Last news in Fakti

17 Май, 2023 12:14 659 1

Над 100 сигнала за поставени бомби в училища в Белград

  • сърбия-
  • училища-
  • бомби-
  • сигнали-
  • белград

Съобщи Министерството на образованието на Сърбия

Над 100 сигнала за поставени бомби в училища в Белград - 1
Източник: Shutterstock

В Белград, Сърбия, над 100 училища са получили сигнали за поставени взривни устройства, според информация от Министерството на образованието на Сърбия, предаде БТА.

78 основни и 37 средни училища в белградските общини получили известия за поставени бомби по електронната поща. След евакуацията на учениците и служителите, полицията е на място за проверка. Учебните занятия са били прекъснати до завършване на проверката. Директорите на училищата ще получат информация кога ще бъде извършена проверка на училището и ще вземат решение за следобедната смяна. През миналата година в Сърбия имаше подобни заплахи, но нито една не се оказа истинска. Коментатори свързаха това със сръбската позиция по отношение на войната в Украйна, но източникът на заплахите не е ясен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бАЙ РУСНАК

    1 3 Отговор
    защото и те вече не са приятелска държава, да им тестваме училищата и службите...
Новини по държави: