Last news in Fakti

27 Април, 2023 19:42 2 528 20

Журналист: Путин се притече на помощ на Ердоган за слуховете колко точно е болен

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • помощ-
  • слухове-
  • болести

Реджеп Ердоган се опитва да играе ролята на посредник. Не признава присвояването на Крим, не признава завладяването на територии. Той обаче не критикува Русия. Той смята, че трябва да е равно отдалечен. Той си е в НАТО, възползва се от тази ситуация за своите вътрешнополитически и икономически цели, коментира Светослав Терзиев 

Журналист: Путин се притече на помощ на Ердоган за слуховете колко точно е болен  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В Судан и в други африкански държави войните не свършват, само от време на време се засилват и привличат вниманието на обществото. Това заяви журналистът от в. „Сега“ Светослав Терзиев в ефира на Nova News.

„Судан е държава с изключителна бедност. Преди години от нея се отцепи Южен Судан, поради това, че бедността тласка хората към вражди помежду им. Малкото налични ресурси водят до насилие. Не е чудно, че бивши съюзници като сегашните воюващи влизат в битка. Не виждам решение в близко време. Може да има примирие под международен натиск, включително от Русия, която се намесва“, смята той, цитиран от novini.bg.
„Когато на някоя територия, в случая Судан, има сблъсък на големи държави, привличат вниманието на медиите. Когато воюват помежду си, не ги забелязваме. „Вагнер“ не чака покани, може сама да се покани и го прави. Така го направи и в Украйна, там главорезите са острието на руската агресия. Това е групировка, съставена от затворници предимно, излежаващи присъди, но с условието да воюват и ако не ги убият, имат перспективата да бъдат освободени. Много държави я разглеждат като терористична организация. Това не е законно държавно формирование, макар да върши работа на режима на Путин. Групировката се „перчеше“ в африкански територии предимно с френско влияние. Това, че печелят Буркина Фасо, не допринася особено за руския авторитет. В ООН продължават да нямат много приятели и така е от месеци“, коментира още той.

По думите му често моралът не е водещ в международната политика. „Русия имаше много голям интерес от председателството на Съвета за сигурност на ООН, за да докаже своето международно присъствие, което е доста отслабено. Държава, която е такъв нарушител на устава на ООН, да се явява негова защитница – това е пълен абсурд. И външният министър Сергей Лавров водеше заседанието, афиширайки, че не го интересува мнението за другите държави.“

„Реджеп Ердоган се опитва да играе ролята на посредник. Не признава присвояването на Крим, не признава завладяването на територии. Той обаче не критикува Русия. Той смята, че трябва да е равно отдалечен. Той си е в НАТО, възползва се от тази ситуация за своите вътрешнополитически и икономически цели. Той днес точно получи подкрепа от Русия. Справянето със слуховете за това колко точно е болен – на помощ му се притече Владимир Путин. Показаха, че двамата са разговаряли по телефона и после са комуникирали чрез видеовръзка. Путин му се притече на помощ, за да покаже, че Ердоган може да продължи да управлява“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Митре,малце ....болен.........
  • 2 Софиянеца

    2 14 Отговор
    Рослямска държава господа рускофилистици

    Коментиран от #6, #13

  • 3 Голем мирикански мерак

    18 1 Отговор
    Ердоган да го няма. Много непослушен и защитава турски интереси.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Св терзиев?!

    13 1 Отговор
    Ма кой си ти бе,егати и разбирача! Що не си налагаш мръсните парцалки?!
  • 6 Скрий се бе

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянеца":

    Само пщапагалите повтарят опорките непрекъснато, без дума против Русия или Путин веднага господаря ги наказва.
  • 7 Какво

    4 0 Отговор
    Става в бахмут защо няма новини

    Коментиран от #9, #14

  • 8 *Скандално*

    13 1 Отговор
    Кой в България получи $47,7 милиона от САЩ за „противодействие на руското влияние".

    Коментиран от #11

  • 9 Новините са

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Какво":

    Кадировците го превзеха миналата година и след това изчезнаха
  • 10 А братята говедари

    9 1 Отговор
    имат проблем.
    Без дълги прелюдии, нека направим основния извод: „дълбоката държава“, която всъщност ръководи Америка и се опитва да управлява целия свят, има ясна „криза на жанра“. Тя няма резервна скамейка. Няма друг кандидат освен Байдън, изпаднал в дълбока и вече явна деменция.
  • 11 Мммммм

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "*Скандално*":

    Как кой? То явно се вижда кой. Те сами се издават с яростната си реторика. Ще получат хемо...роиди от напъни. Мммм
  • 12 АААА

    14 1 Отговор
    Ти ако си журналист аз съм колело от печка . По вероятно да си подлога на козяк. Ердоган се усети че искат да го вкарат във война с Русия и се отдръпна а краварите му спретнаха пуч и ако не беше Путин да го предупреди щяха да го свалят .Ето за това сега им играе наопаки

    Коментиран от #20

  • 13 "Софиянец"

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянеца":

    от коя маала пишеш?
  • 14 Щото са

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Какво":

    неблагоприятни за Укрия и нашите не смеят да ги съобщават.
  • 15 Факт

    7 5 Отговор
    Руснаците и Украинците имат най-голяма заслуга за изгонването на османците и сега той с удоволствие продава оръжие и на двете страни и се наслаждава как се избиват

    Коментиран от #18

  • 16 ха сега де!

    1 6 Отговор
    Много странно за какви болежки си говорят двата п-амперса.
  • 17 Любо

    8 1 Отговор
    Всичко каквото прочетете в манипулативната статия да се разбира точно наобратно .
  • 18 Верно ли

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    Пък ние хич не даваме оръжия
  • 19 Рашка с чашка

    1 7 Отговор
    И двамата са пътници , но още не го приемат. Ердоган ще загуби изборите в Турция, а Путин ще загуби войната в Украйна.
  • 20 Рашка с чашка

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "АААА":

    Само че и на турския народ му писна от диктатора Ердоган и неговите роднини. Предстои да загуби изборите в Турция и да стане клиент на турската прокуратура!
Новини по държави: