2 Март, 2023 07:07 1 400 16

Външните министри от Г-20 ще обсъдят днес начини за уреждане на конфликта в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • г-20-
  • делхи-
  • външни министри

Повече от година след пълномащабната руска инвазия в съседната страна

Външните министри от Г-20 ще обсъдят днес начини за уреждане на конфликта в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Министрите на външните работи на държавите от Г-20 ще обсъдят днес в Делхи начини за уреждане на конфликта в Украйна - повече от година след пълномащабната руска инвазия в съседната страна, предаде ДПА.

Германският външен министър Аналена Бербок призова на срещата бъде изпратен ясен сигнал, че групата осъжда войната, започната от Русия.

"Ние трябва да посветим цялата си енергия на тези големи световни предизвикателства. Това включва също противопоставяне на циничната игра на Русия на опити за забиване на клин в международната общност", каза вчера тя, преди да отпътува от Берлин.

Руският ѝ колега Сергей Лавров е очакван в Делхи с голям интерес, отбелязва ДПА.

Лавров предизвика скандал на последната среща на външните министри от Г-20 - на индонезийския остров Бали през юли миналата година, когато излезе от залата веднага след като произнесе своята реч, за да не слуша повече критики. Оттогава той не се е срещал със свои западни колеги.

С интерес е очакван и новият китайски министър на външните работи Цин Ган. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън също е предвидено да участва в срещата.

Домакинът Индия е на неутрална позиция за войната в Украйна и поддържа добри отношения както с Русия, така и със Запада, отбелязва ДПА.

На срещата на министрите на финансите на страните от Г-20 в индийския град Бенгалуру миналата седмица не бе приета съвместна декларация, тъй като Китай се присъедини към Русия в опозицията ѝ срещу осъждането на започнатата от нея война.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сащ са война

    34 2 Отговор
    Чрез Бясното неонацистко куче потъпкаха Минските мирни споразумения, а през март 2022 забраниха повече преговори за уреждане на конфликта. С това предизвикаха стотици хиляди жертви и и тикнаха Европа до ръба на ядрена катастрофа с обстрела от укрофашистите на Запорожката АЕЦ.

    .......

    Сащ носят смърт!
  • 3 Серсемов

    16 0 Отговор
    БХ(Баклава и Халва) за Русия и Украйнския народ . Целта е да бъде привлечена Индия на страната на алианса!
  • 4 Историк

    27 1 Отговор
    „Ние никога не сме отхвърляли мирните преговори, но тези, които ги отхвърлят, трябва да знаят, че колкото по-дълго продължават, толкова по-трудно ще им бъде за тях да преговарят с нас". Владимир Путин - 08.06.2022 г

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Злопаметен

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Първото предложение на Русия е винаги най-доброто!

    Дали тия от Г-20, Борис Джонсън, Меркел, Столтенберг, журналистите, и коментиращите тук, го помнят какво беше???
  • 7 Сомалийския пират

    1 15 Отговор
    Ами той начина е ясен-ВСИЧКИ ОРКИ ПРИ КОБЗОН И ГОТОВО.
  • 8 Перо

    16 1 Отговор
    Абсолютно безсмислена среща, след като джендърията не иска да чуе едната страна в конфликта!

    Коментиран от #12

  • 9 Дара

    9 0 Отговор
    Украйна да се предава и войната ще свърши.
    Ще си отдъхне от тези кър..... Ежи.
  • 10 Цун Кай Го

    2 0 Отговор
    Ама сигурни ли сте, че Цин Ган е китайския външен министър, да не е индийския?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сомалийския пират

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    С терористи не се преговаря,те се унищожават.
  • 13 Име

    8 0 Отговор
    Западът в крайна сметка загуби - нито ни претопиха славяните - а имаха шансове, още от времето на кръстоносните походи, както и да е. В момента славяните сме с мартенички и живи и здрави.

    Опитах се да чета една книга на западен автор и - доста мрачна история, губи-време. Поне да поддържаха нивото си от преди време - Западът е много упаднал.
  • 14 АРЕС

    6 0 Отговор
    Уреждане на конфликта ще има само след масова украинска,полска,англосаксонска,хитлеристка,италианска,френска и американска смъ....
  • 15 Цинично

    3 1 Отговор
    Цинично е изпращането на оръжия и наемници в Украйна, прекрачването на всички червени линии в политиката и морала. Позор за такава "цивилизация".
  • 16 Бивш канадец

    0 0 Отговор
    Е какво толкова ще обсъждат? Казват на бандурите да забравят за НАТО и им дават един бял байрак и нова химикалка. Просто, бързо и еФтино! А че никога няма да си върнат парите от Бандерия, е ясно. Както и че с продължаване на конфликта ще се охарчат още повече, и то бадева!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания