Last news in Fakti

12 Юни, 2023 14:27 1 305 2

Гърция предлага безплатни ваучери за почивка на пенсионери

  • гърция-
  • ваканция-
  • почивка-
  • пенсионери-
  • лято

Това се отнася за хората, които получават гръцка пенсия, включително и български граждани

Гърция предлага безплатни ваучери за почивка на пенсионери - 1
Източник: Shutterstock

В Гърция се предлагат безплатни ваучери за почивка на пенсионери, които получават гръцка пенсия, включително и на български граждани.

До момента са разпределени 300 000 ваучера за безплатни почивки на работещи и безработни граждани, предаде БНР.

Министерството на труда обяви стартирането на програма за безплатни ваучери за почивка за пенсионерите. Резервациите се извършват онлайн, като базата данни за квалификация се основава на доходите от предходната година. Програмата е отворена и за пенсионери, получаващи гръцка пенсия и временно пребиваващи в чужбина, независимо от тяхната националност.

Право на безплатна почивка имат пенсионерите, техните съпрузи и деца. Платформата за пенсионерите ще бъде активирана след като приключат резервациите за работещите и безработни граждани, съобщиха от министерството.

Броят на безплатните нощувки варира в зависимост от продължителността на почивката и местоположението. За островите Лесбос, Хиос, Лерос и Кос ваучерите включват 10 нощувки, докато за натоварените туристически райони се предоставят шест безплатни нощувки. Голяма част от разходите за транспорт с ферибот до островите също се покриват.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баровец

    2 0 Отговор
    Нека ходят по Гърция хората. Като нямат пари , ето им непрестижни дестинации.
  • 2 ТИР

    3 0 Отговор
    Закъсняла мярка,ние я въведохме първи, за укрите,,
Новини по държави: