Last news in Fakti

16 Май, 2023 10:57 1 688 12

Скандал зад Океана! Прокурор критикува разследването на ФБР за предполагаемите връзки на Тръмп с Москва

  • сащ-
  • фбр-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

В доклада от проучването си Джон Дърам стига до заключението, че ФБР не е разполагало с реални доказателства и е разчитало прекалено много на сведения, предоставени от политически съперници на Тръмп

Скандал зад Океана! Прокурор критикува разследването на ФБР за предполагаемите връзки на Тръмп с Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американски специален прокурор критикува Федералното бюро за разследване за начина, по който е разследвало кампанията на Доналд Тръмп за президентските избори през 2016 г. и предполагаемите му връзки с Русия, съобщава БНР.

В доклада от проучването си Джон Дърам стига до заключението, че ФБР не е разполагало с "реални доказателства" и е разчитало прекалено много на сведения, предоставени от политически съперници на Тръмп.

Докладът бележи края на четиригодишно проучване. Джон Дърам, специалният американски прокурор назначен да разследва предполагаемите връзки на Доналд Тръмп с Русия в доклада си от 305 страници прави заключение, че няма достатъчно доказателства по случая и отбелязва за работата на ФБР, че е била базира на "сурова, неанализирана и непотвърдена разузнавателна информация".

През 2016 г. Тръмп беше номиниран от Републиканската партия за участие в изборите, а след това спечели срещу демократката Хилари Клинтън.

Победата на Тръмп за мнозина беше неочаквана и той стана обект най-напред на обвинения, че е спечелил изборите с помощта на Русия, а след това последва и разследване в тази връзка известно, с названието "Ураган от кръстосан огън".

През март 2019 г специалният прокурор Робърт Мълър стига до извода, че няма доказателства за връзки между кампанията на Тръмп и Москва, но демократите продължиха с обратните твърдения.

Сега според анализаторите докладът на специалния прокурор на разследването, според който няма доказателства за връзка между кампанията на Тръмп и Русия вероятно ще засили още повече напрежението между ФБР и Министерството на правосъдието.

Малко след публикуването на доклада консерваторите побързаха да обвинят ФБР в предубеденост към Доналд Тръмп, а той от своя страна изрази задоволство от заключенията на Дърам.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всъщност

    17 1 Отговор
    Тайните служби във Вашингтон са си действали по нареждане на задкулисните кукловоди в Сащ . Нищо необичайно , и никакъв скандал няма .
  • 2 ТръмпуСмешника

    3 20 Отговор
    с пари от руски банки си покрива загубите, тоя и за бизнесмен нестава

    Коментиран от #5

  • 3 Тошо

    21 0 Отговор
    ЕДНА ЛЪЖА КАТО СЕ ПОВТАРЯ ЧЕСТО ,ТЯ СЕ ИЗТЪРКВА И АМОРТИЗИРА И ЗАПОЧВА ДА ПРОИЗВЕЖДА ОБРАТЕН ЕФЕКТ.
  • 4 БЪЛГАРИН

    16 1 Отговор
    Ястребите не можаха да го сготвят.
  • 5 Ганьо

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТръмпуСмешника":

    Ти да не си му счетоводител, или говориш и пишеш, колкото да не заспиш?!!!!!!!!
  • 6 Юсуф

    16 1 Отговор
    ФБР, ЦРУ и другите служби са проформа на държавата ,но всъщност те са на пряко подчинение на Дълбоката държава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ццц

    5 2 Отговор
    Напоследък свикнахме да четем "сурова и неанализирана разузнавателна информация. Така че скандал няма, а само разкриване на истината как действа американската "държава" зад официалната държава.
  • 9 Интересно

    0 1 Отговор
    Тоя Дъръм ,не получава ли пари от Тръмпчо .
    Хаха
    Май нищо не е разследвал .

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Прокурор Мълър

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Интересно":

    Аз взех също пари от Тръмп затова не разкрих нищо!

    А Дъръм май взе от Демократите затова не предложи никой от престъпниците-превратаджии разигравали САЩ с години, за затвор
  • 11 Марк Твен

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Интересно":

    "Много по-лесно е да излъжеш някого, отколкото да го убедиш след това, че си го излъгал"
  • 12 канибал

    3 0 Отговор
    то в сащ било като в бг-то, хвъляй кал по другия на избори