Last news in Fakti

2 Юни, 2023 13:12 4 689 5

Моравецки призова за разширяване на границите на ЕС и "нова карта на Европа"

  • полша-
  • моравецки-
  • граници-
  • карта-
  • европа

За да се избегне руската заплаха

Моравецки призова за разширяване на границите на ЕС и "нова карта на Европа" - 1
Източник: БГНЕС

Насърчаването на разширяването на Европейския съюз към границите на Стария континент във връзка с конфликта в Украйна е основна тема, повдигната от министър-председателя на Полша, Матеуш Моравецки, по време на форум със заглавие "Полша - голям проект". В изказването си Моравецки подчерта необходимостта ЕС да се възползва от "исторически шанс" и да насърчи съответствието между границите на ЕС и географските граници на Европа.

Политикът отбеляза, че Украйна и другите страни от Източна Европа са братски народи на Полша, Франция и Испания. Той изрази убеждението си, че включването на Украйна в европейските структури и промяната на геополитическата траектория на региона са от решаващо значение. Моравецки посочи, че това представлява възможност, която се появява само веднъж на сто години - да се разшири Европа и да се промени политическата география на континента, освободена от постоянната заплаха от Русия.

В своето изказване, министър-председателят на Полша призова за привличането на Украйна в европейските структури и, може би в бъдеще, и на Беларус. Той подкрепи също така засилването на сътрудничеството със САЩ, за да се укрепи позицията на Атлантическия съюз. Моравецки предложи Полша да играе ключова роля в областта на политиката за сигурност, транспорта, енергетиката и регионалното сътрудничество в рамките на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаха

    4 0 Отговор
    Ние всички подозирахме основната цел на "проекта ЕСЕС". Другарят Хитлер като им казваше, че това е пътят те не вярваха. Да "обединим" Европа другари... Напред

    Коментиран от #4

  • 3 Юноша бледен и зелен

    2 0 Отговор
    Кой те слуша теб?
  • 4 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    МИ КАКТО СВЪРШИ ХИТЛЕР ТАКА ЩЕ СВЪРШИ И ФАШИСТКА ЕВРОПА
  • 5 Сибирският бръснар

    2 0 Отговор
    Ясни са полските мераци, разширяване на границите на Европа чрез тези на Полша с Лвовска област. Тия американски подлоги се опитват да вкарат света в ТСВ, но най-напред ще бъдат изпечени с ядрени ракети, прилетели от Сибир. След това янките ще се услушат активно и ще протестират фиктивно за погрома на полскаташляхта.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания