Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Март, 2023 15:22 2 205 56

Следващите шест месеца ще бъдат решаващи за войната в Украйна

  • нато-
  • война-
  • решаващи-
  • месеци-
  • запад-
  • русия

Заяви високопоставен представител на НАТО

Следващите шест месеца ще бъдат решаващи за войната в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

На Украйна ѝ предстои "критично полугодие“, тъй като в момента тече подготовка за контранастъпление на ВСУ, което се очаква през пролетта и лятото. Така че следващите шест месеца ще бъдат решаващи във войната. Това заяви високопоставен представител на НАТО в интервю за "Bild".

По-специално, неназован служител отбеляза, че оръжията, които Западът сега доставя на Украйна, ще бъдат използвани от украинските военни още през май, за да изтласкат руската армия, която нахлу от юг и изток.

"Подготовка, материална подкрепа, логистика и познания на специалните служби – партньорите на Украйна правят всичко възможно за провеждане на успешно контранастъпление. Готвим се за настъпление през пролетта или лятото. Следващите шест месеца ще бъдат ключов период във войната не само за Украйна, но и за съюзниците" заяви един от лидерите на военния алианс.

Официалният представител също даде информация за възможните места на украинската контраофанзива, но отбеляза, че "трябва да бъде много внимателен от съображения за сигурност".

Съответно, според вестника, Русия "справедливо" предполага, че основните украински настъпления могат да се проведат в Луганска и Запорожка област.

"Целта на офанзивата на Украйна в югоизточната част на страната е да се прекъсне сухопътният мост към Крим“, отбеляза представителят на НАТО.

Но той също каза, че Украйна ще извърши нови офанзиви, но не можа да коментира това.

"Това трябва да се разбира или като отвличане на вниманието на руските въоръжени сили, или като истинската цел на усилията за освобождаване на страната“, обясни той.

Високопоставеният служител припомни, че миналото лято цялото внимание беше насочено към Херсон, а след това Украйна неочаквано удари Харковска област, връщайки си големи територии от руските сили.

На въпрос дали руските военно-космически сили (ВКС) ще могат да отблъснат нова голяма атака от Украйна, служителят отговори, че "Москва не е готова да увеличи броя на своите екипажи или бойни самолети, разположени в Украйна“.

"Украинската противовъздушна отбрана днес е много по-силна, отколкото беше в началото на войната. Това също дава увереност на Алианса, че Украйна ще успее да постигне пробив и да освободи нови територии през следващите месеци", отбеляза представителят на НАТО.

Според него Алиансът също така не изключва Украйна да атакува Крим, който бе анексиран от Русия от 2014 г.

"Киев има право да си върне цялата украинска територия", директно заяви чиновникът.

Припомняме, че по-рано началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Кирило Буданов заяви, че тази година ще бъде победоносна за Украйна и обяви мащабно контранастъпление на въоръжените сили на Украйна през пролетта.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симпатизант

    47 6 Отговор
    Давай Страна Огромная!
  • 2 Сменям си ник-а

    50 6 Отговор
    Преди час китайския и руския президенти се срещнаха в Кремъл.
    И не бяха на дългата маса където беше поканен Макрон
  • 3 Фашисти

    57 6 Отговор
    Сбогом Украйна бандеровска!

    Коментиран от #9

  • 4 Последния Софиянец

    53 7 Отговор
    Като продъжат да гърмят банките в САЩ и ЕС Украйна ще бъде забравена.
  • 5 Следващите 6ест месеца

    42 3 Отговор
    и Хамерикаскара република ще се Разпори....та за неотказващите няма смисъл да говорим
  • 6 ННН

    38 3 Отговор
    Колко още такива статии ще пишете за поредните 6 месеца...
  • 7 Баро

    46 6 Отговор
    Ами горе долу толкова им остава на укрите до капитолацията.

    Коментиран от #12

  • 8 Бесен- _Язовец

    47 9 Отговор
    В Окрайна не е война, а СВО по денацификация. Ако беше война керемида нямаше да е останала здрава в Окрайнината и Руската армия щеше да да в приключила войната преди 11 месеца .

    Коментиран от #25, #54

  • 9 Нешка Робева:

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "Фашисти":

    "Фашибозукът се развилня."
  • 10 Прозявам се..

    29 3 Отговор
    Нема ли некой бг"атлантик" да се намеси в разговорката?
  • 11 хакер

    5 32 Отговор
    От доста време войната не е в Украйна, а в Русия.
  • 12 А дано

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Баро":

    Чул та господ.
  • 13 Хихихи..

    33 4 Отговор
    Тея са кат Адолф - зимъска се готвят за лятно настъпление,лятоска за зимно,а в укростан не остаха "доброволци",мъкии..
  • 14 Админ

    36 4 Отговор
    Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Запада иска богатствата на Русия, както граби от другите държави и да е господар на света. Украйна е създадена от Русия, от Ленин, това са руска територия . Русия си връща нейната земя. Слава Русия, слава Путин, голям президент на велика страна, слава Русия. Няма демокрация, под тази дума Запада налага гнет и терор на всякъде по света. Това е факт, неможе да промият мозъците на всички хора,и да подменят историята. Англосаксонската раса е много лоша ,лоша раса. Слава Русия, слава Путин, голям президент на велика страна, за победата над злото западняци, теса зло много голямо зло е запада. Слава на Русия, слава Путин, голям президент на велика страна и тази страна винаги ще бъде велика
  • 15 Русия най-после

    31 4 Отговор
    трябва да разбере, че няма вече място за сантименталности и мотаене! Особено след всичко, което стана за тази една година, даже и с обявяването на Путин за арест, няма друг изход. Или Русия или Западналите ще капитулират. Ако се чака още, ясно е, че Русия ще бъде разформирована и унищожена. Тези западналите ще си дадат вече и последният залък на зеления потник. Полша вече иска да влезе директно във войната... Е, кво още чакат?
    Да се направят ултиматуми на ФАЩ, ЕС и на Крайната!
    Ако тези не се предадат доброволно, Русия да ги замери с хиперзвуковите ракети и "Посейдоните"... И да се свършва с фашизма на 21-ви век!

    Коментиран от #43

  • 16 Патриот

    8 36 Отговор
    Русия трябва да бъде смазана, а Путлер-самоубит. Само така ще настане мир по целия свят!!!
  • 17 Тигре-тигре

    18 1 Отговор
    Ентусиазмът,нещо спадна.Ще последва вой и скърцане на зъби.
  • 18 охаа

    10 2 Отговор
    Тецовете цело лято ще работят на пълна пара.
  • 19 оня с коня

    7 33 Отговор
    От коментарите тука става ясно че Русия си въобразява че може да спечели Войната с Армията свои Тролове и безполезните им усилия да променят Убежденията на Демократичния свят относно Руската агресия.И възниква въпроса: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е Западът да "клекне" на Русия,която е с Икономика колкото една Италия или Испания и да я остави Безнаказано да си разигравя коня със самочувствието на Световен "Полюс"?Естествено наблюдава се и безпрецедентно "Озверяване" в действията на Русия/военни и политически/,защото Управлаващата Клика там закърточила се в Кремъл отлично разбира че след като Западът идтръгне победа в Украйна НЯМА ДА СЕ СПРЕ и ще продължи Действията си до Сваляне на Руския режим и изправяне пред Междунар. Съд на Виновниците начело с Путин.

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Победа за руснака

    19 3 Отговор
    Марка Атанасова да прави гърленки и пожелавам на централна гара
  • 21 Перо

    15 2 Отговор
    Както е казал един генералисимус “Кадрите решават всичко”, а не унтерменшите с мозък на пиле, независимо с какво разполагат!
  • 22 Бе стига с тая икономика!

    18 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    То и един сиганин, без 5 лева в джоба, ако те намушка с нож на паркинга, си дал фира, до мерцедеса си, нали?
    Каква икономика, какви 5 лева??? Войната е друга бира!

    Коментиран от #26

  • 23 парасюк

    10 0 Отговор
    Аман от глупости!
  • 24 Коннкикът

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Без глава.
    Не е по Майн Рид!
    Чисто български вариант си е.
    Изключително неграмотен, Но разбира от всичко.
  • 25 Хост

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен- _Язовец":

    То това е режи баница яж.. то всичко трябваше да приключи за седмица ама ..?
  • 26 оня с коня

    0 15 Отговор

    До коментар #22 от "Бе стига с тая икономика!":

    Няма лошо да сравняваш по свой си самобитен начин Войната с Бира,но доказано от практиката е ,че войната не е самоцел а Средство за "оправяне" на Нещата в полза на едната или другата Воюващи страни.Остава да прецениш Запада ли ще постави на мястото й Разбеснялата се Русия,или Руснака ще вдигне Бялото знаме.
  • 27 Гост

    16 1 Отговор
    Следващите шест месеца периодично са решаващи... през няколко месеца. Старата манджа се периодично се претопля за пореден път, защото се задават едни нови пари помощ от ЕС и крадливата гинеколожка за зеления палячо, разбирай пари за усвояване, пък ако няма драматизъм, по трудно стават нещата. Опасното е, че дори и вече отвът завесата започнаха да не им вярвавт и протестират. А че ние не им вярваме е ясно, ама ние сме научени от години - безпогрешно различаваме меракът за крадене от "загрижеността".
  • 28 Стратегиком Арийски

    12 0 Отговор
    Имам чувството че това е писано от някой студент първа година във някой треторазряден университет Всяка контраофанзива е обречена на пълен провал
  • 29 Мишел

    12 1 Отговор
    След 30-40 дни Украйна и НатО се готвят да дадат решително сражение на Русия . За тази цел САЩ и НатО вкарват в Украйна огромни количества бронетранспортьори, много танкове, РСЗО, ПВО, ПЗРК, артилерия, миномети, гранатомети, стрелково оръжие, както и запаси боеприпаси и горива. Вероятно ще участват и бойни самолети, базирани в Полша и Румъния. Планирано е Украйна да даде пушечното месо, целта е да осигури 150-160 000 обучени войници.
    Боевете при Бахмут Артьомовск, Авдеевка, Кременная-Сватово, а вече и в Запорожието унищожават непрекъснато не само опитните украински войници
    а и новообучените. Украйна в вероятно няма да може да осигури предвидената бройка.
    Бъдещата атака ще бъде без оглед на жертвите украинци, тъй като това е единствения шанс за ВСУ и НатО да постигнат някаква победа срещу руската армия.
    Руската армия се подготвя за посрещане на атаката, но може би ще атакува по рано към Приднестровието и към Киев.

    Коментиран от #33, #40, #45

  • 30 Заглавието

    9 1 Отговор
    Това го чухме вече поне два пъти всеки шест месеца
  • 31 ДжафДжаф

    16 2 Отговор
    Във футбола руската тактика в момента се нарича "катаначо"! Руснаците са се окопали перфектно, имат превес в артилерия, ПВО, танкове и прочие, което им позволява с минимум разход на жива сила да пращат максимален брой укри при Бандера! Американският полковник Дъглас МкГрегър говори за съотношение на загубите 1:8. Дори и СССР в първите месеци на войната с Хитлер не е имал такова отчайващо съотношение. Всичките тези истории за офанзиви, контраофанзиви и тем подобни са меко казано идеални за руснаците. Колкото повече толкова повече укри при Бандера. И въобще треба да си пълен идиот да планираш широкомащабна офанзива без авиационна поддръжка. Такова нещо не са правили дори по време на Втората световна, когато авиациата съвсем не е имала такова значение.

    Коментиран от #36, #41

  • 32 Мимч

    13 0 Отговор
    Абе каква офанзива бе ,кой ще е в армията им,то не останаха вече укри.А може би натовци ще атакуват и тогава може да има атомче...
  • 33 Мишел пак ли

    1 11 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Вие не се ли изморихте да ядете бой в Киев бе малко ли ви беше миналата година, на третия ден
  • 34 @@@

    7 0 Отговор
    Ако пипнат Крим ги палят с атом рашъните , летото ще е топло
  • 35 Теле

    4 0 Отговор
    Пак ли
  • 36 Джаф ама питаш ли мобилизираните

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "ДжафДжаф":

    От поредната мобилизация, къде отидоха старите мобилизирани

    Коментиран от #39

  • 37 🇧🇬🇪🇺💯

    9 1 Отговор
    Това е “фейк нюз” в стил Гьобелсова пропаганда, “в момента тече подготовка за контранастъпление на ВСУ, което се очаква през пролетта и лятото”❓
    Разбрахте ли дами и господа но виж ти подготвяме се , апропо пролетта или лятото но не сега не и вчера, не и оня ден, не и миналата година. Тоест в най близкото бъдеще❓
    Важното е да държим всички на ръба столовете им и тръгват утре, други ден, пролетта, ок лятото❗️
    След шест месеца пак ще им дадем отсрочка на ВСУ но за зимата на 23/24 тогава руснаците ще са в Краматорск, Славянск❗️
    Comprende Compradore ❓

    Коментиран от #56

  • 38 Аз пък

    5 1 Отговор
    Ако съм на жужака, врътвам едно ало на Кими, на Мадуро и още десетина мои хора и почваме да фъргаме... Пък квото стане.... Много време им даде на фашистите и ко.
  • 39 Ицо

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Джаф ама питаш ли мобилизираните":

    Защо трябва да са отишли някъде , колкото повече , толкова повече . Треби си много ограничен мислено , за да вярваш че украинците навалят и трепят всичко наред що е руски войник . Освен ...признавам ,че беше оригинално ,удара на нова по руснаците , друго няма като постижение . А всички знаем , че американосите организираха тази атака , глупавия украинец от де ще се сети
  • 40 Стратегиком Арийски

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Киев няма никакво стратегическо значение Ударът на Русия ще цели орязването на Украйна от излаз на море Ако нато има глупостта да вкара войските си в сега създадения капан фланговият удар от Беларус е практически неотразим Ще станем свидетели на интересен развой
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ДебиленВюрстен

    5 0 Отговор
    Ще бъде назапад от Одеса туй настъпление...
  • 43 епъ

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Русия най-после":

    Що? Седят си в укрепленията и ги чакат на гюме фашагите...
  • 44 🇧🇬🇪🇺💯

    2 1 Отговор
    Войната ще продължи още две години, към лятото, есента на 2024та, най късно 2025 вероятно Armistice ще спре активните бойни действия❗️
    Мирен Договор никога няма да бъде сключен и подписан, м/у каквото е останало от Украйна и Руската Федерация ще има “Demarcation Zone” и ситуацията ще бъде като м/у Южна и Северна Корея❗️
    Казвал съм го в самото начало на войната в Украйна и мога да се обзаложа на каса Белгийска Бира за горното написано от мен❗️
    Comprende Compradore ❗️
  • 45 Стратегиком Арийски

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Страшното за Русия мина ако нато предварително бяха заели сегашният отбранителен рубеж както беше по план Русия щеше да срещне големи трудности да ги изтласка При сегашните обстоятелства всяка една офанзива ще доведе до пълен разгром на Украйна
  • 46 Шаро

    7 0 Отговор
    И като се има предвид, че повече от две трети от Молдова се на играха на "европейци".... Ще видят море киевчани на мук!!!

    Коментиран от #49

  • 47 Титу

    0 9 Отговор
    До три месецарашистите ще са без кинти и ще пълзят в краката на другаря Си
  • 48 🇧🇬🇪🇺💯

    9 0 Отговор
    Досега, убити, ранени, тежко ранени, (MIA , “missing in action), предали се, пленени от ВСУ наброяват м/у
    600 000 хиляди и 620 000 Украински Военни.
    Това са фактите.
  • 49 Шаро

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Шаро":

    А пък аз ще ида на море в Одеса, щото ще се говори там на руски и жените по-ефтинки...
  • 50 ами

    2 0 Отговор
    тя и миналата година беше победоносна за украинските сили, следващата година също ще бъде победоносна и така докато краварите решат да прекратят войната
  • 51 Аспарух

    1 1 Отговор
    Лятото преносимите безаналогови крематориуми ще прегреят, кметове ще са в шок кладбищата препълнени.
  • 52 фбр

    3 0 Отговор
    Този неназован източник от НАТО да вземе да прочете малко история ! Крим е руски от 1789 година по вдремето на Екатерина Велика до 1954 година месец март, когато пияницата украинец Никита Хрушчов го подарява на Украйна ! Акт , който даже няма юридическо потвърждение !
  • 53 Какво

    1 0 Отговор
    Каква Украйна кога е имало такава държава бе сеяндури? Я прочетете историята и ми кажете кога Украйна е била държава отделно от Русия.
  • 54 Ко рече?

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен- _Язовец":

    Аха, значи ако беше война вече Русия да е спечелила, но понеже не е война ще загуби.
  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Още след ВЕЛИКДЕН ще почнат!До 25октомври ще са изхвърлили руснаците в крим!Загубите на русия в края на октомври ще са над 500000убити!!!Предстои да гледате голяма касапница и свръх точни оръжия на бъдещето!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: