Last news in Fakti

8 Юни, 2023 09:15 990 0

Земетресение с магнитуд 4,2 в турския окръг Кахраманмараш

  • турция-
  • земетресение-
  • кахраманмараш-
  • магнитуд

Тази информация се основава на данни от Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Земетресение с магнитуд 4,2 в турския окръг Кахраманмараш - 1
Източник: Shutterstock

Турската частна телевизия НТВ съобщи, че днес сутринта в турския окръг Кахраманмараш е било регистрирано земетресение с магнитуд от 4,2 по скалата на Рихтер. Тази информация се основава на данни от Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Трусът е настъпил в 6:38 часа, както по местно време, така и по българско време, в района на град Андърън. Епицентърът е бил на дълбочина от 6,99 километра под земната повърхност.

Според първоначалната информация земетресението не е причинило неблагоприятни последици.

Трябва да се отбележи, че окръгът Кахраманмараш беше епицентър на разрушителни земетресения през февруари с магнитуд 7,7 и 7,6. Тези трусове доведоха до загиването на над 50 000 души и около 115 000 бяха ранени, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: