2 Май, 2023 13:12 815 4

Лукашенко: Саботьори засилват опитите си да проникнат в Беларус

  • беларус-
  • лукашенко-
  • отбрана-
  • саботьори-
  • мерки-
  • сигурност-
  • нато

И поиска съответните служби да предприемат необходимите мерки

Лукашенко: Саботьори засилват опитите си да проникнат в Беларус - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че саботьори са засилили опитите си да проникнат в републиката и поиска съответните служби да предприемат необходимите мерки, съобщават ТАСС и БелТА.

"Не можахме да отложим тази среща - обстановката ни налага да реагираме на последните събития. Ето защо на правителството, службите по отбраната, сигурността и правоохранителните органи са дадени указания да разработят сериозни мерки за предотвратяване на проникването на различни диверсанти на територията на Беларус", посочи държавният глава на заседание на правителството.

"Тези случаи зачестиха напоследък. Ето защо бих искал да изслушам предложенията за цялостни контрамерки", допълни Лукашенко.

Ситуацията около Беларус остава напрегната, НАТО натрупва своя военен потенциал близо до беларуската територия и се извършват провокации на границата, предупреди беларуският лидер.

Председателят на Комитета за държавна сигурност на Беларус Иван Тертел съобщи, че получените разузнавателни и други данни сочат, че се очаква ситуацията около Беларус да се влоши значително.

Днес Лукашенко свика правителствено заседание с участието на ръководителите на службите по отбрана и правоприлагащите органи, на което се фокусира върху въпросите на сигурността, законността и реда и защитата на държавната граница, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реру

    21 1 Отговор
    "... Ситуацията около Беларус остава напрегната..."

    Това не трябва да го притеснява, защото вече има кой да мисли за тези неща...

  • 2 Ко рече?

    8 0 Отговор
    Не бе, не са саботьори, мигранти от западна Европа са. 🤣😂🤣
  • 3 Ела да ти кажа

    15 0 Отговор
    Скоро ще го анексират Беларус. На финала са. Тия там вече дори не си помня езика. Тотално претопени
  • 4 КАРЛУКОВО

    10 0 Отговор
    Един изтървахме и виж докъде стигна човека ! И господаря му Лелин е бил при нас за преквалификация !
Новини по държави: