Last news in Fakti

1 Април, 2023 13:45 15 886 47

Мъск предупреди за огромен световен проблем

  • елон мъск-
  • деца-
  • сащ-
  • япония-
  • раждаемост

Идва голямата разплата за ниската раждаемост

Мъск предупреди за огромен световен проблем - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Предприемачът Илон Мъск заяви, че САЩ са изправени пред „голяма разплата“ поради ниската раждаемост в страната. „Идва голяма разплата поради ниската раждаемост. Япония е водещ индикатор“, написа Мъск в своя профил в социалната мрежа Twitter.

Така предприемачът коментира статия на аг. Reuters, че фондовете за социално осигуряване в САЩ ще бъдат изчерпани до 2033 г., година по-рано от предходната прогноза.

На 28 февруари Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на Япония публикува доклад, според който през 2022 г. в страната са родени 799 700 деца, което е най-ниското ниво от началото на статистиката, която се води от 1899 г. Спрямо 2021 г. раждаемостта в страната на изгряващото слънце е намаляла с 5,1%, като продължава да намалява вече 7 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    191 9 Отговор
    А в България ни изтребват като индианци.С глад, болести и огнена вода.

    Коментиран от #3, #6, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дякон Унуфрий Араллампиев

    118 8 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Пропуснахте яйца и слънчоглед от Украйна
  • 4 Пешо

    116 5 Отговор
    То с тази политика на Джото , който приветства трансджен.дърите вчера и ги поздрави с празника им, които били стожерите на Фащ, какво да се очаква. Движеща сила и прогрес?!!!
    Тези елементи се виждат и в БГ. След малко ще се забележат и във форума.Лесно попиващите напътствията на Джо и техен съратник по магистралните въпроси Зел дал.

    Коментиран от #7

  • 5 Дядо

    140 4 Отговор
    Боцкайте хората още с mRNA, затваряйте ги с локдауни, хранете ги с кюфтета от бръмбари и ракови клетки. Нали мизантропът Гейтс вика, че имало прекалено много хора на Земята. После да не се чудите от къде е дошло...
  • 6 Наско

    84 8 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    И много дженита има вече. С Мерцедесо, Айфоно,у Моло и они са на връо. Нема по убаво от краварското и германското. Не мое , а се живее без това.
  • 7 Последния Софиянец

    93 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Имаше една американска фантастика.Поради голямото население започнаха да поощряват джендърите и всички станаха такива.Но пък почна да намалява много населението и почнаха да произвеждат клонинги.
  • 8 така е в белите държави

    120 3 Отговор
    Докато милионери и милиардери ни ограбват и ни превръщат в роби, как да се подобри раждаемостта. Децата не искат само обич, и те трябва да живеят човешки.

    Коментиран от #21

  • 9 Трябва

    102 6 Отговор
    да се подходи с разум, който така липсва в Западните общества. Къде е високата раждаемост - в Африка, Индия, Пакистан, арабските държави, Ю. Америка. Най ниската е в Япония, САЩ, ЕС (без тази на емигрантите). Оказва се, че социалната и материална сигурност не води до по-висока раждаемост. 1. Да се премахнат социалните плащания в развитите държави защото от тях се възползват най-вече емигрантите, да важат само за местното население. 2. Да се спре помощта за "гладуващите" в Африка - помощите се дават на семейство и колкото е по-голямо повече е помощта, получава се "положителна обратна връзка". 3. Да се стимулира раждаемостта сред високо образованото население с повече отпуски и данъчни облекчения, а не детски на калпак. 4. Да се спре майчинството на "самотните" майки, да важи веднъж в живота - малка била, излъгали я. 5. Да не се дава майчинство на майки под 16г. възраст - те не са длъжни да работят на тази възраст каквато алтернатива е майчинството.

    Коментиран от #12

  • 10 оня с коня

    17 55 Отговор
    Земята СЕ ЗАДЪХВА от увеличаващото се в Геометрична прогресия човечество което води след себе си фатално замърсяване и унищожаване на Природата/Суша , Вода,Въздух/,изчерпване на Жизненоважни ресурси за живот и т.н.,мъск се загрижил че Населението "намалявало"!

    Коментиран от #44

  • 11 сбруя

    44 2 Отговор
    ТРЯБВА.Всичко,казано от номер 9 е така. Съгласен съм с това.
  • 12 Геша

    61 2 Отговор

    До коментар #9 от "Трябва":

    Перфектен пост колега.Има и още опции но трябва да се започне отнякъде.Първо обаче трябва да изтръгнем властта от поощрителите на безумната европолитика.
  • 13 червена коприна

    82 6 Отговор
    В България е оле-мале! Ако не се изгонят НПО-тата от страната,нищо няма да постигнем. Тези НПО-та създават огромни проблеми на българите. Заспалото племе трябва да се събуди веднага!
  • 14 Приказва глупости

    13 11 Отговор
    Няма как да е иначе при сегапното ниво не медицина ако има всеки по 10 деца няма как такова население да се поеме

    Коментиран от #16

  • 15 Хъм

    51 1 Отговор
    А на AI (изкуствения интелект), защо са му деца? Отделно глобалистите искат редукция на населението?

    Коментиран от #17

  • 16 Самият той

    50 1 Отговор

    До коментар #14 от "Приказва глупости":

    има 8 деца, но той е дори прекалено богат и ще си ги гледа и още толкова да има. Лошото е когато бедния има като него и не може да ги изхрани, камо ли изучи и осигури бъдеще.
  • 17 Редукция да,

    43 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хъм":

    но според законите на Дарвин. Социалната защита в развитите държави е точно против тия закони, стимулира се мързела, пороците, безотговорността за сметка на работните, отговорни и свестни хора (данъкоплатците).
  • 18 незнайко

    28 1 Отговор
    Сега след този КОВИД и "измислените" ваксини раждаемоста в цял свят ще намалее !!!

    Коментиран от #19

  • 19 незнайко

    54 0 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    Когато семейство има само едно дете няма как да има прираст . Даже при две деца прираста се запазва . Рядко ( поне в БЪЛГАРИЯ ) има семейства с 3 деца като изключим малцинствата и тази тенденция е в цяла Европа !!! С безумието родител 1 и родител 2 това ще се засилва все повече !!! Явно някой ни води за НОСА без да му се противопоставяме !!!
  • 20 Исторически парк

    25 3 Отговор
    Те затова първо набодаха възрастните 😉
  • 21 те са

    13 41 Отговор

    До коментар #8 от "така е в белите държави":

    милионери и милиардери защото имат мозък в главата! Никой от тях не е тръгнал да ви ограбва! Вие сте си просто ограбени защото сте глупави, родителите ви са ве учели несъзнателно на глупости за парите, училището не ви е научило нищо за парите! За това сте бедни, защото сте финансиво неграмотни!
    Ако искате да прогледнете, прочетете книгата Богат татко беден татко на Робърт Киосаки! Тя ще ви отвори очите и ума ако имате желание, ако нямате си цъкайте минуси и продължавайте да мислитe, че някой нарочно ви държи бедни!
    Успех на тези които ще прочетът книгата!

    Коментиран от #23, #29, #37

  • 22 Ъхъъъ

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Най вече с миграция към страни които са по пригодни за живот !
    Настъпва следващата война за кадри и човешки ресурс ....
  • 23 Как си представяш

    35 2 Отговор

    До коментар #21 от "те са":

    всички хора по света да са милиардери и милионери? От къде ще им идват парите? Дори и 10% от населението на света да са, кой ще работи за тях в заводите, на полето, кой ще им готви, поддържа градината, транспортира, забавлява, лекува, обгрижва.

    Коментиран от #30

  • 24 Макробиолог

    31 2 Отговор
    Много интересно--ако човек цял живот плаща пенсионни осигуровки,защо като достигне пенсионна възраст,работещите трябва да му изкарват пенсията?Извода какъв е --фиатните пари нямат никаква връзка с реалната икономика и активи?

    Коментиран от #47

  • 25 Малтин Димитлов - кълтача

    7 4 Отговор
    Така е във всички капиталистически страни, където има само две класи богати и бедни, бедните жени не създават семейства с бедни мъже, което не важи за бедни жени омъжвани за богаташи!
  • 26 Колю Секса мъскъла

    12 3 Отговор
    Ей измислен краварски боКлук,ела да ти сплескаме грозната мръсна лъжлива муцуна.Мръсен пропаганден чорап
  • 27 Запознат

    23 5 Отговор
    Само приказки на килограм чета напоследък. Решението на въпроса с прираста на дадена държава го има много отдавна но никой няма желание да го прилага. 1. Родители с две деца да плащат 50% по-ниски данъци. 2. При три деца данъчната ставка да е 0%. Всяко дете да бъде подпомагано с 200лв месечно ......при бъдещо трудов стаж от 45г. Държавата ще си върне вложените средства. Към днешна дата Държавата взима по заплатата на работника и от работодателя + корпоративен данък и нещата отиват в космоса. При такава програма в средносрочен план от 15/20г. Ще имаме поколение с 3 пъти увеличение. Но Скапаната ни система няма нужда от МЛАДИ БЪЛГАРИ а от евтини и неграмотни Пакистанци , Афганистанци и Африканци. Това е тъжната истина.....държавица като гето.

    Коментиран от #28

  • 28 Идиотията е в матряла

    15 4 Отговор

    До коментар #27 от "Запознат":

    ... И украинци...
  • 29 Баце,

    26 1 Отговор

    До коментар #21 от "те са":

    Значи казваш да всички на планетата да прочетат книгата, да поумнеят и да станат милионери?

    Ама верно образователната ни система гони пълната нула.
    Но ти поне си от малцината пубери, които умеят да четат. Сега е добре да се научиш и да разбираш прочетеното. После идва трудното- да започнеш и да мислиш сам.
    Та, според мен поне, все още имаш някакъв шанс.
  • 30 Правец

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "Как си представяш":

    Има начини. И ще стане. Регулацията е гр
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ЦРУ

    13 1 Отговор
    САЩ имаха раждаемост, когато имаше само европейски американци и бяха в нормата от 220 млн беше умерено и нямаше имигранти и лгбти, и либерализма който заложиха на глобализацията и кражбите на технологии от Китай затвърдиха тенденцията
  • 33 ганев

    11 0 Отговор
    ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ГЛЕДАЙТЕ ПОЛСКИЯТ ФИЛМ ОТ 1980 СЕКС МИСИЯ ЩЕ СЕ РАЗТОВАРИТЕ КОМЕДИЯ БЕШЕ АМА СЕГА Е РЕАЛНОСТ

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мери

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "ганев":

    И аз го препоръчвам, но с уточнението, че е политическа сатира
  • 36 ганев

    16 1 Отговор
    ЗА ДА ИМА ДЕЦА ТРЯБВАТ МЪЖ И ЖЕНА ПРОСТО И ЕЛЕМЕНТАРНО ННННОООО В ДНЕШНИЯТ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН И ЗАБЪРЗАН И ИЗМИСЛЕН СВЯТ ТАЗИ ПРОЦЕДУРА МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА ВЕЧЕ Е МНОГО ДЕМОДЕ И НЕЩО ОТЖИВЯЛО МОДЕРНОТО И НОВО Е ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА И СУПЕР СЪВРЕМЕННИ ДЖИЕСЕМИ И ТЕ СА ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА МЛАДИТЕ ННОООО ДЖИЕСЕМ И ДЖЕНДЪР СЕРСЕМ Д Е Ц А НЕ ПРАВЯТ
  • 37 А ти и да

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "те са":

    четеш, оставаш неграмотен, виж си грешките, ако можеш да виждаш де
  • 38 Ххххххх

    3 0 Отговор
    Това го каза преди 6 месеца. Сега ли го разбрахте?!
  • 39 Гост

    2 0 Отговор
    Милено ма, ти се изкози на метенето с тази “аналитична статия” ма! Ти направо си за Пулицър! Брях какви таланти сме имали ….
  • 40 БгТопИдиот🇧🇬

    12 0 Отговор
    При джендър идеологията е така.
    Опитити за продължаване на рода при тях продължава,но напразно .

    Лицемери ниедни.
  • 41 Един комшия

    1 0 Отговор
    Добър ден 7466
  • 42 Какво

    6 0 Отговор
    Триполовите немогат да се възпроизвеждат.
  • 43 истината е че

    3 1 Отговор
    за да раждат деца е нужно желание.но гледането и грижите и възпитанието са свързани с доходите.мъск е егоист.света и без него ще живее.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    Че да не мисли, че е случайно?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.