9 Октомври, 2013 02:16 2 688 1

Израел разкрива тайната на бедуинската козметика

  • дъщерята на пустинята-
  • козметика

Мариян е трансформирала традицията в използването на билки и натурални продукти в съвременни козметични продукти

В бедуинския град Тел Шева, разположен в сърцето на пустинята Негев и близо до един от най-големите градове в Израел - Бер Шева, Мариян Абу Ракайек е създала своята компания за натурална козметика.

Използвайки техники и рецепти на своята баба, които са традиционни за бедуинската общност и се предават от поколение на поколение, Мариян е трансформирала традицията в използването на билки и натурални продукти в съвременни козметични продукти.

Марката „Дъщерята на пустинята“ („Desert Daughter“) става все по-популярна, а първата бедуинска компания за натурални козметични продукти бързо се разраства.

При нас всичко идва от природата. От поколение на поколение смесването на природните съставки е доказал своя положителен ефект както за здравето, така и за красотата, обяснява Абу Ракайек.

Самата тя е родена в бедуинска палатка. Нейната баба й е разкрила удивителната сила, която имат билките и разстенията. Абу Ракайек признава, че докато е следвала в чужбина се е запознала със страстта на западното общество към натуралната козметика. Това ме накара да се замисля за заниманията за моята баба, казва Абу Ракайек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 desert son

    0 0 Отговор
    баламосва жените да им вземе парите