Last news in Fakti

16 Март, 2023 04:26 750 4

Човек загина, а друг е в неизвестност след наводнения в каньон в щата Юта

  • сащ-
  • юта-
  • каньон-
  • наводнение-
  • загинал

Три групи туристи се е наложило да бъдат изведени с хеликоптер

Човек загина, а друг е в неизвестност след наводнения в каньон в щата Юта - 1
Снимка: Фейсбук

Един човек е загинал, а друг все още е в неизвестност, след като наводнения заляха каньон в южната част на щата Юта и поставиха в опасност три групи туристи, които се е наложило да бъдат изведени с хеликоптер, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Алън Алдредж, представител на шерифа на окръг Кейн, заяви, че мъжът, който е намерен мъртъв, и мъжът, който е в неизвестност, са били част от група от трима туристи, които се придвижвали на юг към Лийз Фери през границата между Юта и Аризона. Третият мъж е спасен и транспортиран до болница след няколкодневно издирване и се лекува от хипотермия и други наранявания.

Алдредж заяви, че съпругата на турист се е свързала с отговорните власти в понеделник, за да ги информира, че той не се е върнал у дома от похода, започнал в петък.

Така наречените "атмосферни реки", които връхлетяха части от западните щати в края на миналата седмица, повишиха нивото на водата в каньоните, а в началото на тази седмица те се наводниха отново. Властите продължават да издирват изчезналия турист.

Два хеликоптера на министерството на обществената сигурност на Юта продължават да обикалят района в търсене на изчезналия турист. След като са били повикани за групата от трима души, те са помогнали и за изваждането на други 11 души, които са се обадили за помощ, тъй като са били блокирани в студените води на наводненията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 То там човеци няма

    4 0 Отговор
    само утрепки долни и фашисти и мошенници
  • 4 Знайко

    1 0 Отговор
    Има и инциденти , но като цяло повечето са предизвикано от самите туристи, които не само че нямат подготовка, но и тръгват без екипировка и подсигуряване. Понякога дори нямат в себе си снимка на проста карта на местността, използват сандали вместо планински обувки и шушляци вместо гортекс. Последния път като слизах от Мальовица в 18 и 30 часа се разминавам с двам младежи качващи се нагоре, по шорти и с потници , без раници, без якета и без вода даже! Викам.....момчета, след малко ще се стъмни, сугурни ли сте че трябва да се качвате...ааааа няма никакви порблеми, ве мой!! Викам...якета нямате? Еехехееее....на нас не ни е студено, ве мой! Смятай кво са пили и пушили....майтап да няма жертви с тоя стил!