5 Март, 2023 21:09 1 264 2

Кувейт е с нов стар премиер

  • кувейт-
  • премиер-
  • ахмад науаф ас сабах

Шейх Ахмад беше отново назначен за премиер повече от месец след оставката на правителството

Кувейт е с нов стар премиер - 1
Снимка: Shutterstock

Кувейтският престолонаследник шейх Мешал ал Ахмед ас Сабах преназначи шейх Ахмад Науаф ас Сабах за министър-председател и му възложи да състави ново правителство, предаде Ройтерс, като се позова на агенция КУНА.

Шейх Ахмад беше отново назначен за премиер повече от месец след оставката на правителството заради подновено напрежение с парламента, припомня БТА. Продължаващото от доста време неразбирателство между правителството и парламента възпрепятства усилията за прокарване на фискални реформи в Кувейт.

Престолонаследникът, който е поел голяма част от задълженията на емира, предприе миналата година стъпки за уреждане на конфликта, като назначи шейх Ахмад за премиер, разпусна парламента и свика предсрочни избори.

Напрежението между парламента и правителството обаче отново избухна във връзка със законопроект за облекчаване на дълга, което доведе през януари до оставката на кабинета, встъпил в длъжност през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Демокрация за Кувейт кога? Тоталитарно управление от несменяем монарх, богата на петрол, остава дамо да откажат търговията на петрола им в долари и такава демокрация ще им се стовари на глаеата та 100 години немогат да се оправят
  • 2 Мехди

    0 0 Отговор
    Ковейтците знаят ли как се казва новият им шеф?