Last news in Fakti

31 Март, 2023 20:01 1 824 24

Германия призова Турция: Ратифицирайте и присъединяването на Швеция към НАТО

  • турция-
  • швеция-
  • финландия-
  • нато-
  • реджеп ердоган

Говорителят на германското правителство Щефан Хебещрайт приветства одобряването на молбата на Хелзинки, но добави, че то трябва да бъде последвано от одобряване и на шведската кандидатура

Германия призова Турция: Ратифицирайте и присъединяването на Швеция към НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По-малко от ден след като турският парламент даде окончателното си одобрение за присъединяването на Финландия към НАТО, високопоставен германски представител призова днес Анкара да се заеме с блокираната молба на Швеция за присъединяване към алианса, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

След решението на турските депутати да одобрят молбата за присъединяване на Финландия остават само последните формалности, преди тя да стане пълноправен член на НАТО. Турция и Унгария обаче продължават да блокират присъединяването на Швеция.

Говорителят на германското правителство Щефан Хебещрайт приветства одобряването на молбата на Финландия, но добави, че то трябва да бъде последвано от одобряване и на шведската кандидатура.

Германия води "интензивна кампания Швеция да получи в обозримо бъдеще всички документи за ратификация". Берлин очаква с нетърпение присъединяването на двете северни страни към НАТО, каза още Хебещрайт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    9 17 Отговор
    Пристигна един двигател за дъртите МиГ-ове на Мунчо, само че трябва да са четен брой 🤡
  • 2 Объркано Атлантиче

    39 7 Отговор
    След Втората световна война Германия беше разделена на 4 сектора: американски, английски, френски и съветски. Съветският съюз формализира края на този окупационен статут, но Съединените щати не го направиха. Строго погледнато, формално, юридически на територията на Федералната република има американски окупационни войски! Факт !

    За секретния протокол Германия-САЩ, който всеки избран германски канцлер подписва преди да встъпи в длъжност и да поеме поста от предишния и преди да започне да ръководи.
    „Ако не сме съгласни със САЩ по дребни въпроси започват да ни казват, че благодарение на тях имаме свобода и сигурност, къде е благодарността ни и тн. Ако обаче не сме съгласни по сериозни въпроси, тогава материалите на тайните служби веднага излизат на повърхността“, каза през 2013 г. Вернер Вайденфелд, политолог и бивш координатор на федералното правителство за германско-американското сътрудничество, когато описа какво означава да бъдеш съюзник на Съединените щати.
    Ако сме съгласни с всичко, ние сме най-добрите им приятели.
    Ето така действа световният жандарм САЩ, който счита, че целият свят трябва да им се подчинява.
    В случая НЕ Германия призова Турция за присъединяването на Швеция към НАТО, а САЩ.

    Коментиран от #17

  • 3 Хайде хайде турция

    25 8 Отговор
    Ратифицирайте и ще внасяте украинско зърно кайсии ракия и всичко останало от сърце и......ще видите вашите зърнопроизводители как ще скочат и ще ви изритат като мръсни котета.
    Но естествено че вие сте по-умни и няма да го направите.
    А пасито и останалите ще ви размажат
    с трето половите си задници.
    Забравих и бившия ни президент и .....той ще ви размаже.

    Коментиран от #9

  • 4 Тиква

    15 1 Отговор
    Щом Стайчето моли. Но нвма да стане Стайков. Хвани и напиши нещо и стига си преписвал като първокласник.
  • 5 Вашето Мнение

    22 3 Отговор
    Натю все повече заприличва на нашите грантажии и мисири. Настаняват се на границата на най-голямата и богата на ресурси държава и скимтят като гладни песове. По същия начин и нашето грантаджийче, клечи денонощно пред козяк и очаква опорките за деня.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вашето Мнение

    15 3 Отговор
    Мисирката преписала дописката е едно от клечащите пред козяк гладни псета, дето чакат да им се подхвърлят шепа центове.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ето затова (не)вярвам на мисирки

    22 5 Отговор
    50 хиляди статии от рода на - Ердоган клекна, Орбан клекна, Турция пусна Швеция в натю, Унгария пусна Швеция в натю и още и още в същия дух. И накрая. Ами накрая от трите най-дългия: "Турция и Унгария обаче продължават да блокират присъединяването на Швеция." Същото беше и с Чао Газпром, Чао руски газ и накрая юропата мислила и се чудила как да намали вноса на руски газ, без да си съсипе икономиката. Същото е и при укро победите и контраофанзивите
  • 12 Мим33

    24 3 Отговор
    Берлин да си чака каквото иска,ако иска и нов Хитлер да чака,но Турция не трябва да ги пуска.Да си извади изводи от нашата грешка дето пуснахме макетата и стана храни куче да те лае...
  • 13 Рамзан ага

    23 2 Отговор
    Знаете ли султан Ердо как обича някаво германско 6ву ле да да му дава заповеди.
  • 14 Солей

    9 2 Отговор
    Този 5ен дел на снимката ще се обеси с тази маска.Кво ли пази а и има ли нещо изобщо от дето трябва да го пази.
  • 15 Много е странно,

    20 1 Отговор
    когато гледаш роби, които си обичат оковите!
    Германия беше унищожена... бавно, бавно претопоена в робска страна. Няма някаква значителна армия и приема унизителното състояние да зависи изцяло от САЩ. Последните й забраниха след загубата й на втората световна война да разработва силни оръжия и да има силна армия. И това всичкото минава под някакво лъжовно "съюзничество"! Мишката е "съюзник" на котката, докато последната не реши вече да си я хапне... Германия е технологично силна страна, НО няма нито една атомна бомба или стратегическа ракета! Докато един Ким от Северна Корея, малко завеян тип, на когото народът му гладува, ама има вече значителни постижения в ракетната техника и в ядрените бойни глави. Даже Северна Корея днес военно е по-силна от двете технически страни, Япония и Германия взети заедно... Е, Германия сега се провиква, в услуга на господаря си: "Пускайте и Швеция в обора на шефа!" Унизително е!
  • 16 Столтенберг

    17 4 Отговор
    Всъщност Швеция хитро се мъчи да се измъкне от натиска на запада да я набутат в НАТО. Хем да си запази неутралитета който от векове им служи прекрасно, хем да каже че "не е по нейна вина" че не я пускат в НАТО, за да не раздразни "приятелите си" които искаха така да "натрият носа на Путин".

    Жалко за финландците обаче! Любимката на Шваб с еднополовите "родители", ги навря там без да ги пита!

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Не само това!

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Объркано Атлантиче":

    "..Ако обаче не сме съгласни по сериозни въпроси, тогава материалите на тайните служби веднага излизат на повърхността...“ Ако немският народ нещо започне да НЕ харесва "американската демокрация", то военните бази на САЩ в Германия (американски войски) ще "помогнат", ще разгонят демонстрантите, ще ги арестуват, бият, съдят или даже разстрелват, за "ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ВЕЛИКАТА ТЯХНА ДЕМОКРАЦИЯ"!
    А сега, когато имаше статия, че "...натовските войски (съюзнически военни в България) ще "помогнат", ако у нас се почнат демонстрации, хаос, размирици и гражданска война, против нашето участие във войната в Украйна, да пречат на "демокрацията" и "демократичните решения на правителството" да си изпълни задълженията към съюзниците от Нато..."" НА КАКВО ВИ НАПОМНЯ??? На същото, като в Германия и Япония??? Е, "демокрацията" не е ли робство?
  • 18 Готвача на Путин

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Столтенберг":

    Германците действат както раци в тенджера на котлона. Който се опита да се измъкне се мъчат да го вкарат в тенджерата.
    Тъй де, няма само те да се варят в тенджерата а други да се измъкват!

    Иначе Швеция отделя повече пари от Германия за отбраната си, и винаги се кооперира с НАТО и до сега. Но това не е достатъчно защото тези пари не отиват в джобовете на НАТО
  • 19 Тото

    7 0 Отговор
    Ще трябва първо да посвирите на рязаната свирка😂😂😂😂😂
  • 20 Аршлох

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Столтенберг":

    Като чета коментари на тубата,относно войната,може би около 3 пъти съм чел коментари на финландци( съдейки по новината) които подкрепят Русия,другите изглежда яко са обработени.Много повече скандинавци
    от другите страни срещам с позитивни коментари за Русия.

    Коментиран от #22

  • 21 Дзверцов

    3 0 Отговор
    Има ракети за всички- не се бутайте, подредете се и си изчакайте реда акуратно- какви европейци сте? Къде са ви културата и обноските!?
  • 22 Столтенберг

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Аршлох":

    Никой не ги е питал финланците искат ли или не искат.
  • 23 Станчев

    2 0 Отговор
    Я си гледайте джендърите в Германия и не се занимавайте с глупости.
  • 24 Реков

    2 0 Отговор
    В Германия има атомни бойни глави, просто те са на САЩ.
Новини по държави: