Last news in Fakti

10 Март, 2023 14:45 1 453 9

Бурята "Лариса" донесе снежен хаос във Великобритания

  • лариса-
  • снежна буря във великлобритания

До обедните часове на петък в много райони на страната е в сила оранжев код за силни снеговалежи. В някои райони може да има ветрове със скорост до 80 километра в час и 40 см сняг, като снежните виелици могат да причинят "значителни смущения"

Бурята "Лариса" донесе снежен хаос във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Бурята "Лариса" предизвика силни снеговалежи през нощта, които създадоха много сложни пътни условия в части от Обединеното кралство, като шофьорите в засегнатите райони бяха предупредени да пътуват само ако е крайно наложително, информира Би Би Си.

До обедните часове на петък в много райони на страната е в сила оранжев код за силни снеговалежи. В някои райони може да има ветрове със скорост до 80 километра в час и 40 см сняг, като снежните виелици могат да причинят "значителни смущения".

Синоптикът на Би Би Си Били Пейн предупреди, че условията могат да се влошат по-късно в петък, когато източните и североизточните ветрове могат се засилят, особено над високите места.

Стотици училища в Обединеното кралство останаха затворени заради лошото време.

Синоптиците предупреждават, че през уикенда може да има все още киша и сняг, а жълт код ще бъде в сила за Северна Англия и Шотландия до неделя сутринта.

По-меко време се очаква от неделя до понеделник, когато ще започне размразяване и условията за пътуване ще започнат да се подобряват.

Източник: Би Би Си


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда де

    14 1 Отговор
    Лариса е рускиня

    Коментиран от #3, #4, #9

  • 2 рикиши бунак

    12 1 Отговор
    на острова сменяме рикшите с шейни
  • 3 А недей така категорично

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мда де":

    Може и да е окраиннка с прилепчиви болести, хи хи хи.

    Коментиран от #7

  • 4 Гошо

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Мда де":

    И то от лошите дето са от екипа на Марчето Захарова
  • 5 Хихихи..

    10 1 Отговор
    Наказание свише.Картофеният геноцид на ирландците от 1828,Индия,другите простотии искат Възмездие,с дарения от гей-паради Църква не се строи!
  • 6 в очакване на поетапния шериат

    7 1 Отговор
    Бурята "Лариса" донесе снежен хаос във Великобритания
  • 7 Ларiса

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "А недей така категорично":

    Може, иди ни разбери нали сме с общи деди.
  • 8 Лелеееее....

    8 2 Отговор
    40 санта снег....маалийййй чудо невиждано!!!Че ние по-рано при по-малко от 50 санта снег не вадехме шейните бе! То не е ли снег до кръста къв снег е то туй?Аууууу....големо бедствие....на места иамло 40 санта снег....ужаст!
  • 9 ???

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мда де":

    Лариса е град в Гърция :)
Новини по държави: