Last news in Fakti

28 Април, 2023 08:10 470 1

7 загинали при пожар във влак в Пакистан

  • пожар-
  • пакистан-
  • влак

Влакът се е запалил в Хайрпур, област на около 500 километра северно от Карачи, столицата на провинция Синд

7 загинали при пожар във влак в Пакистан - 1
Снимка: Twitter

Най-малко седем души починаха, след като пътнически влак се запали тази нощ в Южен Пакистан, съобщава "Ройтерс".

Влакът се е запалил в Хайрпур, област на около 500 километра северно от Карачи, столицата на провинция Синд. Той каза, че шестима души са загинали при пожара, докато една жена е загинала, когато е скочила от прозореца на движещия се влак.

Пламъкът е нанесъл големи щети и на няколко други вагона във влака. Причината остава неясна.

Телевизионни кадри показаха няколко изгорели части от влака, който пътуваше от Карачи за източния град Лахор, когато вагон се запали. Местни медии съобщиха, че пламъците са обхванали влака в сряда вечерта, като са обхванали няколко вагона.

В Пакистан бедните пътници често носят свои собствени малки газови печки във влаковете, за да приготвят храната си, въпреки правилата, забраняващи тази практика. Правилата за безопасност често се пренебрегват в претъпканите влакове. Железопътните инциденти в Пакистан често са резултат от лоша железопътна инфраструктура и служебна небрежност.

През 2019 г. най-малко 74 пътници бяха убити и десетки бяха ранени при пожар във влак, предизвикан от експлозия на газова печка за готвене в източната провинция Пенджаб.

Също в четвъртък, крайпътна бомба се насочи към полицейски автомобили в Хуздар, област в нестабилната югозападна провинция Белуджистан. Загина началник на местната полиция, работещ за работещия отдел за борба с тероризма.

Никой не пое незабавно отговорност за атаката, но подозрението падна върху сепаратистки групи и екстремисти, които поеха отговорност за предишни подобни атаки в региона и на други места в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кадир

    1 0 Отговор
    Че те вагоните са като нашите в БГ.