Last news in Fakti

11 Юни, 2023 17:37 3 579 7

Силно земетресение в Япония - Юни 2023

  • япония-
  • земетресение

Силата му е била 6.2 по скалата на Рихтер

Силно земетресение в Япония - Юни 2023 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Земетресение с магнитуд 6,2 беше регистрирано в неделя близо до северния остров Хокайдо, няма опасност от цунами, съобщиха от националната метеорологична служба на страната.

Епицентърът на бедствието е бил в Тихия океан край южната част на острова. Източникът е бил на дълбочина 140 км под океанското дъно.

Няма данни за жертви или щети. Трусовете са усетени в цялата префектура Хокайдо, както и в северната част на остров Хоншу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спецназ

    20 1 Отговор
    Тая новина кърти миФки!

    Земетресение в Япония! Суша в Сахара! Дъжд по обяд в Лондон!

    ВАЖИ!
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    Дано Няма Жертви
  • 3 Бай Владимор

    9 3 Отговор
    Някой не разбира от намеци...
  • 4 Човек

    10 10 Отговор
    Този магнитут е като почесване за Япония. Техните сгради са проектирани за над 9 по Рихтер и имат система за известяване от над 90 секунди. Добре, че попаднаха в сферата на американското влияние и се превърнаха в просперираща демокрация с втората икономика в света. На китайците с техните милиард и половина човечета им трябваше цял век да ги задминат като цяло, но на глава население могат само да си мечтаят. Е, това е демократична Япония. От другата страна е диктатурата в Турция, където хората умират масово при подобни трусове, защото строителството е калпаво и няма система за известяване, но пък Ердоган им раздава обезценени банкноти по избори...

    Коментиран от #5

  • 5 Така така

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    Най добре е да си свободен,а Япония е окупиран. Няма значение кой ти е господар след като няма да имаш и свобода. Без сащ Япония щеше да е още по добре, но сега плаща за глупости, охрана, бази, американско оръжие Те могат всичко сами да си произвеждат и да св пазят, но кравите са като кърлеж веднъж забили се не си тръгват с мир
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Джамбaза

    8 1 Отговор
    Епицентърът на бедствието...
    ...Няма данни за жертви или щети.
    И какво бедствие е това?
    Да не е отнесло курника на мисирките?
Новини по държави: