Last news in Fakti

31 Октомври, 2013 13:47 4 544 0

В Украйна откриха нелегален водкопровод от Молдова

  • украйна-
  • водка-
  • молдова

Досега са конфискувани 12 т. спирт за близо 62 000 евро

Украинските граничари откриха нелегален канал за нелегален износ на водка от Молдова, съобщават местните медии.

Съоръжението представлявало 230 м. гумен маркуч, който преминавал по дъното на граничната с Молдова р. Днестър, уточняват от пресофиса на Гранична полиция на Украйна.

Медиите отбелязват, че за последните месеци това е шестият водкопровод, който се открива от граничните власти в района на гр. Виница. Досега са конфискувани 12 т. спирт за близо 62 000 евро.

През юли миналата година в района беше задържан украинец при опита му да внесе от Молдава 7 т. спирт. За целта той дори беше изработил специален сал от 34 пластмасови туби, за да може да "прехвърли" водката през реката.

Все пак най-големият водкопровод се държи от Одеска област. През март 2012 г. властите откриха съоръжение с дължина 3,5 км. Той беше поставено на дълбочина от 2 м. Властите съобщиха, че съоръжението е действало около 1 година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: