Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2023 08:30 3 353 110

ISW: "Русификация" - нацистите надигат глава в Русия

  • русия-
  • украйна-
  • нацизъм-
  • руска агресия-
  • русификация

Кампанията на Кремъл за "русифициране" в Украйна се връща обратно в самата Русия, тъй като продължава да дава възможност и да засилва откровено националистически гласове и идеологии

ISW: "Русификация" - нацистите надигат глава в Русия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кампанията на Кремъл за "русифициране" в Украйна се връща обратно в самата Русия, тъй като продължава да дава възможност и да засилва откровено националистически гласове и идеологии.

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна Институтът за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Русия е ангажирана в кампания за умишлена "русификация" в Украйна, насочена към унищожаване на украинската идентичност чрез множество военни, социални, икономически, правни, бюрократични и административни усилия.

Идеологиите, които стоят в основата на тази "русификация", формират и реторичния гръбнак на провоенното информационно пространство, което често отразява своя милитаризъм с твърд руски национализъм и силна ксенофобия, насочена както към Украйна и украинската идентичност, така и към вътрешните малцинства в самата Русия.

Вътрешните последици от възприемането на идеологията на "русификацията" се изразяват в реакциите на руските власти и на видни руски блогъри към етническите малцинства в Русия.

Няколко руски военни блогъри и коментатори публикуваха реакциите си на неотдавнашна новина за убийството на 17-годишен руски студент от група таджикски мигранти в Челябинск и използваха историята, за да критикуват мигрантите от Централна Азия и общностите на етническите малцинства за това, че не успяват да се интегрират в руското общество.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин обвини мигрантите, че дестабилизират Русия, като внасят тероризъм и екстремистки идеологии, и подчерта ролята на миграционната политика за осигуряване на обществения ред.

Бившият руски офицер и яростен националист Игор Гиркин засили критиката, че властите на Република Тувин връщат местните тувински имена на 104 административно-териториални единици, което един от военни блогъри осъди като ненужно "прокарване на граници" по време на война.

Разпространените на 12 април кадри в социалните мрежи показват група руски мъже, които отдават нацистки поздрав и преминават покрай административни сгради в Уфа, Башкортостан, докато крещят "Русия е за руснаците".

Тези прояви на ксенофобия и расизъм са пример за същността на вътрешната "русификация". Войната в Украйна даде възможност на най-яростните гласове в информационното пространство да консолидират своята идеология и да я проектират както към украинския народ, така и към неславянските малцинства в самата Русия. Тази динамика вероятно ще ескалира с продължаването на войната и ще надживее инвазията на Русия в Украйна, прониквайки в руското общество за години напред.

Тези вътрешнополитически последици от "русификацията" по ирония на съдбата продължават да прехвърлят тежестта на военните усилия върху общностите, които те маргинализират. По-рано Бастрикин е призовавал военните власти специално да набират мигранти от Централна Азия и Кавказ, получили руско гражданство, тъй като тези мигранти имат "конституционно задължение да защитават страната, която ги е приела".

Съобщава се, че руски служители в мигрантския център "Сахарово" в Москва изискват от служителите на центъра да предлагат на мигрантите договори за военна служба, както ISW вече съобщи.

Руските официални лица непрекъснато се насочват към мигрантски общности и общности на етнически малцинства в рамките на продължаващите усилия за създаване на военна сила, което до голяма степен прехвърля военното бреме на проекта за "русификация" в Украйна върху общности и лица, които са негови цели във вътрешен план.

Руските военни блогъри реагираха с приглушен тон на отказа на съда в Калужка област да разгледа дело срещу руския военен лекар и член на "Съюза на доброволците от Донбас" Юрий Йевич за "дискредитиране на руските въоръжени сили". На 12 април Козелският районен съд в Калужска област издаде решение за "връщане на протокола" за административно нарушение на Йевич и други материали по делото на руските правоохранителни органи, което позволява на тези органи да решат всички въпроси, свързани с материалите по делото.

Руските власти все още могат да решат да започнат съдебно преследване срещу Йевич по обвинение в "дискредитиране на руските въоръжени сили", след като прегледат и оформят тези материали по делото. Преди това руските военни блогъри широко осъдиха повдигането на обвинение срещу Йевич и изразиха опасения, че руските власти могат да използват закона като картбланш за потискане на всеки руски войник, доброволец или "патриот".

Руската националистическа общност продължава да възхвалява зверствата и да се застъпва за разширяване на жестокостта. Руските милиблогъри реагираха на широко разпространените кадри на руски войник, който обезглавява украински военнопленник. Свързан с Вагнер канал в Телеграм се опита да оправдае обезглавяването, като заяви, че и двете страни извършват брутални действия, и увери, че това обезглавяване няма да е последната насилствена екзекуция по време на войната.

Каналът твърди, че да бъдеш обвинен в бруталност по време на война е все едно да те глобят за превишена скорост по време на автомобилно състезание - твърдение, което се използва при обсъждането на два предишни видеоклипа с екзекуции на Вагнер.

Продължаващото използване на подобни жестоки тактики от руските сили и тяхната подкрепа в руското информационно пространство подкопава професионализма и дисциплината в руската армия.

Основни изводи

  • Кампанията на Кремъл за "русификация" в Украйна се връща обратно в самата Русия, тъй като продължава да дава възможност и да засилва откровено националистически гласове и идеологии.
  • Вътрешните последици от възприемането на идеологията на "русификацията" се проявяват в отговорите на руските власти и на видни руски милиардери към етническите малцинства в Русия.
  • Тези насочени към вътрешността на страната последици от "русификацията" по ирония на съдбата продължават да поставят тежестта на военните усилия точно върху общностите, които маргинализират.
  • Руските милиблогъри реагираха приглушено на отказа на съда в Калужка област да разгледа дело срещу руския военен лекар и член на "Съюза на доброволците от Донбас" Юрий Йевич за "дискредитиране на руските въоръжени сили".
  • Руската националистическа общност продължава да възхвалява зверствата и да се застъпва за разширяване на бруталността.
  • Руските сили проведоха ограничени наземни атаки в района на Кремина.
  • Руските сили продължиха сухопътните атаки в и около Бахмут и по линията Авдеевка-Донецк.
  • Руските сили продължават да изграждат отбранителни съоръжения в окупираните Запорожка област и Крим.
  • Руски официални лица продължават да прокарват закон, целящ подобряване на ефективността на издаването на призовки и разправа с руските граждани, които избягват наборна военна служба.
  • Украинският център за съпротива публикува доклад, в който подробно се описват мащабите на незаконните депортации на украински деца от Донбас в Руската федерация.

Източник: News.bg

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    53 70 Отговор
    Русия яко я закъса

    Коментиран от #28, #88, #90

  • 2 Българин

    52 69 Отговор
    Русия ще се разпадне
  • 3 Дразните вече

    82 45 Отговор
    Май пак иската да прехвърлите проблема...-в Украйна не виждате откровенният нацизъм--и то на държавно ниво...А тук сте седнали локуми на ни разстягате за руснаците...Що за лицемерие?

    Коментиран от #37, #104

  • 4 фен

    73 38 Отговор
    Мдаа. Кисело е гроздето! Явно, поражението на НАТО в Украйна не е блъф!

    Коментиран от #41

  • 5 Българин

    49 63 Отговор
    в момента в Русия има най-много нацисти

    Коментиран от #10, #22, #52

  • 6 Българин

    42 54 Отговор
    Русия ще загуби и тази война
  • 7 Пич

    62 37 Отговор
    Дрън дрън ярина !!! Тези , струва ми се , повече хи е страх , да не тръгне " русификацията " на запад , и то , повдигната от собствените им народи , отвратени от джендърията , и тиранията на фашизоидните и глупави западни управници !!!
  • 8 Българин

    35 49 Отговор
    късият цар на измислената империя ,отвори кутията на Пандора

    Коментиран от #55

  • 9 12343211

    45 24 Отговор
    Написаното си е вкарало автогол.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    39 46 Отговор
    руснаците се оказаха уникални диваци с огромни комплекси
  • 12 Българин

    39 46 Отговор
    Русия ще заличи осраинския фашизъм от лицето на земята. Слава на Русия и великия Путин. Единственият борец със сатаната

    Коментиран от #15

  • 13 Българин

    36 40 Отговор
    скоро ще има депутинизация в Матушка -кремълското джудже-в Хага

    Коментиран от #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Реалист

    29 25 Отговор
    Поамериканчените подлоги в Окрайнината докраха откровен фашизъм сред населението си.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Комуниста

    22 24 Отговор
    Либералите джендари имат проблем с патриотите защитници нa нац държави!

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    29 26 Отговор
    Русия ще бъде Московия

    Коментиран от #31, #57, #78, #89, #96

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Окраин4е

    24 25 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Киевска Рус вече не съществува това е част от РУСИЯ - РУСИЯ- РУСИЯЯЯЯЯЯ....

    Коментиран от #100

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Момчил

    31 24 Отговор
    Крадецът вика "дръжте крадеца". Руснаците били н.цисти. Утре ще кажат,че и Майкъл Джексън е бил наци и е преследвал черните . Нацита са украинците,които още през ВСВ са помагали чрез Бандера на Хитлер и това е факт. Бандеровците са в основата на сегашната украинска армия и всички са обрисувани с пречупени кръстове и очевадни фашаги. Няма как при тези факти руснаците да са фашистите. Да бъдат наречени окупатори,агресори - ок,има резон в това. Но е абсурдно да бъдат наричани нацисти и фашисти тези ,които се бият срещу онези обрисувани от глава до пети с пречупени кръстове. Не се излагайте,моля ви се. Не съм прокремълски настроен ,не харесвам нито Путин,нито Медведев, но и хич не харесвам американците и Памперса.

    Коментиран от #38, #58

  • 35 Дмитрий Лихачов

    20 16 Отговор
    “ Русия никога не имала и няма има никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.

    Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ХА ХА

    25 20 Отговор

    До коментар #3 от "Дразните вече":

    Русофилите са фашисти
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Момчил

    25 24 Отговор
    Да подкрепяш психопата Путин и руските терористи една година след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 500 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #43

  • 40 Eдин

    22 15 Отговор
    Олянце, малко се пооля с тази "пледоария" ! Каква е разликата между: "Make America great again!" и "Великая Русь!" А? ПИТАМ?

    Коментиран от #45, #50

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Момчил

    12 12 Отговор

    До коментар #39 от "Момчил":

    Не ми кради ник-а ,измисли си друг. Никой не подкрепя войната. Говорим за факти каквито определено западните медии укриват всячески.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Джохар Дудаев

    20 18 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.
  • 49 Накратко през годината:

    12 9 Отговор
    На амерканеца пак му се ловеше патлака,
    състави си той пъклен план.
    Този път искаше да "ф@к@" руснака,
    назначи един наркоман.
    Вова реши, че не може да чака
    и заповяда свойта атака.
    Вместо руснака
    се оф@ка американският план. И вместо победа
    насреща ревящ наркоман.
    Горкият Джо какво дочака,
    кой сега ще оправя батака,
    как се казваше тоз континент,
    от който в дял държахме
    доста голям процент?
    Сле като разбира
    къде Европа се намира,
    заповяда Джо на момента:
    "Войната да не спира,
    европейците ще перат пешкира,
    викнете Макрон да му вдигнем процента."

    Коментиран от #61

  • 50 Оля

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "Eдин":

    Посоката на човеко потока.
  • 51 Професора

    11 12 Отговор
    Американските ценности са джендарство и педофили
  • 52 Руските

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Нацисти са само във твоята и такива като теб глави
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 !!!?

    18 9 Отговор
    Нацизмът в Русия - 1917 и днес !!!?

    Коментиран от #64

  • 55 Българин

    4 14 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    имах предвид зелю
  • 56 Изумен

    12 11 Отговор
    Не мога да си представя толкова лошо място в света, че да го напуснеш и да станеш имигрант в Русия?!!
    Да няма някаква грешка?
  • 57 случаен

    7 15 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    а осрайна нема да я има изобщо
  • 58 ХА ХА

    14 10 Отговор

    До коментар #34 от "Момчил":

    Сталин е ибил 3 000 000 украици.
    Какъв е според теб?
    Врагът на моя враг е мой приятел.

    Коментиран от #62, #84

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ХА ХА

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "Накратко през годината:":

    Батака ф@к@ само руснака
    а тут@к@ само @к@ @к@
  • 62 любопитен

    7 5 Отговор

    До коментар #58 от "ХА ХА":

    Ако може поименно имената на тези украинци? За по-голяма достоверност на написаното!

    Коментиран от #68

  • 63 ХА ХА

    0 5 Отговор

    До коментар #59 от "БЕЙ хазаров!":

    За вами самочетвЪртит
  • 64 Хамсал

    6 9 Отговор

    До коментар #54 от "!!!?":

    Може ли без заблуждения и внушения? "Древният арийски символ е бил елемент от отличителния знак на ръкавите на униформите на калмцките национални формирования, чието вероизповедание е било будизмът. " Стига с тази козяшка пропаганда!

    Коментиран от #65

  • 65 !!!?

    10 6 Отговор

    До коментар #64 от "Хамсал":

    Именно "НАЦИонални формирования" !!!?

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хамсал

    8 4 Отговор

    До коментар #65 от "!!!?":

    Хайде малко да те захлеба-"Военновъздушните сили на Финландия, които повече от век имаха свастика като част от емблемата, са заменили противоречивия символ със златен орел, обявиха от въоръжените сили на скандинавската страна, предаде АФП."
  • 68 ХА ХА

    1 5 Отговор

    До коментар #62 от "любопитен":

    Не си струваш
  • 69 !!!?

    5 6 Отговор

    До коментар #66 от "Хамсал":

    Нация, национални, националистически, нацистки - коренът е един и същ !!!?

    Коментиран от #74

  • 70 лицеемрните помии от запад

    4 7 Отговор
    нациста вика - дръжте нациста
  • 71 А ние

    5 5 Отговор
    постоянно четем как украинците държат руските военнопленници на луксозни хотели…
  • 72 БЕЙ хазаров!

    8 9 Отговор
    СЛАВА РОССИИ !С НАМИ БОГ!

    ПРОЩАЙ украйна, ПОБЕДА ЗА НАМИ!

    Коментиран от #76, #80

  • 73 Българин

    4 2 Отговор
    Ха ха!Какво става другари?Ще търсим врага с партиен билет?Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено!

    Коментиран от #77

  • 74 Хи их хи

    5 4 Отговор

    До коментар #69 от "!!!?":

    Село Бутан, Врачанско и държавата Бутан, област Азия". Не корена ами и цялото име им е еднакво!
  • 75 Абсурдистан

    6 5 Отговор
    Традицията продължава. И в миналото не е имало същиствена разлика между нацизма на Хитлер и комунизма на Сталин. Днес Путлер е горд продължител на тази традиция!
  • 76 1234

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "БЕЙ хазаров!":

    Кой бог? Този на главорезите?

    Коментиран от #87

  • 77 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Малко съм сиганин ама малко
  • 78 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Скоро Киев ще е Руски

    Коментиран от #79, #82, #91

  • 79 Сметах ,сметах...

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.
  • 80 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #72 от "БЕЙ хазаров!":

    Само да те питам,как се отразява боя на хазарите на пригожин дето е евреин? Кка се отразява на путин дето майка му е еврейка? Кка се отразява на най добрия приятел на путин Аркадий розенберг? Как се отразява на соловьов ,пропагандиста на кремъл дето е чистокръвен еврейн? Кка се отразява на паметта на жириновски дето бе евреин.

    Коментиран от #92

  • 81 Наблюдател

    7 4 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
  • 82 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    7 3 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Доброволните руски роби съвсем изпушихте!
  • 83 🤣🤣🤣🤣

    5 3 Отговор
    А в РАЦЦИЯ нямало НАЦИСТИ. Има клип в Интернет ,пленен руснак от Вагнер с пречупен кръст тутаировка. Украинца обаче го излекува.
  • 84 Момчил

    6 0 Отговор

    До коментар #58 от "ХА ХА":

    Той Сталин е избил над милион българи от Волжка България. По-, скоро това кажи,ако го знаеш въобще. Да, Сталин е избил косвено и милиони украинци чрез гладомора,което е безспорно. Но повече сме се загрижили за чуждите вместо за своите. Странно племе са българите. Плачат повече на чужд гроб.

    Коментиран от #86

  • 85 АЗОВ,АЙДАР,ДЕСЕН СЕКТОР

    0 3 Отговор
    Те са пионерчета добрички
  • 86 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Момчил":

    Сега говориме за украйна и русия. За България и русия ще говориме когато стане въпрос.
  • 87 БЕЙ хазаров!

    3 3 Отговор

    До коментар #76 от "1234":

    НА НАШИЯТ ОБЩ С РУСНАЦИТЕ БОГ!
  • 88 МММ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    От фронта те търсят бил си дезертьор
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тук ли спиш или добре ти плащат?
  • 91 Коко

    3 3 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Киев не, но Одеса със сигурност. Ще останат без излаз на море украинците.
  • 92 БЕЙ хазаров!

    3 5 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    МНОГО ДОБРЕ СЕ ОТРАЗЯВА!
    ВСЕКИ СИ ПРАВИ ИЗБОРА !
    ЗА АНТИ-РУСКИТЕ хазари( юд€й) - БОЙ!
    КАТО НЕ ЩЕШ МИРА, НА ТИ СЕКИРА!

    Коментиран от #93

  • 93 стоян георгиев

    7 5 Отговор

    До коментар #92 от "БЕЙ хазаров!":

    Бой по путин? Тва сигурно е шега.особено изречена от пропутинов фен!

    Коментиран от #98

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 МММ

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Всеки сайт има нужда от трол
  • 97 Така е

    3 6 Отговор
    Руснак звучи гордо!

    Коментиран от #102

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Мдааааа

    4 1 Отговор
    Сега "Русия над всичко" , "Русия за руснаците" остава да се появи и "хайл путин" и всичко ще си дойде на мястото.Ама това не било нацизъм, било русизъм??И руснаците били се борили сега против нацизма???!
  • 100 АМИ ОТИВАЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Окраин4е":

    В РАЯ НА ЗЕМЯТА РУСИЯ РУСИЯЯЯЯЯЯА БЕ ВАТНИК УШАНКОВ.
  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ,

    4 0 Отговор
    Цялата им държава е фашистка начело с дребния диктатор с топчетата, подсъдим и издирван от международния съд в Хага за престъпления срещу човечеството, Z, V , хайл , таваришчи
  • 102 Звучеше

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Така е":

    звучеше,звучеше......
  • 103 Антон

    5 1 Отговор
    Че те фашистите с Путин начело управляват, сега и нацисти имало.
  • 104 Ааа не

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дразните вече":

    Целия свят говори за руския неофашизъм, а ти още не си разбрал(а)? И продължаваш с манипулациите?!?
  • 105 Любопитен

    5 3 Отговор

    До коментар #98 от "БЕЙ хазаров!":

    А БРЕ РУСИЯ ТАКА ЛИ ПАЗИ ПРАВОСЛАВИЕТО КАТО НАПАДА ПРАВОСЛВНИ?

    Коментиран от #109

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Демоназ

    5 2 Отговор
    Руснаците пиха една студена вода. Първо бяха славяни, а днес се имат за викинги ново 20 всеки път. Голяма част от руските националисти отидоха се бият на страната на Украйна. Руския национализъм е доста сбъркана идея като цяло. Само вижте национал-болшевики и подобни щуротии. Самата Русия ще стане рашастан след време. Погледнете и за москвабад и ще паднете от смях. Самия потин подтиска националистите там. Руското общество няма идентичност и не знаят кои са самите те. Ще последват и гражданска война между различните народности там.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ха хо

    2 3 Отговор

    До коментар #105 от "Любопитен":

    А украинските видеа какво правят с и в православните храмове защо не гледаш и коментираш? Или те там са руски Ишпиони? А батальоните "Шейх Мансур" и "Дудаев"-чеченци, които от 2014 година се бият на страната на украинците? те кого избиват? Ай да слезеш на земята и да продължиш да си пълзиш!
  • 110 Вирус

    1 0 Отговор
    Хахаха института що не забелязахте това преди пропагандата работи на кой ли се връзва вече
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания