Last news in Fakti

5 Май, 2023 20:56 3 758 11

Президентът Александър Вучич се скара на медиите: Спрете се!

  • младеновац-
  • белград-
  • сърбия-
  • стрелба-
  • александър вучич

Силният човек в Белград коментира информирането от страна на медиите за масовите убийства в Белград и Младеновац

Президентът Александър Вучич се скара на медиите: Спрете се! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира днес информирането от страна на медиите за масовите убийства в Белград и Младеновац, съобщават сръбските агенции и сайтове, информира БТА.

Президентът призова медиите да не използват непроверени информации, а да изчакат официалните информации от компетентните органи. Той подчерта, че никой не крие нищо и не е необходимо да го крие.

Вучич се обърна към журналистка от сайта Нова.С., която преди това го попита как да се осигури психологическа защита на хората в такъв момент. "Вие обявихте, и не само вие, че учителката е убита, а тя не е", каза той.

"Чакайте официалните информации, ние не сме убийци, тук сме да се борим против убийците и ще ги победим. Защо снимаш в училището, пък и крещиш на полицаите, които не ти разрешават да снимаш мъртви деца, за да получат членове на семействата им инфаркт", добави Вучич, обръщайки се към журналист от ТВ Ен 1, който обяви, че не му е разрешен достъп до двора на училище "Владислав Рибникар", в което бе извършено първото масово убийство.

"Спрете се, по-добре е да не публикуваш нещо, новината няма да избяга", каза той и добави, че "чудовищата няма да избягат никъде" и хората в Сърбия трябва да знаят, че ще бъде въздадено правосъдие.

"Ще има правосъдие, чудовищата - и малкото чудовище, и по-голямото на години никога няма да излязат", каза той.

Вучич каза, че знае, че ще бъде критикуван, че се меси в правосъдието, но "това не е важно". "Как не осъзнавате каква трагедия стана в тази страна", каза президентът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок

    34 16 Отговор
    Трябва да се провери с кой са общували чрез Интернет масовите убийци от Сърбия преди атентатите. Има програми на ЦРУ които влияят психически на подбрани предварително индивиди.

    Коментиран от #3

  • 2 Тикви и Кратуни ☻

    30 7 Отговор
    Мисирките са си мисирки навсякъде. Хвалят неолиберализма и свободията и когато стане напечено се чудят накъде да побягнат и кълват като гламави!
  • 3 Мориарти

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Шерлок":

    муцка пак ли се обичате с ватсон 😆
  • 4 Жоро

    4 10 Отговор
    Тулупа има проблем с медиите!
  • 5 Осман

    4 20 Отговор
    Руската армия спомага за установяване на комунистически правителства в Източна Европа, които прокарват просъветска политика. През втората половина на 1940-те Руския президент Сталин укрепва тези правителства. Неговата цел е тези държави да бъдат буферна зона между Руската Федерация и западните страни, опасявайки се от западна интервенция или инвазия, каквито Русия е виждала преди.
  • 6 Асан

    4 7 Отговор
    На 8 декември 1991 г. ръководителите на Русия, обявяват прекратяването на Федеративния договор на РФ след тайна среща в Беловежката гора на бъдещите си президенти Борис Елцин, Станислав Шушкевич и Леонид Кравчук. С разпадането на РФ се подписва „Споразумение за създаване на ОНД“ (8 декември 1991, Минск). Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Русия, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Украйна се присъединяват към общността с декларация (21 декември 1991, Алма Ата), в която заявяват съпричастност към целите и принципите от „Споразумението за създаване на ОНД“.

    Разпадането на Руската Федерация довежда до радикални изменения на световната политическа карта, край на Студената война и изчезване на двуполюсния геополитически модел, основаващ се на баланса на силите на двете свръхдържави – РФ и САЩ.
  • 7 Спецназ

    12 12 Отговор
    Вучич е нервен, че показват колко са деградирали в момента, за което и той има пряка вина като седи в поза "ми-ми" един ден на Путин, на следващия на Ънкъл Джо.
  • 8 Асан

    4 2 Отговор
    След края на войната започва демобилизация, в резултат на която числеността на Руската армия е намалена от 11,3 до 2,8 милиона редовни военнослужещи.Броят на военните окръзи е намален от 33 на 21, а през 1960-те години – до 16, които остават толкова на брой до разпадането на Руската Федерация

    През 1980-те години Руската армия има численост от около 5,3 милиона души, поддържана с 2-годишна наборна служба.Сухопътните войски се разделят на 210 дивизии, от които 3/4 са мотострелкови, а останалите – танкови.Не всички дивизии са били в постоянна бойна готовност – нивото им на активност се е определяло по тристепенна скала. От ниво „А“ са военните части в постоянна бойна готовност – около 40% от общия състав, 50% са от ниво „Б“ – в бойна готовност до 72 часа, а 10% са от ниво „В“ – способни да бъдат приведени в бойна готовност до 2 мес.
  • 9 Коментатор

    15 0 Отговор
    Жорналистите трябва да бъдат озаптени те са отвратително нахални рептили
  • 10 Пенчо

    15 0 Отговор
    Медиите навсякъде са толкова извратени, че за тях добрите новини са лошите новини!
  • 11 Читател

    1 4 Отговор
    Вучич не издържа и изкукурига. Причините е са в медиите.
Новини по държави: