Last news in Fakti

29 Юни, 2023 17:53 2 948 30

Генeрал Суровикин не е арестуван, заяви дъщеря му

  • русия-
  • генерал-
  • суровикин-
  • арест

И че с него всичко е наред

Генeрал Суровикин не е арестуван, заяви дъщеря му - 1

Дъщерята на заместник-командира на руските военни операции в Украйна, Сергей Суровикин, заяви, че никой не е арестувал генерала и че с него всичко е наред. Ден преди това в Telegram каналите се появиха публикации за задържането му в следствения арест по подозрение за участие в бунта на „Вагнер“.

Дъщерята на Сергей Суровикин Вероника в интервю за Baza каза, че съобщенията за задържането на генерала не са верни. Според нея „нищо не се е случило с него, никой не го е арестувал и сега „всеки си е на работа“. Тя припомни още, че генералът "никога не се е появявал всеки ден в медиите и не е давал изявления". Съпругата на генерал Суровикин отказа да коментира слуховете за ареста му.

За задържането на Суровикин бе съобщено снощи. Провоенните "Телеграм" канали твърдят, че генералът е бил задържан на 25 юни - ден след бунта на "Вагнер" - и поставен в следствения арест в Лефортово. По-късно арестът беше съобщен от Financial Times, цитирайки три източника.

Западни публикации, позовавайки се на разузнавателни агенции, писаха, че Суровикин е знаел за предстоящия военен бунт. Но не е ясно дали той е помогнал на Пригожин да планира ходовете си, съобщава New York Times, цитирайки служители, информирани от американското разузнаване. Според вестника те също смятат, че други руски генерали биха могли да подкрепят опита на "Вагнер" да отстранят ръководството на Министерството на отбраната. Дмитрий Песков нарече това „спекулации и клюки“.

След началото на бунта Суровикин отправи видеообръщение към "вагнеровците" и ги призова да спрат, предаде "Телеграм" каналът Baza.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путя

    13 27 Отговор
    Суровоткин е в Гулаг.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сократ

    24 7 Отговор
    Ако беше арестува, по руската щяха да кажат. Поредните измислици.
  • 4 Колчо

    18 24 Отговор
    Путин също ще бъде арестуван и Копейкин.
  • 5 КОТарАК

    6 21 Отговор
    разбира се че не /само са го задържали в една килия
  • 6 Сорос

    8 4 Отговор
    Еййй, не ми четете правилно опорките бре. Генерала не е растувам, щото е под закрила на Бай Дончо. Колко пъти да ви пускам тия материали?
  • 7 ...

    6 15 Отговор
    и тоя ще тренира висок скок... от прозореца.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян георгиев

    10 16 Отговор
    Накрая да не се окаже че дъщеря му ги пише тия работи от ареста?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гутьо

    5 4 Отговор
    Дано е истина и е добре човека.
  • 13 Агенция "Партенка" пак сгреши.

    21 2 Отговор
    Телеграм канали на медии, които са доказани маши на западни спецслужби, се цитират като източници? Медиите не спират да се излагат, дори най-големите американски такива, които преди време бяха коректив на правителствата им, но сега са само техни маши. Не знам колко по-безумно може да стане. Столтенберг онзи ден на пресконференция се обърка и каза "борбата с германския режим", Байдън пък заяви, че Путин се проваля във войната в "Ирак"... Не знам дали някой може да се гордее, че сме част от "колективния демократичен" Запад...

    Коментиран от #26

  • 14 „всеки си е на работа“

    5 2 Отговор
    Демек никого за нищо не разпитват и разследват в момента. Вярвам й.
  • 15 СУРОВАТКИН

    2 9 Отговор
    Май е опаткан
    Джибрил Сисе.
  • 16 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 10 Отговор
    A, какво да каже? Предложили са и алтернатива, ама тя е по кофти за финансите на семейството. А така до година, както го гледам, ще е с високо кръвно и гарантиран инфаркт. Засега устата е запушена, а ръцете вързани и не струва повече от клошарите по крайградските зони. Освен ако не решат да го изпратят в зоната на военните действия, на първа линия - пък тогава Господ решава
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иванчо

    19 1 Отговор
    То не бяха страшните болести на Путин, то не беше невижданата контраофанзива на укрите, то не бяха фейковете за клането в Буча, взривяването на стената на язовир "Каховка", срутването на кримския мост, а сега и арести на генерали, адмирали и маршали! Айде поспрете се малко, че станахте за смях на кокошките!
  • 19 Град Симитли

    10 1 Отговор
    "... По-късно арестът беше съобщен от Financial Times, цитирайки три източника..."
    .... Доедин-достоверни:))
  • 20 РЕАЛИСТ

    4 9 Отговор
    Някога героят от войната, най-декорираният немски офицер, фелдмаршал Ромел бе замесен в опита за ликвидиране на Хитлер. Не го осъдиха и застреляха, за да не развалят морала в армията в тежко време. Двама офицери отидоха в дома му и му казаха решението на Хитлер. Да се застреля сам и да запази репутацията си. Ромел изпълни заповедта. Подобна ще бъде и съдбата на Суровикин.
  • 21 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 13 Отговор
    Слушайте малограмотници с комунистически потекло. Дотук Путин издумка във войната 1 трлн $. Руски пари. Не ми се мисли ако тия пари бяха инвестирани в грамотни хора, технологии и закупуване на иновации / В едно комунистическо общество такова нещо не може да се появи/ , какви биха били показателите на Русия и колко места би се изкачила в световните класации, въпреки колосалните кражби там. Засега с това малограмотно и злобно джудже ги очакват репарации и 10 години гарантирана допълнителна изостаналост. Поняли?

    Коментиран от #28

  • 22 Гай Турий

    8 1 Отговор
    Аууу ,как се осмелихте сами да се опровергаете от два дни лъжи и инсинуации, пускани от настървената от Мара??! Извинете се бе! Колко пъти да ви подканям, бъдете почтени журналя. Честни и почтени! - хехехе, бау.
  • 23 Джамбаза и Мара

    8 0 Отговор
    го арестуват всеки ден във фалшивите си новини!
  • 24 Шоп

    2 6 Отговор
    Путлер суровака Суровикин на голо в панделата и дебелия реве от кеф
  • 25 Васил

    2 3 Отговор
    Ма такъв убавец да го арестуват???
  • 26 Щях да съм по-горд

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Агенция "Партенка" пак сгреши.":

    ако бяхме част от колективния изток, където в Саудитска Арабия публично режат глави, в Китай заваряваха вратите на блокове при положителен ковид тест на един от обитателите, и където в Русия миналата седмица видяхме един главорез да навърти 1000 км по магистралата с тежка техника и няколко хиляди наемника в опит да арестува главнокомадващия и министъра на отбраната по време на война докато народа му ръкопляска или бездушно наблюдава случващото се.
  • 27 Гост

    5 1 Отговор
    Да бе! Не е арестуван! Не сте питали Дени-дженди Конекрадов(Джамбазе)! Той ще ви светне, че е арестуван!
  • 28 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Нали твърдеше, че са бедни, пък 1 трлн $ и магазините им пълни и за тях няма енергийна криза! Кога лъга? Преди или сега?! На мама джендерето то!
  • 29 Вирус

    0 0 Отговор
    Колко е лесно на днешно време да станеш мисирка преписват се глупости и рапорт даден рапорт приет
  • 30 Ганьо

    0 0 Отговор
    Лъжат, разбира се че са излъгали,нищо не коментират и веднага нова лъжа.Това е робската ни журналистика.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания