Last news in Fakti

24 Април, 2023 11:19 1 050 10

Опитите на Макрон да привлече Китай като посредник се провалят

  • макрон-
  • китай-
  • пекин-
  • опити-
  • посредник-
  • украйна-
  • русия-
  • мир

Поради изявленията на представители на официален Пекин

Опитите на Макрон да привлече Китай като посредник се провалят - 1
Източник: БГНЕС

Опитите на държавния глава на Франция Еманюел Макрон да привлече Китай като посредник за прекратяване на войната между Русия и Украйна се провалят, а изявленията на представители на официален Пекин нанесоха нови удари върху стратегията на френския лидер, коментира Bloomberg.

Китайският посланик във Франция Лу Шей постави под съмнение суверенитета на бившите съветски държави. Това предизвика силна реакция в Европа, особено в страните от бившия съветски блок - Естония, Латвия и Литва.

Агенцията отбелязва, че подобни изявления са удар по стратегията на Макрон за посредничество на Китай при разрешаването на конфликта в Украйна.

"Коментарите на Лу, който е известен с твърдите си изявления по телевизията, прозвучаха като още един студен душ за надеждите на Макрон да накара Пекин да сътрудничи на Украйна. Въпреки че Китай се смята за неутрален, неговата позиция подсилва тази на руския президент Владимир Путин срещу Украйна“, обобщава агенцията, пише "Фокус".

Отбелязва се, че самостоятелните стъпки на Макрон, предприети без предварителни консултации, предизвикаха критики в Европа и САЩ. Източници, близки до Белия дом, отбелязват, че администрацията на американския президент Джо Байдън е била раздразнена от "свободната практика на Макрон по деликатен дипломатически въпрос, без да се консултира със съюзниците“.

По-рано президентът на Франция помоли Китай да помогне за организирането на преговори между страната и Русия. Пекин одобри плана на Париж. Не всички страни от ЕС обаче подкрепят позицията на Макрон за посредничеството на Китай в конфликта.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    26 1 Отговор
    Бунтовете във Франция продължават и франсетата няма да се откажат с борбата си против бруталните капиталисти на власт във Франция и подлогите и марионетките в ЕС!
  • 2 На Китай

    29 1 Отговор
    Им е през макарона за Макрона.
  • 3 Механик

    27 0 Отговор
    Китай ще бъде посредник, където и ако реши. Макарона не го бръснат за нищо. Една поалжирчена Франция, отдавна не е фактор.
  • 4 гого

    29 1 Отговор
    Ама те не разбраха ли че никой не ги бръсне за слива в Китай ,отидоха като арслани и се върнаха като пос....дори урсолитка на редовен полет и където и мястото за какви се мислят ....няма да забваря какви гръмки статии имаше в тази медия как урсолитка щяла да забрани това онова на Китай хахах това да не ЕС да прави далавери с ваксини за милиарди и нейния мъж да трупа кинти хахахха
  • 5 Фокусника

    19 0 Отговор
    Цирка с изказванията на Макрон е параван, за да може ЕС с "чисто (проамериканско) сърце" да наложи санкции на Китай.
    Ловим риба на гола кука!
  • 6 Объркано Атлантиче

    31 2 Отговор
    Страните от бившия СССР „нямат действащ статут в международното право, тъй като няма международно споразумение, което да уточнява статута им на суверенни държави“ Украйна е една от тези бивши съветски републики❗️...и, че „има история, в която Крим първоначално е бил част от Русия. Хрушчов беше този, който предложи Крим на Украйна, но по времето на Съветския съюз."
    Това каза китайският посланик във Франция Лу Шей.

    А Европа е бясна. Статутът на постсъветските страни в международното право е неясен. Тъй като обикновените граждани не са запознати от лидерите си за правните споразумения за това, някой трябваше да каже истината най-после и в ефир. Това наистина вбеси Европа, защото просто лъжите им цъфнаха през екраните на цензурираните от самите тях медии.

    Около 80 европейски парламентаристи в писмо призоваха френския външен министър да обяви китайския посланик в Париж за персона нон грата заради думите му за Крим.
    А къде бяха тези 80 евродепутати, когато САЩ разбиха 10 суверенни държави под предлог за демокрация?
    Ами признайте си вече, че това е политика от лицемери и на двойни стандарти.
    Истина е неудобна, за лъжците на Европа! 😅 Така работи днес "демокрацията". Изопачена до корена на значението си и използвана , като щит за куртоазния в диктаторски европейски елит днес.
  • 7 Гай Турий

    18 0 Отговор
    Макаронът е обзет от мания за световно величие. Не е фактор за това. Той е един нещастник с психически проблеми, геронтофил, маняк за натягане, като всеки мъник обзет от комплекси з авеличие. Гледай си страната, ще те метнат на гилотината.
  • 8 Иван

    10 2 Отговор
    Джангъл Борел да опита.
  • 9 БАНко

    13 2 Отговор
    НАПОСЛЕДЪК НЕ ПРОЧИТАМ НИКЪДЕ ПОДКРЕПА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ , ОБЯВЕНИ ОТ СВЕТА КАТО ЛЪЖИ !!!
  • 10 Ха ха ха

    10 1 Отговор
    Знаем го тоя макарон - неадекватен любител на дъртофели .....
Новини по държави: