Last news in Fakti

6 Юни, 2023 13:30 2 792 9

Сергей Аксенов: Северно-Кримският канал ще стане плитък от разрушаването на Каховската ВЕЦ

  • русия-
  • крим-
  • наводнения-
  • сергей аксенов-
  • северно-кримският канал-
  • каховската водноелектрическа централа

„Относно ситуацията, свързана с подкопаването на Каховската водноелектрическа централа. Няма опасност от наводнения в Крим. Въпреки това съществува риск Севернокримският канал да стане плитък... Работи се за минимизиране на загубите на вода в канала“, написа губернаторът в своя Telegram канал

Сергей Аксенов: Северно-Кримският канал ще стане плитък от разрушаването на Каховската ВЕЦ - 1
Снимка: Телеграм

В Крим няма заплаха от наводнения поради експлозията на Каховската водноелектрическа централа, но Северно-Кримският канал ще стане рисковано плитък, каза ръководителят на региона Сергей Аксенов.

„Относно ситуацията, свързана с подкопаването на Каховската водноелектрическа централа. Няма опасност от наводнения в Крим. Въпреки това съществува риск Севернокримският канал да стане много плитък... Работи се за минимизиране на загубите на вода в канала“, написа губернаторът в своя Telegram канал.

В момента по думите му в канала има около 40 млн. кубика вода. Резервоарите на полуострова с питейна вода са пълни на около 80%.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев увери, че повредата на Каховската водноелектрическа централа няма да засегне водоснабдяването на града-герой, тъй като той използва собствени резервоари, чиито резерви са максимални.

В Херсонска област през нощта беше разрушена горната част на Каховската водноелектрическа централа. Според местните власти причината за това е обстрелът. Според аварийните служби наводненията заплашват 80 населени места, но засега в Нова Каховка не е обявена евакуация.

Кметът на Нова Каховка съобщи за наводнението на града

Нова Каховка беше наводнена след разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, каза ръководителят на градския район Владимир Леонтиев.

„Градът е наводнен. Всъщност терористичният акт, който се случи днес, сложи край и тези терористични актове се извършват от лятото на миналата година. Ние сме обстрелвани от лятото на миналата година“, каза той в ефира на „Русия 1“, видеото беше публикувано от телевизионната водеща Олга Скабеева.

И още:

Изблици на газ от находища


НОВАТЕК оспорва експортните привилегии на Газпром

НОВАТЕК използва проблемите на Газпром с доставките на проекта Cryogas-Vysotsk LNG за Европа, за да повдигне отново въпроса за премахването на монопола върху износа на газ. Ръководителят на НОВАТЕК Леонид Михелсон каза, че износът на LNG трябва да бъде разрешен, дори ако газът се доставя от транспортната система на Газпром, което сега е забранено. Това е важно за новия широкомащабен LNG проект на НОВАТЕК в Мурманск. Според "Комерсант" проблемите на "Газпром" с доставките са причинени германската Uniper, в резултат на което са замразени сметките на "Газпром експорт" в Люксембург. Именно поради това финландската Gasum през април може да спре да качва товара си от Криогаз-Висоцк.

Източник: Коммерсантъ


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТИ ЕС

    12 4 Отговор
    Бойците на въоръжените сили на Украйна бягат от островите край Херсон в момента, биват обстрелвани от руска артилерия и безпилотни самолети.
    След унищожаването на конструкциите на Каховската водноелектрическа централа , украинците наводняват позиции от своята част на островите на Днепър.
    Подразделенията на въоръжените сили на Украйна започнаха спешна евакуация, качват се на лодки и се опитват да избягат, но непрекъснато са атакувани от дронове и ударни БЛА.
    Лодките се отнасят от течението, унищожават се от огън и потъват.
    Украинците изпраща нови лодки от брега, опитвайки се да спаси своите, но те също са под обстрел.
  • 2 Мдаа

    14 0 Отговор
    Както каза един коментираш, обясняват ни, че Русия го бомби и след това мисирките ни обясняват, че всички щети са за Русия. Много пропаганда, много глЮпости за плоски .ора

    Коментиран от #5

  • 3 Ксаниба

    7 2 Отговор
    тръбите северен поток, кримски мост, обстрелване на АЕЦ-а, американските биолабаратории, планове за мръсната бомб, сега кахосвкото водохранилище...
  • 4 дядото

    6 3 Отговор
    за яз.каховка малко логика- левия бряг е нисък и ще залее него,не дестния ,украински.второто следствие- крим може да изпадне отново във водна криза- пак полза за укрите.а коя от воюващите страни е взривила стената-не е ясно.

    Коментиран от #6

  • 5 ПроZ

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    Да Русия го бомбандира и да основните щети са за руzнаците. Ма кога империята се е интересувала за дереджето на свойте поданаици. Ако беше така нямаше през вековете да изтреби десетки милиони свои и пак десетки милиони да прокуди. Във варварските империи имат значение само благополучието на царя и болярите. мисля , че вече ти е ясно

    Коментиран от #7

  • 6 Ццц

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "дядото":

    Точно така ще залее левия бряг и ще го направи непригоден за украинско настъпление или ще кажеш че Масква през 1812 не я запалиха руzнаците. А Сталин при отстъплениетопрез 1941-1942 не палеше и взривяваше наред
  • 7 Умник

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПроZ":

    Верно си ПроZ

    Коментиран от #9

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 4 Отговор
    По добре се изнасяйте от крим,докато имате все още вода и докато имате все още мост.Скоро и двете няма да ги имате и какво ще ги правите тез окопи и войници....освен и тях при кобзона на концерта му.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания