Last news in Fakti

18 Май, 2023 05:17 2 034 7

Откриха живи четири деца в колумбийската джунгла две седмици след самолетна катастрофа

  • колумбия-
  • деца-
  • джунгла-
  • катастрофа-
  • оцеллели

Оцелелите са от местна индианска общност

Четири деца от местна индианска общност бяха открити живи в Южна Колумбия повече от две седмици след като самолетът, с който пътуваха, се разби в джунглата, съобщи президентът Густаво Петро, предаде БТА.

Децата са спасени от спасителен екип, съставен от военнослужещи, пожарникари и представители на гражданската въздухоплавателна администрация на Колумбия, в дебрите на джунглата в колумбийската провинция Какета.

Самолетът - "Чесна 206" - изпълнявал полет със седем души на борда от Араракуара, провинция Амасонас, за Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре, в ранните часове на 1 май, когато подал сигнал за тревога заради повреда на двигателя.

"След усилено издирване от нашата армия открихме живи четири деца, които бяха в неизвестност след самолетна катастрофа в Гуавиаре. Това е радостна новина за цялата страна", написа Петро в Туитър.

При катастрофата са загинали трима възрастни, включително пилотът, а телата им са открити в самолета. Четирите деца на възраст 13, 9 и 4 години и 11-месечно бебе са оцелели при удара в земята.

По първоначални данни от гражданската въздухоплавателна администрация, която координираше спасителната операция, децата са успели да избягат от самолета и са тръгнали през тропическата гора да търсят помощ.

Спасители, подпомогнати от следови кучета, попаднали на изхвърлени плодове, които децата са яли, за да оцелеят, както и на импровизирани укрития, направени от растителността в джунглата.

В спасителната операция участваха и самолети и хеликоптери на колумбийската армия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жива да не бях

    7 7 Отговор
    Индианци, самолети, само Индиана Джоунс липсва!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Пешо

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жива да не бях":

    Браво на децата!!! Жалко за възрастните.
  • 3 Мим

    4 4 Отговор
    Добре,но 11 месечното бебе как е вървяло и какво е яло 2 седмици в джунглата,че се и крило от животни.Нещо не описвате както трябва...
  • 4 БеГемот

    2 3 Отговор
    Кой е кърмил бебето ?Някой ягуар ли?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гневен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жива да не бях":

    А защо си
  • 7 Братовчедите

    0 0 Отговор
    На Сашко- зимният трапер от Перник