Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Април, 2023 12:59 4 589 101

Украинското контранастъпление няма да доведе до значителни резултати

  • украйна-
  • киев-
  • контранастъпление-
  • русия-
  • резултати

Но става все по-трудно да се отложи

Украинското контранастъпление няма да доведе до значителни резултати - 1
Източник: БГНЕС

Британският Sunday Times публикува статия на проф. Марк Галеоти, експерт по Русия и автор на над 20 книги. В нея той отбелязва, че въпреки желанието на украинската армия и политици, контранастъплението на въоръжените сили на Украйна най-вероятно няма да доведе до значителни резултати, но става все по-трудно да се отложи, включително по политически причини .

Британски офицери, които са работили с украинската армия, съобщават, че украинските сили са настроени решително, каза Галеоти. От друга страна, според изтеклите оценки на американското разузнаване, Украйна едва ли ще постигне много повече от скромни териториални придобивки.

"Досега украинските военни демонстрираха не само умение и решителност, но и въображение", пише авторът, отбелязвайки успехите на украинската армия в отбраната в първата фаза на конфликта.

Украинците също често успяваха да изненадат руснаците на оперативно и стратегическо ниво, както например по време на Харковската офанзива. Нанасяйки удари в момент, когато вниманието на Москва беше съсредоточено на юг и в райони, където руските войски бяха оскъдни, те успяха да завземат повече от 12 000 квадратни километра за един месец.

Въпреки това, докато украинците бързо овладяват 230 нови и обновени западни танка и 1550 други бронирани машини, те все още нямат подходящата противовъздушна отбрана за голяма офанзива. Западните експерти също не са сигурни дали старшите командири ще могат да се адаптират към новите системи толкова добре, колкото войниците, които ги управляват.

"Въпреки това, Киев няма реален избор, освен да започне голяма пролетна или лятна офанзива. Неговите лидери все повече се поставят в ъгъла", каза Галеоти. Президентът Зеленски умело управлява Запада, но за да запази подкрепата му, той трябва да покаже това, което във Вашингтон доста безвкусно наричат ​​"възвръщаемост на инвестициите".

Зеленски също трябва да балансира вътрешната политика. Ястреби като Кирил Буданов, шефът на военното разузнаване на Украйна, не желаят да чуят за преговори с Москва, въпреки че някои в правителството смятат, че моментът вече е подходящ за тях.

Западните страни също имат своите ограничения. В допълнение към трудностите, включително политически, с доставката на нови модерни оръжейни системи (изтребители F-16 или ракети с голям обсег ATACMS), има остър проблем с липсата на боеприпаси.

В момента украинците харчат повече 155-мм снаряди за един месец, отколкото САЩ произвеждат за една година, напомня Галеоти. Западът инвестира в нови производствени мощности, но това отнема време.

В Москва осъзнават това и се готвят за отбрана.

Според украински оценки, потвърдени от британското министерство на отбраната, в резултат на това броят на руските жертви е намалял с почти една трета. Все повече и повече окопи и укрепления се виждат на сателитни снимки, особено по вероятните линии на украинска офанзива на юг.

Наистина, Русия също има проблеми, отбелязва авторът. На руснаците също им липсват боеприпаси и прецизни управляеми ракети.

"Нещо повече, Путин иска успех, но колкото по-агресивни са руските операции, толкова повече загуби понасят руските войски и толкова по-скоро той отново ще се изправи пред труден избор - как да компенсира липсата на войници", пише Галеоти.

За компенсиране на загубите ще е необходима или нова вълна на мобилизация, или изпращане на фронта на наборници. И двата варианта ще бъдат непопулярни и Путин бърза да вземе такива решения, особено преди регионалните избори през септември.

"По този начин, докато сили извън контрола на Зеленски тласкат Киев да атакува, Москва неохотно се готви за защита, разчитайки само на надеждата да надвие волята на Украйна за съпротива и желанието на Запада да я финансира", пише Галеоти. "Това е практически единствената стратегия, която Путин може да приеме."

Авторът също така отбелязва, че международната роля на Русия намалява, въпреки войнствените изявления на руското външно министерство.

Москва избягва директни провокации срещу НАТО, като например избягва удари по западните маршрути за доставка на оръжия за Украйна и избягва полети близо до границите на блока.

"Дори онези държави, които Москва някога е смятала за второкласни сили, сега имат правото да налагат вето на някои аспекти на руската политика или поне възможността да изискват висока цена за помощта си", напомня Галеоти, посочвайки Турция и Иран като примери, които сега са все по-активни в региони, които Москва някога е смятала за свои.

"Колкото по-дълго продължава войната и колкото повече щети се нанасят на руската икономика, толкова повече Китай набира сила", отбелязва авторът. - Въпреки радостните комюникета след посещението на президента Си Дзинпин в Русия през март, Пекин все още не предоставя оръжията, боеприпасите или дори безусловната политическа подкрепа, която Путин искаше.

"Въпреки че и двете страни имат значителна тактическа свобода, те са ограничени стратегически", заключава авторът. "Украйна трябва да започне голяма атака; Русия трябва да се опита да ги лиши от победа."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    63 27 Отговор
    Защо тогава пращат жени и старци на безмислена смърт?

    Коментиран от #72

  • 2 Гепард

    75 41 Отговор
    Слава На Русия

    Коментиран от #21, #101

  • 3 &&&&&&&&

    68 31 Отговор
    Към колко часа започва великата контраофанзива ? За да се подготвя , пукакнки , чипс , бира … !

    Коментиран от #10, #11, #59

  • 4 хънтър байденко

    63 28 Отговор
    ще има още няколко десетки хиляди могилизирани укри
  • 5 Русофил

    28 34 Отговор
    От къде ги намират такива 💩 като Галеоти руснаците

    Коментиран от #8

  • 6 то се знаеше

    61 23 Отговор
    Като започнат да губят световното внимание, киевските сценаристи веднага спретват драматично видео.

    Окрайнците са на пудра захар и изобщо не вдяват какво става. Над 50 хил дадоха фира, курбан за деменцията.

    "Украйна е като болен на системи - спреш ли системата демек парите, край."
    И всичкото оръжие на света няма да помогне на укрите!
    Как не е хукнал отново наркофашистът да проси и се кара на колективния запад, че не му дават достатъчно и не са достатъчни зли към Русия!

    Западът вече се усеща, че налива вода в каца без дъно, за да запази удобния им наркоман!
    Идва време, когато укрите ще "благодарят" за съдбата си на зеления небръснат милиардер на майдана подобаващо! Ще го намерят!

    Коментиран от #14, #27

  • 7 Геостратег

    25 56 Отговор
    Украинците вече казаха, че не става дума за една единствена офанзива, която да реши всички проблеми, а че това е само първата от много докато и последния руззки окупатор не бъде изгонен от Украйна.

    Коментиран от #12, #13, #15, #78

  • 8 Ксаниба

    43 18 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Ми неможе всички да са на бело като зешеленият клоун и сна на алцхаймера
  • 9 Не е вярно

    46 7 Отговор
    Аааааа ще доведе бе-ще доведе до пълната денацификация и демилитаризация на укро нацистите...
  • 10 веселяк

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "&&&&&&&&":

    А по коя програма ще го дават?

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 жужетоЗе

    29 7 Отговор

    До коментар #7 от "Геостратег":

    Точно така!! Сейнт Жавелин, байрамтар, куевсският призррак и терминаторите от донецкото летище ще ни доведат до победата и обкръжението на Москва!! Вервайте ми!!
  • 13 Укропат

    29 7 Отговор

    До коментар #7 от "Геостратег":

    Както и досега ,ще ги побеждаваме в медийното пространство и на коунтерстрайк. Иначе нещата са си същите. Смело се оттегляне към паляците ,а те страхливо завземат територия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тъжен

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "веселяк":

    Май няма да има тв сигнал , но факти ще ни информират в реално време ! 😉
  • 18 Този компот

    17 0 Отговор
    Е за заблуда.
  • 19 Сатана Z

    39 19 Отговор
    200 000 Укро-нацисти са събрани и чакат като скотове на заколение сигнал от Петоъгълника във Вашингтон да умрат за тоя дето духа.

    Z

    Коментиран от #31

  • 20 Васил

    25 14 Отговор
    Днес явно на трита трола на козяк които пишат под 20 различни ника са им дали почивка. Няма ги под нито една статия и веднага се виждат реалните оценки. И те са хора и те трябва да попиват и да си харчат центовете.

    Коментиран от #26, #33

  • 21 хихихи

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гепард":

    това да си фен на тая кочина е подигравка с интелигентността ☺

    Коментиран от #32, #48

  • 22 Джамбяса

    26 14 Отговор
    Тази пролет гроздето е кисело...
    Догодина може хич да не ядем грозде...но важното е че украинската армия показва въображение...
  • 23 Д'мин

    34 4 Отговор
    Контраофанзива ще има. Това което се разнася по медиите е за 80%. Укрите най-вероятно са събрали повече от 9 или 12 бригади. Натовци са дали повече от 1000 и кусур бронирани машини, над 300 танка. Американците казват на укрите, къде и какво имат русите, техните сили са, като на картинка за сателити, АУАКС-и и Посейдони. Русите знаят това, вероятно са планирали как да им противодействат. Възможно е да имат скрити аса в ръкавите. Укрите ще опитат в няколко направления и там, където русите подадат ще развият настъплението. Сблъсъка ще е ужасен и за двете страни. НАТО командва, бият се братя!

    Коментиран от #30

  • 24 РЕАЛИСТ

    23 19 Отговор
    Абе вече месеци Русия ги чака, да почнат тази контраофанзива. Това ще бъде краят на украинската армия, затова само бият тъпана , но не смеят да настъпят. Чака ги пълно фиаско.

    Коментиран от #41

  • 25 Костя Късия

    19 15 Отговор
    ама то и без контрата вагнер умре 😃

    Коментиран от #28

  • 26 А ти под

    10 14 Отговор

    До коментар #20 от "Васил":

    колко ника пишеш. Къде сменяш рублите да си купиш хляб.
  • 27 Роко

    10 30 Отговор

    До коментар #6 от "то се знаеше":

    Приятелю Зеленски постоянно е сред хората дори на фронта ходи където всички са въоръжени ако някой украинец иска да го докопа не е трудно, но никой не иска. Виж има едно джудже наркоманче което се крие в бункерчето си и до него хората нямат достъп когато отиде някъде затварят града и на хората забраняват да излизат от вкъщи да не би някой да изрази "любовта" си към страхливеца. Толкова го е страх че като отиде на вечния огън отнемат бутафорните пушки на карула. Когато отиде на гробището на загиналите при обсадата на Ленинград снайперисти го пазеха от 80-90 годишни ветерани. Виж него ако народа го докопа ще последва съдбата на един друг любимец на народа чиято тиква при среща с благодарния народ стана на футболна топка.

    Коментиран от #45

  • 28 Потребител

    10 14 Отговор

    До коментар #25 от "Костя Късия":

    Да върви Путин и Шойгу да се бият в Украйна, не да си стоят по креслата и да се правят на велики!
  • 29 ЛИЛИ

    16 10 Отговор
    И НАЩИ КОЗЯЦИ ПОВЕХНАХА

    Коментиран от #89

  • 30 Кажи на украинците

    8 16 Отговор

    До коментар #23 от "Д'мин":

    Че се бият с братя.Откъде ви копаят,бе?

    Коментиран от #90

  • 31 Ленин

    12 26 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Ще умрът за родината си, те се бият за защита на територията си. Само българския въzzрожденец ще стои с хляб и сол. За него е чест да му падне руска ракета върху външната тоалетна. Ейййй, другари. Учете бре, пътувайте, опознайте двата свята, после давайте акъл

    Коментиран от #38, #93

  • 32 Америка сее смърт

    26 10 Отговор

    До коментар #21 от "хихихи":

    Кочина е запада брат. В америка корупцията и неравенството, ивратеността са на пиедестал

    Коментиран от #35, #58

  • 33 Джамбяса

    20 6 Отговор

    До коментар #20 от "Васил":

    А-а-а, тука беше поне един козяв гнусар, оня с малките букви. Писа с 10-ина крадени ника....

    Коментиран от #44

  • 34 А що бе...

    21 7 Отговор
    Ще изтребят още 30 - 40 000 фашингтонски бандерчета . Ще утилизират маса НАТОвска тенекия.Резултатите са екстра.
  • 35 Олеоле

    7 21 Отговор

    До коментар #32 от "Америка сее смърт":

    Какъв "брат" те тресе? РуЗЗофилите дори не сте българи, камо ли някой да ви брои за близки на нормалните хора. Навеждай врата в мизерията в която сам си се вкарал с тоя акъл и не се притеснявай за българите. Ние знаем кое как е, нямаме нужда от твоите "инструкции" за това какъв е света.
  • 36 Тото

    29 8 Отговор
    Ще умрат още стотина хиляди човека и Украйна ще изчезне от картата на земята завинаги това е съдбата която им беше отредена от фашистката краварска зган!!!!!

    Коментиран от #53

  • 37 Божидар

    6 11 Отговор
    Как така ? Нали Вагнер се оттегля от УКРАИНИ ? Хаахахаххссхсхсхахахх
  • 38 Джамбяса

    25 6 Отговор

    До коментар #31 от "Ленин":

    Укрите се бият за територията на Хънтър-Мънтър и Монсанто. Или не си чул?
    Две/трети от територията...

    Коментиран от #42

  • 39 Джо Байдън

    7 8 Отговор
    другари , слушайте пригожний и гиркин а не късопи..ов 😴
  • 40 Некъв експерт пак

    7 17 Отговор
    Галета ще остане приятно изненадан..тълпата която нарича руска армия няма минимален боен дух в момента..което може би е единственото нещо което може да я превърне във функционална армия на бойното поле във съчетание със слабото командване слабата техника и снабдяване
    слабата дисциплина я превръща във тълпа готова да побегне във всеки един момент..от украинците зависи да намерят начина да го направят..от сега ви казвам че руската авиация няма да е фактор във предстоящите битки украинците имат достатъчно колички за да се защитават от хеликоптери и ниско летящи самолети
  • 41 Роко

    8 17 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    Приятелю същото го говорехте и миналата есен пък то стана каквото стана руската армия ИЗБЯГА панически от Харковска област зарязвайки тежкото си въоръние, после ИЗБЯГАХА панически от Херсон едва ли друга армия е загубила толкова войници при бягство без никой да ги притеснява. След това започнахте да дрънкате за голямото руско настъпление което се заключи в безмислени месни щурмове на Бахмут погубили над 50 000 рассияни без никакъв резултат. Какво ще направят укрите ще видим но едно е ясно още от сега ще има ново паническо бягство на руската армия. Такъв страх ги тресе рассияните че са готови да побегнат само укрите да се появят. Строят укрепления в Белгород и Крим разполагат ПВО по сградите на Москва. А през това време укрите ги удрят където си пожелаят дали ще е базата на стратегическата авиация или базата на черноморския флот или пък нефтобаза в Севастопол и никой не може да ги спре. Те такава е реалността.

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Предсказание

    4 15 Отговор
    Италианеца още не е разбрал че на всеки 2 леопарда има зачислени специалисти с дрон и тия танкове ще стрелят по всяка руска дупка която дава признаци на живот от максимално разстояние ако тръгнат да атакуват руснаците фронтално ще го правят с руската си техника..напротив смятам че ще е много добре за ватенките на първа линия..те във момента почти не виждат украински танкове после ще виждат много

    Коментиран от #73

  • 44 Васил

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "Джамбяса":

    Прав се, появиха се, явно няма почивка за тях , Козяк не дава почивка защото на фронта укронацистите ядат як пердах и някой трябва да го представя за героическо контранастъпление .
  • 45 като си толкова

    23 6 Отговор

    До коментар #27 от "Роко":

    пристрастен, остани си такъв. Има хора, които си падат по наркофашиста ДЖУДЖУ на ръст, клоун по професия. Имам двама братя украинци в Киев, които мислеха подобно за него, но страшно се разочароваха. Единият е с ирландско гражданство.
    Задачата на Смъркача е да отнеме Крим от Русия и да го даде на Запада. Колко правилно назначиха клоун за говорител на Украйна. Докато лъже и забавлява "западната" публика, сръчните англосакси им обират портфейлите във фоайето. И да отслабват ЕВРОПА, като разделят ЕС от Русия, което е ПАГУБНО за краварите и те с всички сили работят за това. Както винаги, далече от своите граници. ЗАЩО ЛИ???? Давам ти го за домашно.
    Ще го усетят, когато някои щати подновят мераците си да излязат от САЩ. Поживьом, увидим.

    Коментиран от #50, #52, #96

  • 46 Развеселен 😀

    7 14 Отговор
    Всяка стъпка напред на украинците ще вдигне кръвното на клавиатурните бойци на Пуси тук!
    Това изобщо не е малко!
    Ще се насладя на всеки откос коментари изстреляни от яростен путинофил - виртуален герой!
    Не изпускайте и вие - шоуто е гарантирано!
  • 47 РЕАЛИСТ

    13 3 Отговор

    До коментар #41 от "Роко":

    Къде се водят военните действия? На чия територия. Херсон го отстъпиха, но не останаха, като украинците в Бахмут, където дори трупове не заравят. Украина има 250 хиляди за нападение, а срещу тях има 200 хиляди укрепени руснаци. За нападение се иска съотношение 3:1, авиация и артилерийска подготовка. Кое от тях има Украйна. Днепър е с отвесни брегове и ще бъде месомелачка, ако искат да дебаркират. Помниш ли какво се случи на израелската армия, когато нападна Хизбула през 2006. Израел мислеше дотогава , че е най добрата армия и имаше превъзходство във всичко, но танковете им останаха унищожени, защото ги чакаха.

    Коментиран от #97

  • 48 Имаш предвид

    13 3 Отговор

    До коментар #21 от "хихихи":

    Американската кочина нали.Тя е най мръсната.
  • 49 Бай араб

    11 0 Отговор
    Виждам в коментарите вземат участие доста военни експерти от България.В Афганистан имаше български военни , трябваше да пазят летището само, не участваха във военни действия , резултата го помним

    Коментиран от #51

  • 50 Колко точен комнтар

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "като си толкова":

    Жлко но тук има много хора с промити мозъци ,които не мислят с главите си.

    Коментиран от #71

  • 51 И кво

    1 7 Отговор

    До коментар #49 от "Бай араб":

    Резултата е много на малко за американците..около 100 000 танцуват с девиците срещу 2500 американеца
  • 52 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #45 от "като си толкова":

    Хахаххаа хогохохого....хохохо...имал двама братя украинци....хохохо.....

    Коментиран от #56

  • 53 Констатирал

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Тото":

    Пак обърка Русия с Украйна? Мисли преди да пишеш?!?
  • 54 стоян георгиев

    3 9 Отговор
    Статията не е цитирана точно.тя обяснява че има риск от това контранастъплението да не е толкова успешно колкото се очаква.само че ще успешно.херсонска и запорожка области ще си идат в украйна където им е мястото.за крим и донбас не е ясно но запорожието руснаците са го отписали.

    Коментиран от #57

  • 55 Пропаганда

    3 10 Отговор
    Това са пълни глупости. Хвърлят прах в очите на рашистите. Украинското контранастъпление ще бъде безмилостно и успешно.
  • 56 Баш канадец

    9 0 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    О-о-о, чистачката-разбирател от Генщаба...Извади сега някоя стратегическа карта, сподели с нас непросветените, какво каза козяк, пролетната контраатака през есента ли ще бъде?

    Коментиран от #60

  • 57 Баш канадец

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    стоенчо, и за капак Осрайната ще се обедини с Молдова, да не останат капо, че иначе територия нъцки....

    Коментиран от #62

  • 58 Любопитен

    3 8 Отговор

    До коментар #32 от "Америка сее смърт":

    Защо всички мигранти се насочват към "кочината" Как поне един не се насочи към "рая? Знаеш ли колко руснаци се насочиха към "кочината",русоробе?!?
  • 59 Ела да ти кажа

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "&&&&&&&&":

    Тия събраха оръжие. И са може спокойно да почнат да разправят,че ще го отложат. И пак да си събират оръжие.Изкуство да заблуждаваш врагът е едно от най важните неща във войната. Тази война ще бъде дълга. Така се воюва със силен противник. Той горкия вместо да напада взе че се окопа.

    Коментиран от #61

  • 60 Онзи

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "Баш канадец":

    Я се разкрай бре късопи6ков?!?
  • 61 Джамбяса

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "Ела да ти кажа":

    Събраха укрите, вярно е. Даже Потника е повлякъл един пищов, днес се похвали...
    Каза, че Бай Пън ще му даде още един, ако не забрави, та да стане - на гол тумбак чифте пищови.

    Коментиран от #64, #69

  • 62 Онзи

    3 5 Отговор

    До коментар #57 от "Баш канадец":

    Чупката неофашистка копейко?

    Коментиран от #68

  • 63 Мишел

    10 2 Отговор
    При контраофанзивата Русия ще приложи масово груба сила, за да гарантира победата си .
    За въоръжението на НатО в Украйна това ще е катастрофа, за ВСУ - кланица.
    Така Русия ще се минимизира мераците и шансовете за следващи контраофанзиви.

    Коментиран от #66, #67

  • 64 Въпрос

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "Джамбяса":

    Защо си толкова много пр@зд бе?

    Коментиран от #65, #75

  • 65 Отговор

    3 5 Отговор

    До коментар #64 от "Въпрос":

    Защото съм копейка недългопи6кова!

    Коментиран от #70

  • 66 Любознателен

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Мишел":

    И каква ще да е тази груба сила бре? Да не се бият с плесници?
  • 67 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #63 от "Мишел":

    Демек сега руснаците умират с хиляди ама не прилагат груба сила щото им се мре?ххахахахаха....
  • 68 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #62 от "Онзи":

    Живее в канада и е гейзер...неофашиски обратен!!!!представяш ли си до ква деградация ги доведе тиктока съвременните путлерови фенове?

    Коментиран от #74, #95

  • 69 миналата година беше изненада тая не

    4 9 Отговор

    До коментар #61 от "Джамбяса":

    Дори и идея си намаме какво огромно количество оръжие са събрали. Защото никой нама да ни го покаже. Но лично на мен едно нещо ми е ясно. Трябва повече оръжие за Украйна. Все пак в момента тя е на фронтовата линия. И печели време за Европа. Докато тук се използват новите военни бюджети. Те са с доста милиарди повече от предните. Но си трябва време докато тези пари се превърнат във високотехнологични модерни оръжия.

    Коментиран от #77

  • 70 Баш Канадец

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Отговор":

    Бабче, изпадна във фрустрация, защото нямаш ли? Поне спомен пазиш ли? Що не си искаш една от козяк, ама гледай да я монтират на правилното място, че те сега са на зор, да не те объркат...

    Коментиран от #76

  • 71 Констатирал

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Колко точен комнтар":

    Е ти водиш в класацията!
  • 72 Кой знае....

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дали пращат жени и старци, обаче ти безсмислено тежиш на земята.
  • 73 Доброжелателно:

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Предсказание":

    Нали знаеш къде да си .........предзказанията?
  • 74 Баш Канадец

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "стоян георгиев":

    Ти виждала ли си на Зелю пищова? Не си...
    А искаш ли да го видиш? Знайш как хубаво му стои?

    Коментиран от #82

  • 75 Джамбяса

    6 0 Отговор

    До коментар #64 от "Въпрос":

    Аз не забелязвам ти да си професор...ама що да не си...
    От ЮЗУ-то, нали? Или от Американския?
  • 76 Бай Котьо

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Баш Канадец":

    Ела да ти разясня нагледно без емоции какво е фрустрация Никога не се лъжа в очакванията си!!

    Коментиран от #81

  • 77 Джамбяса

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "миналата година беше изненада тая не":

    Оръжие може и да има..
    А хора откъде?
    А тези многомилиардните бюджети кой ще ги плаща,а?

    Коментиран от #86

  • 78 Алфа херинга

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Геостратег":

    С какво, с конфети ли? Защото за тази уж контраофанзива се събира техника и хора цяла есен, зима и пролет.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хххххххх

    5 4 Отговор
    Забелязвате ли как започва да се променя тона им?
    Първо беше ,, Украйна ще победи!!!!", ,,Русия се разпада!".
    Сега не са сигурни във възможностите си и мислят за преговори с руснаците.
    Явно или им дойде акъла или са решени да се хвърлят на самоубийство.

    Коментиран от #100

  • 81 Баш Канадец

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Бай Котьо":

    Ти на деса гаджето ли си? Искаш ли да ти пратя билет за Канада?
    На баба си ли си кръстен?
  • 82 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #74 от "Баш Канадец":

    Ххааххаа кво да ти кажа след тоя въпрос????явно разбираш от подобни пищови....
  • 83 хихи

    3 0 Отговор
    Ще има офанзива, щом Прогожин се оплаква, ще има... На Прогожин пак няма да му достигнат ръчните колички...да достигне настъпващите към Киев ВСУ
  • 84 Копейкин

    8 1 Отговор
    Спокойно на руснаците ще им свършат ракетите. Путин ще умре от Рак. Шойгу от инфаркт и всичко ще е песен. После вече ще са демокрации НАТО и укрите ще бъдат швейцарци
  • 85 Баба Ванга

    2 6 Отговор
    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година.
  • 86 хахаха

    1 5 Отговор

    До коментар #77 от "Джамбяса":

    Хора се намират. Те са много по ефтини. А тия бюджети няма да ги плащаш ти. Защото така или иначе не плащаш данъци. И се осигуряваш на минималната заплата. Мислейки че си тарикат като крадеш от държавата си. Но ако почнат да дават по 5 бона заплата на военнен. Ще намразиш путиня точно за един месец аххаха България така или иначе в тази игра не играе. Тя просто паразитира върху този съюз. И аз лично се радвам,че е така. Защото някога братушките ти са ни чинили за тия дето ще им воюват войните тука. Пък тия са ни отглеждат като цветя. Само за убост

    Коментиран от #87

  • 87 Джамбяса

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "хахаха":

    Отглеждат ви вас римляните.
    А аз, с данъците си храня поне 20 като тебе...убавци.
    Нищо, като стане мелето вие сте първите на фронта, безплатен обяд няма, няма ТЕЛК, няма МЕЛК.

    Коментиран от #88

  • 88 хахахах

    4 3 Отговор

    До коментар #87 от "Джамбяса":

    Добре вервам ти. А това дето си го написал за българите. Е трябва да го напишеш на тия народи в руската федерация демек империя. Нещо си объркал тука. Ти някакъв дето се бори с империи ли си хахах Объркал си адреса хахах Тех ги пратиха на фронта за империята. Тех ги облъчват с братство между народите за да ги абсорбират по лесно. Аре са беги,че не ми се говори с картоф.
  • 89 Баро

    0 8 Отговор

    До коментар #29 от "ЛИЛИ":

    Нищо не е повехнало ами се заливаме от смях като четеме руzzор@бски коментаре ХА ХА ХА ХА АААА

    Коментиран от #92

  • 90 Ми ти кажи ...

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Кажи на украинците":

    ...на македонците, че са ни братя и ще видиш ...това, че т.нар .украинци мразят Русия, а т.нар. македонци мразят България не променя факта, че едните са руснаци , а другите българи.
  • 91 Дън Бай

    2 1 Отговор
    Този Галеоти е виждал Русия само на глобус в детската градина.
  • 92 АЙДЕ БЕ...?!

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Баро":

    Баро,я си поб@рай гащите,да не са подмокрени...😆?!?!

    Коментиран от #94

  • 93 Бандера

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Ленин":

    Прав си, другарю Ленин. Разсъждаваш като мене. Видимо нямаш образование, а само сетива за полиране на мозъка ти. Такива искам в окраината на Русия.
  • 94 Баро

    0 6 Отговор

    До коментар #92 от "АЙДЕ БЕ...?!":

    Неам гащи, седнал съм на тоалетната че от толко руззор@бска тъпня не спирам да пик@м.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "като си толкова":

    Приятелю ма верно ли така става? Единствения който отделя Русия от Европа е Путин с неадекватната си война само щото го ударила деменцията след прекомерна употреба на бяло започна да се представя за новия Петър Велики всъщност още преди да е спечелил войната се обяви за по - велик от Петър Велики явно бялото не е било много качествено.
  • 97 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "РЕАЛИСТ":

    Приятелю на теория си прав за съотношението атакуващи към отбраняващи се но тук става дума за руската армия а при нея както е показала нееднократно историята при превъзходство на 8 към 1 на защитаващите се руснаци шанса да загубят е 90%. Миналата есен в Харковска област ги чакаха даже руски военкори твърдят че се е знаело времето и мястото на украинската офанзива но както всички знаем руската армия избяга най - позорно а укрите ловиха като зайци бягащите рассияни. Колкото до Херсон там беше още по смешно избягаха още преди укрите да стигнат до града и избягаха не защото им пука за града преди да избягат унищожиха инфраструктурата на града оставяйки цивилното население без електричество и вода. Но най - смешното е количеството жертви което дадоха при бягството си два или три пъти повече отколкото когато бягаха от Харковска област. А сега на въпросът ти на чия територия се води войната не всичко е толкова еднозначно според международното право войната се води на територията на Украйна, но според руския парламент и президент войната се води на руска територия Херсон е руски град с нищо не по-различен от Воронеж, Новосибирск или Владивосток. А да защо мислиш че украинската атака ще е непременно с форсиране на Днепър? Има и други варианти. Залужни никога досега не е хвърлял войниците си в месомелачки за разлика от руските си опоненти това е причината и укрите да побеждават въпреки че са по - малко и по - лошо въоръжени. Ще ти напомня брилянтната му операция за
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "Асфалт паша":

    Приятелю кратка историческа справка показва че когато Русия воюва с англо-саксите винаги губи войната. Втора справка показва че когато луд фашистки диктатор като Путин воюва срещу целия свят губи войната и се застрелва в бункера си (не че очаквам страхливец като Путин да извърши толкова благородна постъпка). Така че приятелю на 200% е сигурно че фашизоида от Кремъл ще загуби войната и войната ще завърши със смачкването на главата на змията и ще настъпи мир на земята (за съжаление едва ли ще я доубият така че в бъдеще руските фашисти отново ще подпалят война както направиха през 1914, 1939, 2008, 2014 и 2022 година)
  • 100 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Хххххххх":

    Приятелю преговорите са мечтата на Русия (надяват се да се закрепят на откраднатите територии) затова всички в Русия от месеци плямпат за преговори като се почне от наркомана Путин и се стигне до алкохолизирана та наркоманка Захарова, в Украйна напротив ако някой споменава за преговори то е че те са възможни едва след деопкупирането на ВСИЧКИ окупирани територии и предмет на преговори могат да бъдат само размера на компенсациите които ще плаща Русия.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: