Тема: Украйна

21 Март, 2023 16:02 984 17

Нобелов лауреат призова ЕС да помогне на депортираните украински деца в Русия

  • русия-
  • украйна-
  • нобелов лауреат-
  • деца-
  • украински-
  • помощ-
  • ес

Руският журналист и Нобелов лауреат Дмитрий Муратов отправи призив

Нобелов лауреат призова ЕС да помогне на депортираните украински деца в Русия  - 1
Източник: БГНЕС

Руският журналист и Нобелов лауреат Дмитрий Муратов призова ЕС да помогне на депортираните деца в Русия от Украйна. Пред комисията за външна намеса в Европейския парламент той подчерта, че европейските лидери са помогнали за презрението, което Путин е започнал да изпитва към европейските ценности.

Струва ми се, че всички с удовлетворение коментирахме заповедта за арест на Владимир Путин от Международния наказателен съд и така приключи всичко, подчерта Муратов.

Той добави, че сме престанали да се вълнуваме за съдбата на децата и не вижда движение по този въпрос. Към 10 януари са убити или разкъсани от снаряди 176 момичета и 220 момчета. И тази цифра вече със сигурност е увеличена. 35 от тях са били обезобразени до такава степен, че не е било възможно да бъде установен полът им.

Муратов призова:

"Нека съберем молитвите на децата, които се оказаха въвлечени във войната, на тези 5 млн. деца бежанци, които сега нямат своя стая и възглавница, така че социалните мрежи, блогърите и медиите да започват с това и то да се чува - тогава може би няма да има умора от чуждата мъка".

Запитан кога Путин е започнал да изпитва презрение към европейските ценности, Муратов припомни, че много европейски лидери по време на визитите си в Москва са поставяли цветя на гробовете на Борис Немцов и Анна Политковская, а после са подписвали изгодни сделки за нефт и газ. "Той отлично разбираше лицемерната политика между реториката и изгодната сделка", каза Муратов:

"Вашите колеги, които седяха с вас в тази зала, на съседните седалки, дадоха повод на Владимир Путин да се отнася с презрение към европейските ценности. Кой беше в Съвета на директорите на най-големите руски компании? Не беше ли бивш германски канцлер? Не бяха ли министри и депутати от Финландия, Франция, Италия, Балтийските страни? Искате ли да им кажа имената? Те получаваха пари и Путин знаеш това чудесно. И когато му говореха за ценности, той се смееше".

Муратов бе категоричен, че т.нар. "реалполитик" винаги води до бедствия и войни и съживява диктаторските режими, пише БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТ

    24 5 Отговор
    Не им дават да си сменят пола.Ужас!
  • 2 Сократ

    26 4 Отговор
    Този петоколонници защо не се загрижи за украинските деца отвлечени на запад? Защо не се възмущава колко деца са дадени в ръцете на всякакви педофили? Аман от евтина пропаганда.
  • 3 Симонъ ти си поредното

    4 4 Отговор
    разочарование,добре че си ялова и няма да оставиш поколение
  • 4 рада дълбоката

    11 3 Отговор
    Ето ви истината за децата , ск@пани фашаги . За това пък ето факти а не фатки Дон=б@сс. Поэ=тому я зде=сь . Документ@=льный фил=ьм. има го навсякъде дори в тубата

    Коментиран от #7

  • 5 Анонимен

    27 3 Отговор
    А укрите що не си прибраха децата в Киев например или друго безопасно място а оставят нарочно децата в районите на бойните действия за да се крият зад тях.
  • 6 Реалист

    19 2 Отговор
    Знаем ги ние политическите нобелови лауриати Хегемоните смазаха престижа и на тази институция
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пояснител

    18 3 Отговор
    Укрофите никога не спряха да стрелят по Донецк и Луганск - от 2014. След началото на СВО, рускоезичното население и който друг поиска бяха евакуирани в Русия - децата, разбира се, първо Това е истината за отвличането
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Естествено

    20 1 Отговор
    Отидоха при живи роднини, баби, дядовци, лели, или ако няма такива тези рускоезични деца ги отглежда държавата. В чужди държави нямат работа. ДНР и ЛНР не са украински.
  • 11 МирО

    12 3 Отговор
    Кой е пък тоя?? Решил е на чужд гръб да си прави пиар.
  • 12 Търновец

    7 1 Отговор
    А кой взриви тръбите за газ в Балтийско море - това беше акт на държавен тероризъм. А още преди войната Поляци и Укри се заканваха че газопровода няма да работи. А в България кой саботира Южен Поток вярно че имаше корупция при възлагането на обществени поръчки но като цяло беше полезен за България.
  • 13 Госあ

    5 1 Отговор
    Незабавно да ги върнат на фронта, за да могат бандерите и натю да се крият зад тях !!! Нобеловите награди са като съда в Хага, апропо. Нямат никаква международна стойност 💁
  • 14 Цензура

    6 2 Отговор
    Крайно време е в Русия да започнат съдебни дела срещу такива национални предатели и да се произнасят присъди, дори и задочно. Да видим тогава дали ще смеят да се показват от дyпките си.
    Деца в тази война загиват, защото укpoпонaцистите не ги евакуират, но ги използват като жив щит... а когато руснаците ги евакуират, за да ги предпазят, това било "престъпление срещу човечеството". Разбира се, пълно мълчание относно факта, че само в Германия, вече стотици украински деца са отнети със сила от родителите си и са дадени на всевъзможни изврaтенци и педoфили !!! ТОВА явно не е "престъпление", според "европейските ценности" !!!!

    Коментиран от #16

  • 15 еми

    2 1 Отговор
    За да получиш Нобелова награда никак не е трудно . Единственото условие е да навредиш на страната в която са се родил --да бъдеш предател. Имаш право на всичко може да убиеш колкото си искаш и когото си искаш " Западната цивилизована медия ще премълчи" мнозина си спомнят когато Чеченските терористи нападнаха училище и взеха в плен повече от 400 деца цивилизованaта Западна медия мълча след време писаха ,че са били не терористи " а борци за свобода" да нападнеш училище и да убиваш не вини деца значи си борец за свобода?.
  • 16 Ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Цензура":

    А вие въшливите подметки какво чакате , орден красная звезда ли...... ?Човекът е руснак и има право да се изказва за това какво става в родината му.... ти какво отношение имаш....?
  • 17 Путин ще ги

    0 2 Отговор
    Прави еничари в 21 век, оффф тоя авторитарен режим комуноиден
Новини по държави: