Last news in Fakti

17 Май, 2023 05:16 1 292 5

Италия екстрадира евродепутат в Белгия

  • италия-
  • евродепутат-
  • белгия-
  • екстрадиране-
  • съд-
  • корупция-
  • андреа коцолино

Андреа Коцолино е подведен под отговорност в корупционен скандал за пари срещу влияние в Европейския парламент

Италия екстрадира евродепутат в Белгия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италиански съд се съгласи да екстрадира в Белгия евродепутата, подведен под отговорност в корупционен скандал за пари срещу влияние в Европейския парламент, съобщи един от неговите адвокати, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Скандалът, който е най-големият, разтърсил политиката на Европейския съюз от доста време насам, е свързан с подозрения, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да повлияят на вземането на решения в Европарламента.

Андреа Коцолино, европейски депутат от италианската лявоцентристка Демократическа партия, е под домашен арест в Неапол от 10 февруари, след като беше задържан на въз основа на европейска заповед за арест, издадена от Белгия.

60-годишният депутат отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Вчера съдът в Неапол постанови, че Коцолино може да бъде изпратен в Белгия. Адвокатът на евродепутата Федерико Конте заяви пред Ройтерс, че планира да обжалва решението пред Върховния съд.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    3 0 Отговор
    То бива алчност,бива ама такова чудо не мога да си го представя. Имам чувството ,а може и така да е ,че си мислят ,че ще го носят на оня свят.
  • 2 Прогрес

    7 0 Отговор
    Пука се по шевовете ЕС.От корупция и деструкция.Мъкии..
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Само баба Урсула може да краде!
    И никой друг!
  • 4 Мнение

    3 0 Отговор
    Много взеха да ми приличат на мафия.Видимо се занимават с корупция,а и подкрепят някакъв зелен наркоман с оръжия.После същите лицемерно обвиняват наши политици.Нашите са направо бълхи пред тези и могат само пример да всимат от каките и батковците от ЕС.Урсула е най-подкупна.
  • 5 Мандо

    4 0 Отговор
    Единствената причина да не се разпадне този пишман евросъюз е точно тези евродепитатски и чиновнически позициики . Тази чума политиците държът на изкуствено дишане ес защото знаят , че имат шанс да се наместят в тлъстата далавера и да гушат подкупи на европейско ниво . Светъл пример Урсула , назначена на този пост , нея не са я избирали европейските граждани и какво стана далаверка с ваксини за два милиарда еврака
Новини по държави: