Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юли, 2023 18:18 1 140 15

Руска диверсия! Украински съд осъди мъж на десет години затвор за унищожаване на транспортна инфраструктура

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • диверсия-
  • ровненска област

Службата не идентифицира планираните цели, но каза, че те се намират в Ровненска област в Западна Украйна, през която преминават няколко важни пътни и железопътни връзки с Полша

Руска диверсия! Украински съд осъди мъж на десет години затвор за унищожаване на транспортна инфраструктура - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински съд осъди мъж на десет години затвор, след като го призна за виновен в заговор с Русия за взривяване на транспортна инфраструктура с цел нарушаване на чуждестранните доставки на оръжия, предаде Ройтерс, като се позова на украинската агенция за вътрешна сигурност, съобщава БТА.

Украинската служба за сигурност не идентифицира мъжа, но каза че той се е сражавал редом с подкрепяни от Русия въоръжени групи в Източна Украйна преди и след началото на пълномащабната руска инвазия на 24 февруари 2022 година.

В изявление на службата се добавя, че тя е задържала мъжа през февруари, преди той да успее да изпълни мисията си. След като се сражавал срещу украинските сили в Южна Украйна, руското военно разузнаване му възложило да взриви два инфраструктурни обекта, се казва още в изявлението.

Службата не идентифицира планираните цели, но каза, че те се намират в Ровненска област в Западна Украйна, през която преминават няколко важни пътни и железопътни връзки с Полша. Маршрутите в Украйна, по които се транспортира западната военна помощ, са засекретени, но оборудването често е забелязвано при преминаването му през Източна Полша. Западната военна помощ е жизненоважна в битката на Украйна срещу руските сили.

"За да извърши поставената му от врага задача, престъпникът извършил разузнаване на територията около инфраструктурните обекти и се подготвил да постави експлозиви на най-уязвимите места по двата транспортни маршрута", заяви Украинската служба за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    20 5 Отговор
    Да бе..... диверсанти им пречат на контраофанзивата....!!!??? Украинската армия копае окопи , и се хвали с това , ама , незнам как се свързват окопи , с атака.....?!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хм...

    16 3 Отговор
    В последните статии по темата Украйна само в една се споменава думата "контранастъпление". И тя е пълна с "информацията не може да бъде проверена", "ограничени успехи", "неидентифицирани цели".
    Що така?
    Я някой, например Дойче веле или безарабския фронт, да ни осведоми какво се случва с контраофанзивата!
  • 4 Гориил

    3 1 Отговор
    Доста меко и хуманно решение на руския съд. Саддам Хюсеин беше обесен пред очите (поразен от беззаконието и произвола) на целия свят.
  • 5 Али Хаменей

    10 2 Отговор
    Съединените щати са готови да пожертват народа на Украйна, за да напълнят джобовете на своя военно-промишлен комплекс и оръжейни компании, заяви върховният лидер на Иран Али Хаменей.

    „Интересите на военно-промишления комплекс на Запада са в продължаването на войната в Украйна и това изисква жертвата на украинския народ“, цитират откъси от речта на Хаменей на неговия уебсайт.
    Хаменей добави, че тежкото положение на народа на Украйна е доказателство за продължаването на "колониалните и грабителски идеи на Запада".
    Върховният лидер на Иран каза още, че днес Западът е по-уязвим от всякога.

    Коментиран от #7

  • 6 Урюрвкос

    6 2 Отговор
    много далеко тези инфраструктурни обекти и не могат руските ракети да ги стигнат та изпратили иванушка-дурака с куфар мокър барут да ги бутне
  • 7 Гориил

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Али Хаменей":

    За това не е достатъчна само бяла епруветка.
  • 8 ЧОВЕКЪТ Е ГЕРОЙ

    6 2 Отговор
    Не препечатвайте украинските парцали, Партизанското движение в Украйна отново се възражда
  • 9 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Тя контрата сега ще я почнат с касетъчни бомби. Ако не успеят ще поискат ядрени и тогава ако не успеят ще взривят АЕЦ -а
  • 10 ЖЕКО

    8 2 Отговор
    ЗЕЛИНСКИ Е ПРЪДНАЛ ВЧЕРА ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ТАЗИ НОВИНА
  • 11 Въййй

    3 1 Отговор
    Абрамсите липсват на усръинсите.
    Като дойдат ще стане Перемогата.
    Ама що ли не ги пращат!?!?!?

    Коментиран от #12

  • 12 Блогър от Москва

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Въййй":

    Ти забеляза ли ,че Украинците не ги и искат много.Явно Бай Дън им е казал да не ги иска ,че епиен нема ги видят
  • 13 Анализатор

    3 1 Отговор
    Този украинец трябва да бъде номиниран за Нобелова награда, за мир!
  • 14 Най-важният извод

    2 0 Отговор
    От тази статия е че някакъв украинец е сражавал на страната на руснаците
    Ама той само един ли е бил или са били повече или може би болшинството от украинците
  • 15 Сатана Z

    2 1 Отговор
    Днешната новина е свързана с екзекуцията на двама цивилни граждани под Угледар извършена от Украинските нацисти заснета от дрон.Видеото е навсякъде.Труповете бяха захвърлени в храстите от Украинските палачи.

    Z
Новини по държави: