23 Април, 2023 05:17 651 4

Папа Франциск: Грижата за планетата Земя е морално задължение

  • папа франциск-
  • ден на земята

Бог е поверил на хората отговорността да бъдат настойници на творението, написа в Туитър светият отец

Папа Франциск: Грижата за планетата Земя е морално задължение - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск каза днес, че грижата за планетата е "морално задължение" в публикувано в "Туитър" послание по случай Деня на Земята, предаде италианската агенция АНСА за БТА.

"Книгата "Битие" ни казва, че Бог е поверил на хората отговорността да бъдат настойници на творението (Битие 2:15). Затова грижата за Земята е морално задължение за всички мъже и жени като Божии чада", написа светият отец в "Туитър".

Папа Франциск направи защитата на околната среда една от главните теми по време на 10-годишния си понтификат и през 2015 г. посвети енцикликата си "Лаудато Си" на "грижата за нашия общ дом".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Планета ТВ

    8 1 Отговор
    А Грета тумберг какво каза по въпроса?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ще те згазят пак.

    5 0 Отговор
    И ти също си под страха на ФАЩ и не смеете да назовете нещата с истинските им имена.В същност ти започна ама те згазина и млъкна ,уплашиха те.Жалко, че страха ви парира,че сте подвластни на страха.
  • 4 Чеп

    1 0 Отговор
    А приятелите на папата които взривиха СП знаят ли колко замърсиха планетата ???