Last news in Fakti

19 Май, 2023 10:07 644 2

Над 12 000 полицаи осигуряват сигурността на сръбските училища

  • сърбия-
  • училища-
  • служители-
  • охрана-
  • сигурност

Заяви премиерът на страната

Над 12 000 полицаи осигуряват сигурността на сръбските училища - 1
Източник: БГНЕС

Депутатите от сръбския парламент ще продължат днешното заседание с дискусия върху правителствения доклад относно ситуацията със сигурността в страната след последните две масови убийства, които се случиха преди две седмици, съобщи Танюг. В дневния ред също е включено гласуване за изразяване на недоверие към министъра на вътрешните работи Братислав Гашич, пише БТА.

Премиерът на Сърбия, Ана Бърнабич, обяви, че от днес ще бъде въведена електронна система за сигнали за насилие над деца в рамките на платформата "Чувам те". Вчера, по време на заседанието на сръбския парламент, посветено на ситуацията със сигурността, Бърнабич заяви, че това е част от работната програма на правителството до 2026 година и от приоритетите за подобряване на безопасността на децата, младежите и учителите.

"Освен видеозаписи и лекции по различни теми, свързани със сигурността и насилието между връстници, платформата включва и система за сигнализиране на насилие, която ще бъде използвана от граждани, компетентни органи и институции", поясни премиерът. Тя подчерта, че 12 368 полицейски служители от пътна и криминална полиция вече са започнали и ще продължат да осигуряват охраната на 1832 училища - държавни и частни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    2 0 Отговор
    При нас са пенсионери военни или ченгета по чепиците си личат и каменните физиономии
  • 2 Псевдоним

    0 0 Отговор
    За пореден път ще гонят хлапетата, които пушат трева.
Новини по държави: