Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2023 21:45 2 688 89

Олексий Резников: Моментът е решаващ за контраофанзивата на Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • олексий резников

Според Резников фактът, че руснаците не успяват да постигнат успех до многократно обявяваните дати за планираното настъпление, "означава, че те губят психологически и там губят не само жива сила, но и техника и боеприпаси"

Олексий  Резников: Моментът е решаващ за контраофанзивата на Украйна  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настъплението на Русия в Украйна става все по-трудно, плановете за превземане на Донецка и Луганска област се провалят, а колосалните загуби намаляват потенциала на руската армия. В същото време, Украйна има възможност да се подготви за контранастъпление.

Това заяви министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников в интервю за литовската информационна агенция ELTA, цитирано от "Укринформ".

"Руснаците използват "пълзящата" офанзивна тактика близо до Бахмут повече от половин година, претърпявайки огромни загуби. Това означава, че ако не бяха тези загуби, те можеха да използват пълния си потенциал срещу нас друга отбранителна линия или другаде по фронта. Сега всеки ден им нанасяме огромни загуби,на практика ги държим в менгеме. Мечтите и плановете на Кремъл да достигне границите на Донецка и Луганска област възможно най-бързо се срутват", каза Резников, оправдавайки факта, че украинските въоръжени сили продължават да защитават Бахмут.

Според него фактът, че руснаците не успяват да постигнат успех до многократно обявяваните дати за планираното настъпление, "означава, че те губят психологически и там губят не само жива сила, но и техника и боеприпаси".

Резников каза, че сега моментът е решаващ за Украйна, тъй като тя се подготвя за контранастъпление.

Припомняме, че в последната седмица в интернет изтекоха секретни документи, които разкриват тайните планове на Съединените щати и НАТО за укрепване на украинските сили, за да започнат контранастъпление срещу Русия. Тогава Украйна отрече статията на "Ню Йорк Таймс".

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, нарече въпросните документи "фалшиви".

"След разпадането на СССР руското разузнаване е деградирало до степен, че единственият начин да се изкупи след "Солсбъри"*, "3-дневните планове" и т.н. е фотошопът и фалшивите изтичания в интернет пространството. Москва е нетърпелива да попречи на контранастъплението, но скоро ще види истинските планове на място", написа той в Туитър.

Впоследствие от президентската канцелария на Украйна обаче съобщиха, че военното командване на страната е обсъдило мерки за предотвратяване на изтичане на информация относно движенията и плановете на нейните сили.

Според статията на "Ню Йорк Таймс" документите, разпространявани в Туитър и "Телеграм", съдържат информация за доставки на оръжие, военните сили, включително загуби за двете страни и други подробности.

Москва в понеделник отхвърли твърденията, че може да стои зад изтичането на документи от разузнаването на САЩ за редица страни, включително Украйна. От Кремъл съобщиха, че има обща тенденция винаги да се обвинява Русия за всичко.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Резняков

    67 9 Отговор
    Момента е подходящ за офанзива към Слънчев бряг.

    Коментиран от #50, #87

  • 2 Объркано Атлантиче

    81 8 Отговор
    Изтеклите в мрежата секретни документи на Пентагона доказват, че САЩ и НАТО са основните двигатели на войната. Според World Socialist Web Site украинските военни действат като марионетни наемници.

    „Войната е творение на НАТО, който похарчи милиарди долари, за да превземе украинската политическа система и да превърне населението й в пушечно месо за разрушителна война, която доведе до стотици хиляди жертви сред руснаци и украинци“, се казва в текста.

    Коментиран от #7, #22, #61

  • 3 Павел

    64 12 Отговор
    От няколко месеца чакаме великото контраотстъпление на украинските нацисти.
  • 4 Адам Хилтън

    67 14 Отговор
    Контра-отстъпление ще има и това лято на украинци у Варна и Бургас.
  • 5 Помак

    43 10 Отговор
    ..окра и западя са като префалената цеганка ...коя разумна и читава армия се хвали че ще атакува...провала на укра (за штастие) е огромен , на западя и уса съшто
  • 6 Джордж Куни

    50 8 Отговор
    Тази контраофанзива стана бетер от реклама на шоуто на Рачков
  • 7 Объркано росначе

    11 29 Отговор

    До коментар #2 от "Объркано Атлантиче":

    Аз па не съм сигурен , че "изтеклите в мрежата секретни документи" не са уловка ... Кво ша кайш ?

    Коментиран от #28

  • 8 12343211

    7 13 Отговор
    Навремето излезе една историка, как лазер покоси множество хора...
    Ще ми се да се разберат преди това.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 олейчик

    48 9 Отговор
    Нищо няма да излезе от тая работа! Стига сте мрели за наглосаксонските интереси
  • 11 Ква контраофанзива бе

    48 11 Отговор
    Отекохте. Спасение нямате.
  • 12 нннн

    41 10 Отговор
    Куче, което много лае, не хапе. Тия ни проглушиха ушите с офанзиви и контраофанзиви. Май цялата пАра е за свирката. А парАта - за зелената дружинка.

    Коментиран от #44

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Арестович

    11 40 Отговор
    Руските окупатори ще имат възможност детайлно да се запознаят с украинските планове и след това да умрат.

    Коментиран от #76

  • 16 КРИМ вече е обезлюден от мужиците!

    13 42 Отговор
    Веят се синьо жълти знамена!
    Русия започна голямото отстъпление!
    Това вече е знамение!
    Касандра.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Айде бре, укро-нацитата

    28 10 Отговор
    Айде наканете се най-после, че от м. Август мин. година все ще нападате, и все бой ядете. Айде най-после решете как искате да "поемете" неминуемото!

    Аман от военолюбци дето само се бият по косматите гърди!
  • 19 Българин

    35 11 Отговор
    Русия ще победи

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Артëмовск

    39 6 Отговор
    Укрофашагите и наемниците не влизат в пряк бой с руските войски а играят мръсно, като използват населението за жив щит, поставят медицински кръстове на техника с боеприпаси, окупирали са се под жилищни сгради и т.н. което затруднява руснаците в преценката им дали пред тях стои фашист или мирен гражданин. Но въпреки евтините им номера руското знаме се вее в центъра на Артëмовск.

    Коментиран от #47

  • 22 Глей ся, Объркан,

    10 32 Отговор

    До коментар #2 от "Объркано Атлантиче":

    Никой не ти противоречи, че войната се спонсорира от НАТО и най-вече от САЩ. Ама те руснаците нали за това се готвят цял живот - да се изправят срещу НАТО и да го победят. Сега имат уникална възможност да го направят както те най-обичат - на чужда територия. Даже не е далеч, та да се оправдават. Е, доста подцениха украинците. Дано не подценят натовската армия когато я срещнат.

    Коментиран от #26, #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Опааа

    26 5 Отговор
    Оля! Мисирко! Колкото и да натъртваш на глупостите на поредният малоУмник,това няма да те направи по-умна! Все същата тЪ па чка ще си!
  • 25 Простия Урки превъзбуден ми се вижда

    23 8 Отговор
    От дрогата ще да е новата де!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Няма спасение !

    9 31 Отговор
    Русия губи войната с Запада !
    Беше много ясно от самото начало !
    В Хага чакат с нетърпение
    Джуджака от Кремъл !

    Коментиран от #63

  • 28 Объркано Атлантиче

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "Объркано росначе":

    Може..
    Редица местни телеграм канали и публикации са сигурни, че изтичането на документи е умишлено и това поведение на западните медии говори само едно: секретните данни трябва да дезинформират Русия. Обикновено Пентагонът няма да признае грешките си и западните медии не атакуват правителствената организация с такава ярост, каквато би трябвало да има в подобен световен скандал. Нехарактерното поведение ви кара да се чудите: това не е ли капан?
    А пък Западни медии твърдят, че документите са публикувани във форум за Minecraft. Една от версиите гласи, че те са публикувани в отговор на мрежов тролинг: двама играчи не повярваха на служител на ЦРУ, че той наистина работи в управлението и „го взеха за лъжец " В отговор на това мъжът изпрати секретни данни, които веднага попаднаха в затворения чат на любителите на Minecraft, откъдето се разпространиха по целия свят.
    НО!!
    Независимо от причината за изтичането на тези данни, това удря директно американската армия.
    Ако причината е отмъщение от бивш служител или гордостта и самохвалството на настоящ, то това е провал на службата за сигурност на Пентагона. Ако изтичането е целенасочено, тогава там е попаднала твърде много информация, която би дискредитирала Съединените щати в очите на техните съюзници. Смесването на вярна с невярна информация би вложила достатъчно съмнение към реалната обстановка на геополитическата сцена днес.

    Коментиран от #39

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Объркано Атлантиче

    28 7 Отговор

    До коментар #22 от "Глей ся, Объркан,":

    Както вървят нещата в САЩ, скоро ще се окажем в Трета световна война, но няма да имаме боеприпаси“
    Доналд Тръмп
    😅
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Уса

    17 9 Отговор

    До коментар #14 от "Сатана Z":

    CNN e медията на демократите все едно някой в България да взема на сериозно телевизията на БСП,не че няма някакви зрители.Та всичко,което казват по CNN e минало през филтърна хартия за кафе смятай го умножено по 5.Украйна имаха по-многобройна и силна армия от натовската и беше заплаха за самото нато,но отича в окопите
  • 34 Източна ромелия

    28 8 Отговор
    Този болен мозък каква контраофанзива бълнува. При Артьомовск 40 000 укри дадоха фира и се преселиха при Бандера.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Московско пъпчиво джендърче

    6 13 Отговор
    Пратиха ме в БАХМУТ
    Но ме напълниха с барут
  • 39 Объркано росначе

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "Объркано Атлантиче":

    Няма нужда , толкова да са обЕсняваш ... Кажи го в едно просто изречение ..

    Коментиран от #45, #79

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Станислав

    23 9 Отговор
    В тази война няма удобен момент за Украйна!
    Освен да се предадат разбира се!
    Ако някой все още не е разбрал в тази война на терен са Руснаци срещу Руснаци! Пояснявам: Украинците също са Руснаци по психика, физика и интелек. И СЕГА МАЛКОТО Украински Руснаци, няма как да победят многото Руски Руснаци!!
    Математика

    Коментиран от #49, #68

  • 42 Как кагда

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "Алкоголик":

    Зафтра
  • 43 Тръмп

    15 6 Отговор
    Ще има дезеленизация
  • 44 Ццц

    21 5 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Естествено. При сегашните успехи на ВСУ ще е трудно да се обясни на американския данъкоплатец защо плаща, за да пази фермата на Блек Рок в Източна Европа. Но персоналът ограби половината и потроши другата половина по наркомански наивен начин. Трябва да се поддържа версия, че всеки момент ще стане нещо. Виждаш,
    че много холивудски актьори ходиха в комуната в Киев, за да споделят опита си. Мислиш ли, че след като истината лъсна в интернет няма да има неудобни въпроси пред демократите за изборите догодина? Когато инвестицията не се отплаща, американците я зарязват. Помниш как чалмите ги изчегъртаха от Афганистан, та се наложи да им подарят толкова оръжие.И Зеленото увисва. За това е целия шум.

    Коментиран от #67

  • 45 Объркано Атлантиче

    13 6 Отговор

    До коментар #39 от "Объркано росначе":

    Независимо от причината за изтичането на тези данни, това удря директно американската армия.
  • 46 Русия ви

    11 11 Отговор
    Треска здраво
  • 47 ха ха хааа

    5 10 Отговор

    До коментар #21 от "Артëмовск":

    Толко се затрудняват ... 🤭😁 Най се "затрудниха" с Мариупол , там всички тухли и панели са долу ..

    Коментиран от #58

  • 48 Хохохо

    17 9 Отговор
    Държали ги в менгеме като че ли руснаците са обкръжени в Бахмут. Тоя наистина яко го хапе коня.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мъжа на урсула

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Резняков":

    Няма места. Хотелите са пълни с украинци, говорещи руски.
    Същото кат македонците - уж са македонци а говорят български

    Коментиран от #54

  • 51 Какво настъпление

    14 6 Отговор
    Зеления продал пушкалата
  • 52 Аве умник

    13 9 Отговор

    До коментар #49 от "Малииии що си про'ЗДТ":

    Кьорав ли си виж атласа ще ти изкара очите Русия е велика и ще победи тъпите тлантици

    Коментиран от #62

  • 53 Путин вдига бялото знаме !

    6 10 Отговор
    Вече е в бункера с памперс с крилца!
    Дехибилатора.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хаха хах0

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "ха ха хааа":

    Щом трябва....
    Макар, че това е патент на ФАЩ " 😉
    Агресорите–"миротворци" при терористичните си набези по целия свят не губят време в подбиране на цели, а просто унищожават всичко наред.

    Коментиран от #65

  • 59 Станислав

    6 5 Отговор

    До коментар #49 от "Малииии що си про'ЗДТ":

    Я кажи ти знаещия ( евнтоално) евроатлантик славянин, прабългарин, монгол, елин, римлянин, турчин, руснак, немец или има и индиско в твоето родсловие?
  • 60 Артилерист

    16 4 Отговор
    Укровермахтът вече няколко месеца ежедневно обявява "РЕШАВАЩИЯ МОМЕНТ" за своето контранастъпление. Истината е, че трябват още много пари, за да се мотивират за саможертва оредяващите редици на укроармията. Заградителните отряди от бандеровци само помагат за влошаване числеността на живата сила, трепейки двуомящите се да контранастъпват...
  • 61 БайБоцимир

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Объркано Атлантиче":

    И как НАТО и САЩ накараха джуджето от Кремъл да нападне? Или той е техен агент?
  • 62 БайБоцимир

    7 11 Отговор

    До коментар #52 от "Аве умник":

    Къде в атласа се вижда, че Русия е велика? Това си го говорите на сбирките с Копейкин ли?

    Коментиран от #73

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Кокоркиро

    4 4 Отговор
    Дарението от македонски танкове и български аероплани ще реши изхода

    Коментиран от #75

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Аве евроатлантици

    9 4 Отговор
    Тука сте смели списвачи защо не заминавате за Украйна да се биете
  • 67 нннн

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ццц":

    Още по- трудно ще се обясни на българския данъкоплатец защо плаща за опазване фермата на Блек Рок. Не че някой се кани да обяснява, де.
  • 68 Рамзан ага

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Станислав":

    Има една малка подробност,повечето украинци са рускоговорящи ромеи.Затова и така обичат да просят,все някой да им дава.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "ХА ХА":

    Може да почнем на първо време от теб.Харесай си дърво,по дебело и здраво,за другото нямаш грижа.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Русия е велика

    9 4 Отговор

    До коментар #62 от "БайБоцимир":

    И никога не е побеждавана и пак ще победи!!!!!!

    Коментиран от #88

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Дядо Баи Дръндър

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Арестович":

    Фантазията ти работи добре . Продължаваи имаш успех.
  • 77 Бат Котьо

    3 2 Отговор
    Завъдил съм в един язовир студоустойчив вид крокодили. Може да те черпя
    една разходка с водни ски.
  • 78 Бат Котьо

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "ХА ХА":

    Завъдил съм в един язовир студоустойчив вид крокодили. Може да те черпя
    една разходка с водни ски.
  • 79 Извинявай

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Объркано росначе":

    Не можеш, да прочетеш написаното или просто не можеш да го разбереш? Не се учудвам.
  • 80 стоян георгиев

    7 3 Отговор
    Кралят на скорпионите щял да съживява 500000 подземна укроармия и да прави офанзива.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Мдаа

    1 4 Отговор
    Тази война все повече заприличва на битката между Давид и Голиат ! Ха сетете се кой кого победи !
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Гларусче

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Резняков":

    Ех какви офанзиви имаше от Рускини по Черноморието .
    За по една водка , какви умения демонстрираха .
    Жалко че забягнаха към Анталия и Дубай .
  • 88 Един българин

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Русия е велика":

    Толкова слаба русия не е била.

    Коментиран от #89

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: