи от Азовстайл? А това,че Зеленски награди главатаря на Азов в укро парламента с най-високото звание и прие фашистките батальони Азов,Десен Сектор,Днепр и т.н официално в украинската армия какво е..? Много къса памет и лицемерие от ваша страна...

    Коментиран от #72

  • 27 Специална Военна Обсерация

    12 20 Отговор
    Днес отрочето на Путин, СВОчка, навършва една годинка! След осем годишно умуване и изпълнение „строго по плана”, тя погълна живота на един милион (убити и ранени) рускоговорящи православни! Само Z-патриотите и върхушката на САЩ, не могат да й се нарадват! Безаналоговият геополитик им обеща, че ако трябва, ще я храни до 21 годишна въздраст, като Петър Първи. Надявам се, че още тази година, Украйна ще се освободи от Русия, а Русия ще се освободи от Путин, за да може реално да противостои на евроатлантическият идиотизъм, вместо да му слугува, както до сега!
  • 28 Путин -Унищожителят на Русия

    21 24 Отговор
    Путин направи най голямата грешка за бъдещето на Русия! Западните държави си мирно и съвместно живееха и бяха приели и свикнали с Русия в този й вид сега и никоя не отделяше огромен бюджет за армия и нямаше надпревара за въоръжение, защото никой не мислеше че може да има война в Европа в 21 век !!! Путин като партньор си бе изградил голямо доверие в Запада и дори бе предложен за личност на годината през 2007г и за кандидат за НОБЕЛОВА НАГРАДА за Мир, Но отчаян и комплексиран от икономическите неуспехи на Русия и главозамаян от пожизнената си власт на диктатор , изведнъж полудя и сеУмопомрачи , като нарече " Мирния и Общ европейски дом" който с много усилия бе изградил Горбачов, за най голямото предателство на 20 век. ! Путин от 2012г започна тайно да се готви за война с изграждането на луксозни бункери и в 2014г нахлу и анексира Крим, а перспективата Украйна да влезе в ЕС и украинците да имат по висок и независим от Русия икономически стандарт и по добър начин на живот от руснаците до границата с Русия направо го влудяваше, а Не, че НАТО заплашвал и се доближавал до Русия.. и реши да нападне Украйна за анексира територии..!
    Путин преди нахлуването и агресията си в Украйна, многократно бе предупреждаван от САЩ, Великобритания, Франция, Германия и други известни политици, да не напада и да започва война с Украйна, защото ще има най тежки и гибелни последствия за Русия, но въпреки това Путин извърши подлоИ вероломно нападение над суверенна Украйна.!

    Коментиран от #68

  • 29 Президент Гранд

    18 16 Отговор
    А вариянт ,безусловна капитулация на украина?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Истината

    22 12 Отговор
    До 1994 година Украйна притежаваше третият по численост ядрен арсенал. Но с подписването на Будапещенският меморандум през 1994 година той бе предаден на Русия, която гарантира териториалната цялост на Украйна. Ако това не бе станало и Украйна все още беше ядрена държава нямаше да има анексия на Крим и поява на бандитски републики през 2014 година, нямаше да я има и днешната война.
  • 33 Наблюдател

    19 13 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ццц

    18 4 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Съдейки по коментарите нищо добро не чака България. Изградено е едно ниско интелигентно, лесноманипулируемо и консуматорско общество, което е обучено да вижда ценност в най-обикновени извращения И ДА НЕ ВИЖДА ИЗВРАЩЕНИЯТА, МАСКИРАНИ ЗАД ЛОЗУНГИ ЗА ЦЕННОСТИ.

    Коментиран от #70

  • 37 Просто човек

    12 13 Отговор
    Слава на Украйна! Победа!
  • 38 Петър

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕШЕВ + КОПЕЙКИН ВНЛ":

    Лошото е, че ти си мислиш, че живееш в свободния свят. Чудно ми е, как успяват да ви излъжат, за да си мислите, че живеете свободно?
  • 39 Ама си зле, да знаеш

    11 10 Отговор

    До коментар #17 от "Сащ фашизира Украйна":

    Дано поне, получаваш достойно заплащане, за предостойната си излагация! След година, вероятно ще сме свидетли, на разпада на съветската империя на злото. А Путин, едва ли ще може да бъде видян другаде освен като восъчна фигура в музея на мадам Тюсо.
  • 40 Петър

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Пламен":

    НАТО и САЩ как нападнаха Югославия през 1999 година?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Наблюдател

    7 5 Отговор
    1 февр. 2022
    Посланик на РФ в България Митрофанова:

    За какво ни трябва да започнем война срещу Украйна? Какъв е смисълът? Какви задачи ще решим с тази война? Никакви задачи не решаваме. Украйна е наш съсед. Ние трябва да живеем мирно с тях, заяви дипломатът
    Руският посланик у нас беше категоричен, че не се подготвя война.

    „Русия смята за неприемлива дори мисълта за война с Украйна. Бих искала да обясня на гражданите на България, че не става въпрос изобщо за Украйна.
  • 43 Сащ са терористична държава

    9 9 Отговор
    Върху руините на американската хегемония се изгражда нов свят в интерес на всички народи, не само в интерес на Сащ.
  • 44 Истината

    10 8 Отговор
    Психопата Путин започна войната за да поправи "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. Без да завземе Украйна тази маниакална мечта не може да бъде осъществена. Цената на тази авантюра досега са десетки хиляди човешки животи, но за психопата човешкият живот, дори този на собствените му войници не струва и пукната копейка. Помагайки на Украйна нормалният свят помага и на себе си за да не стане следващата руска жертва.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ссср

    7 13 Отговор
    Слава Русия.

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Наблюдател

    7 4 Отговор
    15.02.2020 година :"Москва обяви, че само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна.
    Когато руският президент Владимир Путин e бил уведомен за спекулации от страна на Запада относно датата на предполагаемата инвазия на Русия в Украйна, той шеговито е попитал в колко часа се предполага, че "войната" трябва да започне. Това разкри говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "
  • 50 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 7 Отговор

    До коментар #46 от "ссср":

    Където отиде СССР там ще отидете путинова Русия и русофилите!
  • 51 Наблюдател

    8 3 Отговор
    15.02.2020 година :"Москва обяви, че само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна.
    Когато руският президент Владимир Путин e бил уведомен за спекулации от страна на Запада относно датата на предполагаемата инвазия на Русия в Украйна, той шеговито е попитал в колко часа се предполага, че "войната" трябва да започне. Това разкри говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ксаниба

    8 15 Отговор
    Вероломно бандеровците избиваха хората в Донбас 8 години!! А Германия и Франция ги покриваше!! Русия най искренно предупреждаваше.

    Коментиран от #57

  • 54 Госあ

    14 6 Отговор
    Войната в Украйна раздели света на две. Някои подкрепят Путин а другите избрахме да останем хора!
  • 55 Студопор

    7 16 Отговор
    А когато през 2014та година в Одеса палеха живи хора, сред които и българи, къде беше Дойче зеле?

    Коментиран от #76

  • 56 Студопор

    4 7 Отговор
    !!! ПРОПАГАНДА!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Реалист

    4 10 Отговор
    Фашиско съчинение от сайт подлога

    Коментиран от #61

  • 61 Истината

    11 6 Отговор

    До коментар #60 от "Реалист":

    Да наричаш другите фашисти, когато самият ти си фашист, е основната практика на Путин. Това е шизофашизъм. Украинците имат по-елегантна формулировка. Наричат ​​го рашизъм.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Не подвеждайте

    5 14 Отговор
    Читателите. Това което прави руската армия, не е нахлуване, а СВО при която се цели възможно най-малко жертви на мирни граждани. Нахлуване беше 1941 г. когато нацистка Германия нападна СССР. Ако Путин беше решил да "нахлуе", сега, руския войник щеше да си мие ботушите някъде на атлантическия океан.

    Коментиран от #66

  • 66 реру

    15 2 Отговор

    До коментар #65 от "Не подвеждайте":

    "... а СВО при която се цели възможно най-малко жертви на мирни граждани..."

    Тролене, хейт, лайкове и т.н.... манипулации най-различни...
    Анкетите на "ФАКТИ" обаче са малко по-достоверно нещо...

  • 67 случаен

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Най хубавото е, че когато Русия загуби":

    ЗНАЧИ Г21 ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ
  • 68 случаен

    2 13 Отговор

    До коментар #28 от "Путин -Унищожителят на Русия":

    що така удобно забравяш провалените мински споразумения и кой ги нарушаваше и кой избиваше рускоговорящи в донбас,гнусни сте лицемерите,дано скоро ви натикат там отдето сте изпълзяли
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Мемфис

    11 1 Отговор
    Проклет да е този иZрод путин и всички, които го подкрепят!
  • 72 Путин обсрался

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ами ето ти":

    Не ми говори глупости и избягвай отговора, паради и татуировки не са фашизъм. Дай ми дефиниция за фашизма и по кои критерии Украйна се причислява към него?
  • 73 Ком

    2 6 Отговор
    За доста дебили всичко в Украйна започва от 24.02.22г.Те се чували, за преврат в Киев 2014г за изгорени те живи хора в Одеса, за разграбени те Православни храмове,за зверствата в Домбас, за химическите лаборатории на САЩ и т. н.
  • 74 Олга

    1 11 Отговор
    Само едноклетъчните индивиди или недолечени пациенте от психоклиника до сега не са разбрали, че Русия воюва не с Украина, а с несопостовимо сила - САЩ и 50 техните сателити. И както винаги в историята си Русия воювала и преди с цялата Европа или с най-силните армии на света и почелила. Така ще бъде и сега. Защото с Русия Бог. Иначе тя щеше да бъде отдавно изтрита от картата на света каквото очакваше България, ако не беше Русия.

    Коментиран от #79

  • 75 Жив да не бъде!

    10 1 Отговор
    Мръсното жуже, започна нелегално войната още през 2014г в Крим!
  • 76 руски измислици

    10 1 Отговор

    До коментар #55 от "Студопор":

    Палили хора.....Стига разпространява измислици на руски болни мозъци!
  • 77 Напомняне

    1 6 Отговор
    "24 февруари 2022 г. Путин вероломно напада Украйна

    Защото осем години преди това Украйна вероломно тормозеше и убиваше руснаците в Източна Украйна . Каквото повикало, такова се и обадило.

    Коментиран от #78

  • 78 Доказан фейк

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Напомняне":

    "Напомнянето" ти е доказан фейк. ОССЕ имат подробни доклади за обстоятелствата в Донбас и във всички тях е ясно посочено, че в Донбас сепаратизма е "генериран" с помощта на РуЗЗия, а т.нар. "причини" са несъществуващи измислици.
  • 79 Историк

    5 0 Отговор

    До коментар #74 от "Олга":

    Между руските лъжи и фантасмагориите ти има едно обединяващо нещо - липса на какъвто и да било морал.

    Коментиран от #80

  • 80 Олга

    0 3 Отговор

    До коментар #79 от "Историк":

    Психологията на васал е даденост. Идва отвътре.Нищо не можеш да направиш.

    Коментиран от #81, #82

  • 81 наташа

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Олга":

    от пуйкие ли бришеш
  • 82 наташа

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Олга":

    от пуйкие ли бришеш
Новини по държави: