3 Март, 2023 05:41 729 7

САЩ са одобрили евентуалната продажба на оръжия на Тайван

  • тайван-
  • сащ-
  • оръжие-
  • продажба

Стойността им е 619 милиона долара

САЩ са одобрили евентуалната продажба на оръжия на Тайван  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ са одобрили евентуалната продажба на оръжия на Тайван на стойност 619 милиона долара, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на американското министерство на отбраната.

Външното министерство на самоуправляващия се остров зави, че това ще бъде деветата сделка за продажбата на въоръжение, сключена между правителството на президента Джо Байдън и Тайван, и че Вашингтон изпълнява обещанието си да нормализира политиката си в тази сфера.

САЩ са правно задължени да подкрепят тайванската отбрана по силата на Закона за отношенията с Тайван от 1979 година.

Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ (DSCA) заяви в сряда, че сделката включва ракети и оборудване за изтребители F-16, включително противорадарни ракети, ракети "въздух-въздух" и пускови установки.

"Предложената продажба ще допринесе за способността на получателя да осигури защитата на въздушното си пространство, регионалната сигурност и оперативната съвместимост със САЩ", заяви американската агенция.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    16 1 Отговор
    Китай са одобрили евентуалната продажба на оръжия на Русия
  • 2 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    И Китай трябва да е щастлив нали?
  • 3 НЯМА КОЙ ДА ВОДИ ДИПЛОМАЦИЯ,НЯМА ,ЖАЛКО!

    13 0 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЯ ВЪОРЪЖАВАНИЯ , 9-ТИ ПАКЕТ,10-ТИ ПАКЕТ.. ПРЕВЪРНАХТЕ ПЛАНЕТАТА В БУРЕ С БАРУТ..
    ТРУДНА РАБОТА Е ДИПЛОМАЦИЯТА , НЕ Е ЗА ВСЕКИ ??НА КОЙТО НЕ МУ Е СЛАБА ДИПЛОМАЦИЯТА , ДРЪНКА ОРЪЖИЕ. НА ТОЗИ ЕТАП СМЕ ТАКА , ДАНО ОЦЕЛЕЕМ!!!
    ТРЪМП , КЪДЕ СИ, ИДВАЙ ДА СПАСЯВАШ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Както

    6 1 Отговор
    Зеления унищожава укр, така и бай данчо щатите… ще станат страхотна гей-двойка и ще избягат в пр. ЮАР, за да консумират любовта си :)))
  • 6 Браво

    7 1 Отговор
    Продължавайте да изнасяте "демокрация"! Това е вашата същност. Откакто съществувате като държава, мира нямате. Ръчкане, рекет, провокации, войни...и все гледате някой друг да умира вместо вас. Вие вече сте заплаха за човечеството.
  • 7 Пешо

    3 1 Отговор
    Евентуално ние сме зад вас. Почвайте война , а ние евентуално ще ви доставим оръжие. Това ще ви струва , ама не евентуално.
    Ако евентуално оцелеете , ама пак ще плащате.
    Бай Джо къде са парите?
    Евентуално ще си ги вземем..