Last news in Fakti

23 Октомври, 2013 10:39 1 079 0

Обвинение срещу родителите на малкия стрелец от Невада?

  • сащ-
  • невада-
  • средно училище-
  • стрелба

Властите отказват да съобщят самоличността на момчето, но вярват, че оръжието идва от дома му

Властите в Невада смятат да повдигнат обвинение срещу родителите на 12-годишно дете, което застреля свой учител и ранени двама съученици, преди да се самоубие, пише Би Би Си.

Властите отказват да съобщят самоличността на момчето, но вярват, че оръжието идва от дома му.

"Ние сме в контакт с родителите на детето и от уважение към тях, няма да съобщим самоличността на сина им", заяви заместник- началникът на полицията в града Том Милър. "Те са в траур и преминават през много много труден момент."

Родителите на стрелеца са сътрудничили на разследващите органи, но все още разследват как детето е получило достъп до полуавтоматичен пистолет.

На въпрос дали родителите ще бъдат обвинени , г-н Милър каза: "Това ще каже местният прокурор. Но има голяма вероятност това да се случи."

Малкият стрелец откри огън в средно училище в американския град Спаркс в понеделник преди началото на часовете, убивайки учителя по математика и ветеран от Афганистан Майкъл Ландсбъри. Полицията съобщи, че 45-годишният Ландсбъри е бил застрелян , докато  опитвал да убеди момчето да остави оръжието.

"Няма думи, които да опишат благодарността към г-н Ландсбъри.  Той наистина е герой“, заяви шефът на образователната служба за окръга Педро Мартинес.

Длъжностни лица обясниха, че инцидентът се е случил пред сградата на училището, защото детето не е успяло да влезе вътре, заради мерките за сигурност.

Двете деца, които бяха тежко ранени вече са стабилизирани и се очаква да се възстановят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА