Last news in Fakti

28 Април, 2023 13:49 1 064 16

Русия ще увеличи бойната готовност на базите си в Централна Азия

  • русия-
  • шойгу-
  • бази-
  • азия-
  • централна

В отговор на американското присъствие там

Русия ще увеличи бойната готовност на базите си в Централна Азия - 1
Източник: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че Москва е в процес на засилване на бойната готовност на военните си бази в Централна Азия в отговор на опитите на САЩ да увеличат присъствието си в региона, предаде Ройтерс, като се позова на руската новинарска агенция РИА.

Москва има военни бази в Киргизстан и Таджикистан, припомня Ройтерс.

На среща в Индия с министри на отбраната, по време на среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, Шойгу, цитиран от РИА, каза, че САЩ и техните съюзници се опитват да разположат военна инфраструктура в региона.

"САЩ и техните съюзници под претекст, че оказват помощ в борбата срещу тероризма, се опитват да възстановят военното си присъствие в Централна Азия", каза Шойгу.

Сред коментарите от различно естество, които той направи по време на срещата, беше и изказването му, че Вашингтон се опитва стратегически да победи Русия в Украйна и да породи заплаха за Китай, цитира БТА.

Шойгу, цитиран от РИА, добави, че действителната цел на Запада в Украйна е да победи Русия, да се превърне в заплаха за Китай и да затвърди своя монопол. "Почти всички" страни членки на НАТО са мобилизирали военните си способности срещу Русия, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гаг

    5 3 Отговор
    да що ве да не би китайцие да са се снабдили с 1 тон възелин да им го вкарат от от заде
  • 2 Българин

    7 7 Отговор
    Русия приключи
  • 3 Българин

    9 7 Отговор
    Русия ще бъде Московия
  • 4 Историк

    6 8 Отговор
    Изпуснаха Казахстан, и сега бързат да отиват да "асвабаждават" други държави от свободата им.
  • 5 майстор

    3 4 Отговор
    Молдова не е в Централна Азия.
  • 6 Варненец

    7 5 Отговор
    И с какво ще засили бойната готовност?? Затворниците свършиха, чмобиките избягаха преди да ги могилизират, останаха само лАшади, за които Еритрея ще достава трАва в неограничено количество. :)
  • 7 генч

    7 5 Отговор
    тия яко са изперкали искат пак да върнат ссср в предишните си граници, май шизофренията и деменцията е почукала на главата на началството в РФ
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    Русия се управлява от малоумници.
  • 9 Ескимоса

    4 3 Отговор
    Се е уплашил нещо, споко бе ескимос, никой няма да ви довърши, вие сами самички ще се довършите както винаги, най бедните най мизерните без канализация без пътища в калта, все пак официално е че 27 процента от руското население живее е сгради без вътрешни тоалетни
  • 10 Историк

    6 3 Отговор
    Редно е да се отбележи, че в настоящия момент РуЗЗия не може да направи нищо такова - даже напротив, изтеглят се сили и ресурси от базите й по света, за да се хвърлят в Украйна. За това има множество доказателства. Става дума за поредната пропаганда предназначена за вътрешна употреба, в която фашисткия режим в Кремъл "демонстрира", че държи нещата под контрол. Реалността е, че навсякъде руското веонно присъстевие отслабва. Затова и в Армения само гледат, докато азерите правят каквото си искат.
  • 11 Тц,тц,тц

    6 2 Отговор
    "Москва има военни бази в Киргизстан и Таджикистан",скромно не казват за Армения,Сирия и Африка.
    Ама как може да човъркате вярата на наште русофили-Русия няма военни бази никъде,даже и в Русия и точка!
  • 12 Никой

    2 1 Отговор
    Руския президент палячо подписа указ , който позволява депортиране от анексираните територии на Украйна на хора без руско гражданство,ако не желаят да приемат такова. Това сочи официалния портал за ПРАВНА ИНФОРМАЦИЯ НА РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Съгласно този УКАЗ гражданите на Украйна или притежаващи паспорти на самопровъзгласили се ДНР , ЛНР , ТРЯБВА ДА СТАНАТ ГРАЖДАНИ НА РУСИЯ, ИЛИ ДА ЗАЯВЯТ,ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ! Второто обаче ги превръща в чужденци, считано от 1 юли 2023 г. и така ,че ще трябва да бъдат експулсирани. Депортирани ще бъдат и тези ,които създават " ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ " на Русия. СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ЧУГУНЕНИТЕ ГЛАВИ ДА ВДЯВАТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. Пропорционално на тази воля не би ли трябвало и ние да експулсираме нашите български русофили ? Не било ДЕМОКРАТИЧНО,НАРУШАВАТ СЕ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА И СВОБОДИ. ! Ти да видиш !
  • 13 ха ха хааа

    1 0 Отговор
    Ако го нямаше това ЩЕ ...🤭😁
  • 14 Никой

    0 0 Отговор
    ЩЕ, ЩЕ !
  • 15 😂......

    0 1 Отговор
    Докато цапате гащите в Бахмут ще ви изритат като мръсни кучета от централна Азия, целият свят видя че не струвате нищо, само перченето ви остана, сега украинците като ви наритат и от Украйна и него няма да го има, аре в блатата и по тихо.
  • 16 Кирпича

    0 0 Отговор
    На този скотовъд мястото му е в тайгата , при Дерсу Узала.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания