Last news in Fakti

31 Май, 2023 14:45 670 5

В Германия безработицата расте по-бавно от предвиденото

  • герамния-
  • германска икономика-
  • заетост в германия

Федералната служба по труда съобщи, че броят на хората без работа се е увеличил с 9 000 според сезонно коригираните данни до 2,573 милиона. Анкетирани от Ройтерс анализатори очакваха тази цифра да нарасне с 15 000

В Германия безработицата расте по-бавно от предвиденото - 1
Снимка: Shutterstock

Безработицата в Германия се е повишила по-малко от очакваното през май, показвайки устойчивост на пазара на труда въпреки трудните икономически условия, показват данни за трудовата заетост в най-голямата икономика на ЕС, цитирани от Ройтерс.

Федералната служба по труда съобщи, че броят на хората без работа се е увеличил с 9 000 според сезонно коригираните данни до 2,573 милиона. Анкетирани от Ройтерс анализатори очакваха тази цифра да нарасне с 15 000.

Сезонно коригираното ниво на безработица остава стабилно на 5,6%.

"Въпреки слабата икономика пазарът на труда като цяло е стабилен", каза Даниел Терзенбах, ръководител на регионите в Бюрото по труда.

В сравнение с май 2022 г. броят на безработните е с 284 000 повече. Дори и без да се вземат предвид украинските бежанци, безработицата би се повишила на годишна база, макар и по-малко рязко, каза Службата по-труда. Свободните работни места през май са 767 000, с 98 000 по-малко от преди година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жерар Дьожарден

    5 1 Отговор
    По важният въпрос е друг що за прасета живеят в немскъта тясна кочшина.80милиона на 354к кв км какви ли де били би трябвало да са снимайте ги да ги видим що за подхора
  • 2 Пешо

    5 1 Отговор
    Но, расте! Нагоре, нагоре....напредък ли е това?Ама бавно, но расте.
  • 3 Джамбaза

    3 1 Отговор
    Германците винаги могат да идат в Англия да мият пенсионерски дупета или в Испания да мият чинии, или в Гърция за готвачи.
    Безработицата не бива да ги плаши.

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбaза":

    Не се получава , защото трябва да си с висше от БГ.
  • 5 Така така

    1 0 Отговор
    Еажното е да расте без прекъсване. По добро от изпаднал германец няма
Новини по държави: