Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Март, 2023 03:28 792 8

ЕС може да осигури още средства за ощетените от търговията с украинско зърно

  • зърно-
  • украйна-
  • ощетени-
  • европейски съюз-
  • урсула фон дер лайен

Най-засегнатите държави не трябва да страдат от отварянето на "зелени коридори", заяви Урсула фон дер Лайен

ЕС може да осигури още средства за ощетените от търговията с украинско зърно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Помагаме на европейските земеделци, които трябва да се справят с пазарните последици от износа на украинското зърно и предлагането му на европейския пазар. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пресконференция след края на първия ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, предаде БТА.

По нейните думи най-засегнатите държави не трябва да страдат от отварянето на "зелени коридори" за износ на зърното от Украйна. На първо време сме осигурили над 56 милиона евро, но това е недостатъчно и приветствам предложението на Румъния сумата да се увеличи, отбеляза тя.

Още новини от Украйна

В отговор на въпрос Фон дер Лайен поясни, че се предвижда ЕС да подпомага развитието на ядрената енергетика, когато става дума за използване на най-нови технологии. Тя уточни, че държавите от ЕС запазват правото си да използват енергия, каквато преценят.

По повод заключенията на държавните и правителствените ръководители от ЕС, свързани с войната в Украйна, тя отбеляза, че са известни данни за 16 200 отвлечени досега украински деца. От тях 300 са върнати, но отвличането им е военно престъпление, заяви Фон дер Лайен. Тя определи като напълно оправдана заповедта за задържане, издадена от Международния наказателен съд срещу руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гориил

    15 2 Отговор
    Телефонът и имейлът й получават безкрайни потоци от заплахи от тези, които искат да осакатят и изнасилят тази омразна дама. Иначе е трудно да се обясни подобно неочаквано твърдение.
  • 3 Абе грозна

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ама знаеш ли колко добра е по душа?
    Виж как иска да помогне на европейските производители.
    А с ваксините на колко хора помогна ако знаеш?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пожарникар

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абе грозна":

    Още помага с ваксините. Има договори, с които страните се задължават да купуват ваксини на квотен признак и после тези ваксини се изхвърлят, защото никой не иска да ги ползва. Все пак съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.
  • 7 Хах

    2 0 Отговор
    Между "може да осигури"" и "ще осигури" има голяма разлика. "Може" е политическа дума синоним на обещание!
  • 8 Признание

    1 0 Отговор
    Украинското зърно на европазара и има ощетени! Кой излъга, че зърното било за бедните?